23.2.12

Rgbg, osa 3


Millainen sitten on meidän Regensburgimme? 


Asumme 1800-luvun lopulla rakennetussa talossa ihan asemanseudun vieressä. Talossa on viisi kerrosta ja joka kerroksessa yksi asunto. Olohuoneen ja keittiön ikkunoista näkyvät junat; matkustajajunat Wieniin, Müncheniin ja Frankfurtiin, tavarajunat minne vain. Makuuhuoneen ja kylpyhuoneen ikkunoista näkyy Pyhän Teresan karmeliittaluostari, joka on suoraan vastapäätä. 


Luostarikompleksiin kuuluu myös lastentarha ja ainakin ennen siinä oli myös lastenkoti tytöille. En minä niitä lapsia yleensä näe, mutta nunnat parveilevat tuossa pihalla yhtenään. Kylppäristämme on myös suora näköala luostarin ruokasaliin (ja toisinpäin, joten vaatteidenvaihdossa tulee olla diskreetti). 


Tämä alue on keskustaa. Muita tuntemiamme kaupunginosia on ensinnäkin Prüfening, jossa H asui ennen. Se on jokivarressa lännessä ja ns. parempaa aluetta. Prüfeningin asunto oli tosin kellarikämppä autotallin alla, joten ei niin erinomainen. Sen vieressä oli vanhan roomalaisen panimon raunio ja toisella puolella pelto ja Tonava. Prüfeningissä sijaitsee myös vanha linna ja erinomainen biergarten Goldener Hirsch. Biergartenit toimivat muuten näin: on pitkiä pöytiä ja penkkejä. Olutta myydään puolen litran ja litran tuopeissa. Eväät saa ottaa mukaan, eli moni tuo rasioissa tai piknikkoreissa ruoan mukanaan ja ostaa paikasta vain oluet.


Lähellä vanhaa asuntoa on myös Baggersee, pieni lampi Tonavan vieressä. Sitä ympäröi kahden kilometrin pituinen reitti, jota juoksen ympäri ajoittain. Lammessa asuu majava, jolle olemme antaneet nimen Justin Biber.


Toisessa suunnassa on Pentlingin kaupunginosa, missä H myös asui hetken. Siellä on paavin eli Joseph Ratzingerin kotitalo. Joku taloudenhoitaja siellä pitää taloa kunnossa. 


On vielä Galgenberg eli Hirttokukkula, missä ensimmäinen asunto sijaitsi. Rouva Waldowskan ullakolla. Se on taas lähellä yliopistoa, mutta oikein muuta siellä ei sitten olekaan.


Ja sitten viereinen kaupunginosa, Kasernenviertel, joka on melkein kokonaan hylättyä sotilasaluetta. Siellä on piikkilangoin eristettyjä kasarmeja ja kylttejä, joissa varoitellaan että ampuvat jos alueelle tunkeudutaan. Tulevasta käytöstä ei ole tietoa; joku ehdotti, että kasarmeihin voisi sijoittaa turvapaikanhakijoita.


Arkielämäämme kuuluvat myös Aldi ja Kaufland. Aldi on se kauppa jossa käymme kerran viikossa kuluttamassa n. 25 euroa yhden viikon ruokiin. (Ihan totta!) Kaufland on aseman ostarilla ja sieltä ostetaan kahvi, koska Aldista ei saa hyvää kahvia. Harvemmin käymme sitten Khanin kaupassa ostamassa mausteita tai intialaista pikaruokaa tai Hong Kong -kaupassa ostamassa edamameja, papuja, linssejä tai nuudeleita. Etnisiä kauppoja on tietysti koko lailla vähemmän kuin Hollannissa, mutta sentään muutamia.


Illanviettopaikkoja Regensburgissa on hyvin paljon. Yliopistokaupunki; parin metrin välein on pieni pubi. Kaksi kilpailevaa irkkupubiakin löytyy, Iris Harp eli tuttavallisemmin Iirisharppu, ja Murphy's Law. Kummassakin kokoontuu englanninkielisten ihmisten keskustelukerho, koska porukka riitautui keskenään joulun alla ja jakautui kahtia. Minä yritän olla ottamatta kantaa ja käyn harvakseltaan kummassakaan. Venäläisen kaverini Elenan kanssa käymme joskus opiskelijabaari Saxissa päivittelemässä, kuinka olemme ainakin 15 vuotta vanhempia kuin kaikki muut paikalla. Sax on halpa ja siellä on loistava lautapelivalikoima.


Jos kaupungista haluaa päivä- tai viikonloppuretkelle muualle, voi matkustaa vaikka Passauhun, Nürnbergiin, Müncheniin, Innsbruckiin, Salzburgiin, Prahaan, Wieniin, Garmisch-Partenkircheniin tai jopa Pohjois-Italiaan tai Sveitsiin. Sijainti on hyvä, mutta järviä tai varsinkin merta on ikävä. Käytännössä matkailemme tällä hetkellä hyvin vähän, sillä H tekee töitä noin 60 tuntia viikossa ja minä taas teen töitä yö- ja viikonloppupainotteisesti. Tilanne tosin muuttuu ihan kohta, kun H:n rahoitus ensi viikolla loppuu.

7 kommenttia:


 1. Ensi vappuna Zagrebissa...

  VastaaPoista

 2. TJ, mitkä sun matkustuspäivät on? Mä saavun 25.4. illalla ja lähden 2.5. kotiin. Vappua voisi viettää juu!

  VastaaPoista
 3. KKHHHHAAAAAAAANNNNN!  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista

 4. No siinäpä tärkeimmät.

  VastaaPoista
 5. Zagrebiin 25.4. illalla, paluu 3.5.

  Näytetään kuinka suomalaiset örd^H^H^Hjulhivat?

  VastaaPoista

 6. Meidän pitää löytää jostain patsas lakitettavaksi.

  VastaaPoista

 7. Eiköhän siellä patsaita riitä...

  VastaaPoista