23.1.12

Toiselle kierrokselle


Eilen oli mahtava ilta; yllättäen ehdokkaani Pekka Haavisto valittiin toiselle kierrokselle. Sanon "yllättäen" siksi, että Sauli Niinistölle on pedattu presidentinpallia läpihuutojuttuna jo kuukausia. Jos on kuitenkin viitsinyt seurata esimerkiksi debatteja ja haastatteluja, on aika selvää, kuinka edukseen Haavisto esiintyy verrattuna muihin ehdokkaisiin. Ja jos seuraa somea, on myös selvää, kuinka iso noste nyt on.


Silti. Tämä oli vasta ensimmäinen kierros ja toinen on sitten ihan eri juttu. Toki hengästyneet kokoomusystäväni jo juhlivat voittoa, vaikkakin hieman väritetyin faktoin; Niinistön saamat 1,1 miljoonaa ääntä ensimmäisellä kierroksella olivat kuulemma "historialliset", vaikka Tarja Halonen sai vuonna 2000 ensimmäisellä kierroksella yli 1,2 miljoonaa ja 2006 1,4 miljoonaa. Noinakaan vuosina Halosen valinta ei ollut mikään läpihuutojuttu, vaan toinen kierros meni aika tiukaksi. Läpihuutojutuksi tämä ei muodostu Niinistölle nytkään.


Jännäksi menee.

1 kommentti:


  1. Eiköhän tuo ole jo voitto itsessään, vaikka pääpalkinto jäisi tulematta. Henrille tiedoksi vaalivisan voitosta: dacapot on rohmuttu, mutta jos geishat ja juliat riittävät niin laitetaan tulemaan.

    VastaaPoista