28.11.11

Kirjasuosituksia?


Sain omat kirjani vihdoin hyllyyn uudessa kodissa, mutta uuttakin lukemista tarvitsisin, varsinkin kun kuukauden päästä pääsen taas Helsingin kaupunginkirjaston kimppuun hetkeksi. Mitä siis suosittelisitte minulle?


Kiinnostuksenkohteita suositusten avuksi:


science fiction / Iranin yhteiskunta ja historia / löytöretket ja löytöretkeilijät, tyyliin Lansingin Kestävyys / yhteiskunta ja politiikka / tiedemiehet ja -naiset erityisesti fysiikan alalta / nykyvalokuvataide / Japani / dystopiat / sarjakuvakirjat, ns. "graphic novels" / neurotiede, tyyliin Oliver Sacks tai Luria / juutalaisuus / matkakirjallisuus / avaruustutkimus ja avaruuslennot / tieteen ja tekniikan historia


Mutta oikeasti olen kiinnostunut melkein kaikesta. Kiitos suosituksista jo etukäteen!

18 kommenttia:

  1. Tilattiin ja juuri saatiin tämmöinen kampuskirjastoon: http://www.maryroach.net/packing-for-mars.html

    - näyttää alustavasti aika hauskalta.

    VastaaPoista

  2. Kiitos, kuulostaa tosi hauskalta! Ja kiitos muutenkin, unohdin tuosta kiinnostuksenkohdelistasta pari tärkeää, joista kommenttisi muistutti.

    VastaaPoista

  3. jussi viitala: älykäs eläin sekä ihan kaunokirjallisuutta belgiasta: Amélie Nothomb: Samuraisyleily ja dimitri verhulst: valitettavasti (2006)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Mä olen yhden Nothombin lukenutkin, mikäs sen nimi oli.. Fear and Trembling? Se oli ainakin hyvä.



    Älykäs eläin kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
  5. Mitäköhän osaisi suositella, epäilen, että noilla spekseillä ne, mitä osaisin suositella, ovat jo tuttuja, esim. Margaret Atwoodin kirjat läpileikkaavat listasta useita teemoja. Iraniin liittyen tietysti Marjane Satrapin Persepolis, mutta sen olet varmasti jo lukenutkin. Kulkijoissa joku kehui Aino Sutisen Taksilla Kurdistaniin-sarjakuva-albumia, en ole lukenut, mutta kiinnostaisi kyllä.



    Populaarineurotieteestä mulle on aikanaan kolahtanut parhaimmin Antonio Damasio. Saa myös suomeksi, mutta ainakin LeDouxin Synaptinen itse oli suomennettu aika huonosti. En ole varmaan kymmeneen vuoteen mitään muuta alalta suomeksi lukenutkaan, joten en tiedä, onko suomennosten huono taso yleistäkin. Kyllähän se asia sieltä silti välittyy, mutta jos tiedät häiriintyväsihuonoista käännöksistä, niin kannattaa ehkä tsekata arvostelut ensin.

    VastaaPoista

  6. Joo, Satrapit ja Atwoodit löytyvät hyllystä. Aino Sutisesta en ole kuullutkaan, tsekkaan! Ja mä luen ihan mielelläni myös englanniksi, kiitos noista Damasio / LeDoux -suosituksista kovasti myös.

    VastaaPoista

  7. Onko kukaan lukenut Tapani Koivukarin kirjaa Ariasman? Peesu näemmä siitä piti: http://www.yrttimaa.net/Blogi/?p=3843

    VastaaPoista

  8. Risto Isomäet titeysti jos ei vielä oo luettu (Con Rit taitaa olla uusin, sain sen lainaan eilen). Setin ulkopuolelta: ootko jo lukenut Birdyn Tarot-tarinoita? Tuttujen kirjat luetaan, kirjoittipa ne mistä vain :-)

    VastaaPoista

  9. Uusimmat kummaltakin vielä lukematta. Kiitos!

    VastaaPoista
  10. Isomäet varmaan juu (uusin odottaa mulla joulua), ja toki mikä tahansa Mr. - Oh I'm So Sorry - Dr. A. Reynoldsin skiffyt. Esmes Terminal World noista uudemmista vois olla mielenkiintoinen luettava ;-)

    Hal Duncan ehkä, joskin mä vähän vierastan sitä tekstuaalista kikkailua.

    Sarjakuvista vois olla vaikka Zeina Abirachedin Pääskysen Liekki?

    VastaaPoista
  11. Äh. Sarjakuvista tietty Ninnin Sähköjänis :-D)

    (Schopenhauer paheksuu.)

    VastaaPoista
  12. Kotimaisen kirjallisuuden pääsykoekirjana oleva Leena Krohnin Valeikkuna voisi olla hyvä - ainakin näin alkupuolella se vaikuttaa mielenkiintoiselta.



    Sacksia olisin suositellut, ellet olisi jo lukenut. :)

    VastaaPoista
  13. TJ: Kiitos! Ninnin uusin ehdottomasti, ja muutkin menevät listalle.



    Ronja: Tosiaan kaikki Sacksit mulla on hyllyssä, setä Sacks on loistava kirjoittaja. Pyritkö lukemaan kirjallisuutta?

    VastaaPoista
  14. David Mitchellin The Thousand Autumn of Jacob de Zoet (2010) sopii sulle ehdottomasti. Kirjassa yhdistyy Japani ja Hollanti, yhtenä aiheena Itä-Intian kauppakomppania Dejimassa 1800-luvun alussa. (Tää on meillä vain e-kirjana, pari vanhempaa on paperilla helpommin lainattavissa.)

    Tuomas Kyröä täytyy myös kehua. Suomessa on hyviä nuoria naiskirjailijoita, mutta kyllä nuorilta miehiltäkin löytyy luettavaa. (Tässä "nuoret" alle 40-v.) Esim. Urheilukirja on mainio.

    Sinisalon uusin Enkelten verta on vielä lukematta, mutta joulun jälkeen irtoaa varmasti lainaan. Ja Leena Krohnia on hyllyssä Valeikkunasta vanhempiin. Toivottavasti nähdään joulun jälkeen!

    VastaaPoista
  15. Moi Kirsi! Kiitos suosituksista, kuulostaa älyttömän mielenkiintoiselta tuo Mitchell varsinkin. Mulla on muuten teidän yksi Sinisalo täällä, koetan muistaa tuoda pois.



    Nähdään kyllä! Soitellaan kunhan 20.12. jälk olen siellä.

    VastaaPoista
  16. Steve Squyres: Roving Mars (saa lainaan) ja herran UCBerkeleyEvents-luennot Youtubessa

    Kim Stanley Robinsonin Mars-tiiliskivistö (joojoo, oon vieläkin Mars-moodissa)



    Muille blogin seuraajille: Mike Mullane: Riding rockets

    VastaaPoista

  17. Tuuli, joo, yksi ensi kevään hakukohteeni on kotimainen kirjallisuus (ja sosiologia ja suomen kieli ja TEAKin äänisuunnittelulinja).

    VastaaPoista
  18. Hoi Sepe! Mulla on editorissa kirje sulle auki, kyllä se kohta edistyy ja valmistuu ja lähtee..



    Robinsonin Marsit luin toissakesänä, jotenkin ei iskenyt? Pidin ehkä enemmän Antarcticasta. Pitäisi kyllä lukea vielä The Years of Rice and Salt, nyt kun olen vähän innostunut vaihtoehtohistorioista. Kesken on Jo Waltonin Farthing, joka on vaihtoehtohistoriaa myöskin.

    VastaaPoista