15.10.05

Zwemmen 2


Tämän päivän opitut: 1 minuutti kelluntaa, 7 metriä koiraa, 6 metriä
selkää, 6 metriä sammakkoa. Ongelmana on nyt se, etten oikein osaa
koordinoida tuota hengittämistä ja räpiköimistä. Kellunnassa opin
uloshengittämään suun kautta ja ottamaan saman tien keuhkot täyteen
ilmaa, ja selkäuinnissakin se sujuu jotenkuten. Mutta nuo muut
uintimatkat ovat noin lyhyitä siksi, että pidätän hengitystä koko ajan.


3 kommenttia:


 1. Hengitys tulee kun alat hengittää. Turvallinen ja rento olo vedessä vaatii vain aikaa. Kun on säännöllisesti vedessä niin jossain vaiheessa huomaa rentoutuneensa. Elä huoli kyllä se siitä

  VastaaPoista
 2. Tosi upeaa, että uskallat räpiköidä! Onko Sinulla uimaopettaja vai oletko ihan yksin liikkeellä?  Minä olin kolmisen vuotta sitten uimakoulussa, koska tekniikkani on niin huono. Siellä sitten kerrottiin, etten osaa oikeasti uida, vaikka luulin oppineeni uimaan jo viisivuotiaana. Vanhoista tavoista on vaikea oppia eroon, joten en nytkään oppinut uimaan oikeaoppisesti, vaikka pinnalla pysynkin. Mutta Sinulla on nyt kaikki mahdollisuudet oppia uimaan teknisesti oikein eli nopeasti.  Uskallustakin tarvitaan, mutta ei jänishousu uppoa. Löin tokaluokkalaisena pääni hypätessäni pää edellä enkä sen jälkeen ole edes yrittänyt. Siitä huolimatta päädyn aina uima-altaaseen.

  VastaaPoista
 3. H. on kärsivällinen uimaope. Opettaa uuden jutun, jättää minut treenaamaan ja käy itse uimassa ratoja, banen zwemmen.  Kunpa vain osaisin yhdistää uimisen ja hengittämisen. Naisilla pitäisi olla toimiva moniprosessorointi, mutta tässä kohtaa tahtoo koordinaatio aina jossakin pettää.  Nopeasti minun ei tarvitse uida, kunhan pysyn pinnalla. :-)

  VastaaPoista