15.1.10

, done


Puolen vuoden projekti ja samalla kolmas luokka ohi. 151 opintopistettä taskussa. Arvosteluissa on taas kummasteltavaa - mulle sanottiin sanallisesti, että tein paljon parempaa jälkeä kuin viime vuonna, mutta numero laski - mutta niin aina. Skaala 1-10, 9 säästetään opettajalle ja kymppi Jumalalle.


Taideteoria 8


Sosiologia 8


Graafinen suunnittelu 7


Näyttelysuunnittelu 7


Reportaasivalokuvaus 6.5 (tässä oli 7, mutta jostain syystä kaikkien repo-opiskelijoiden arvosanaa laskettiin puolikkaalla pisteellä)


Autonominen valokuvaus 6


Loppuesitys 6.5


Ei voi sanoa, että olisin fotausarvosanoihin tyytyväinen. Teoria tietysti meni hyvin. Ja nyt tämä proggis on vihdoinkin onneksi ohi. Pakkaan puolen vuoden matskut laatikkoon ja lähden parin tunnin päästä lukuvuoden lopettajaisbileisiin. Edessä 2 viikkoa lomaa, työharjoittelu, kesä ja sitten lopputyö. 


Olen väsynyt. Purskahdin ilman mitään järjellistä syytä itkuun ykkösen ratikassa matkalla Leeghwaterpleiniltä Delftiin. 

14 kommenttia:

 1. Voimia sinne!  Itse opiskelen Englannissa viimeistä vuotta valokuvausta, kirjallinen lopputyö alkaa olla hallussa, mutta visuaalinen on vasta aluillaan. Ja olen nyt jo uupunut! On tämä opiskelu kivaa :)

  VastaaPoista

 2. Heee, kohtalotoveri, tosin myöhemmässä vaiheessa! Mä veikkaan että kirjallinen lopputyö on se jonka ekana saan jonkinlaiseen kuosiin. Missä koulussa sä opiskelet?

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä ja häntä pystyyn!


  VastaaPoista

 4. No ei noi arvosanat tuolla 1-8-skaalalla (jos kerran 9 ja 10 ovat pyhitettyjä) kyllä mitenkään huonoja ole! Josko sulle nyt alkaisi jo unikin maistumaan kun siirrytte vähän vähemmän koulumaiseen vaiheeseen. HY:n humanoidinen tiedekuntakin on näemmä tehnyt jännän muutoksen. Ovat näemmä pudottaneet avoimen väylän kautta hakevien vaatimuksia 85op:stä 55:een:-o Erikoista sikäli koska luulisi, että nykytilanteessa pyrkisivät enemmänkin rajoittamaan kaiken maailman humanistihörhöiksi pyrkivien määrää. Kovasti olen yrittänyt taistella ajatusta vastaan, mutta joutuuko sittenkin ryhtymään historioitsijaksi?;-) Mulla olisi nyt tuo 55op:tä kasassa, enää puuttuu toinen kotimainen ja vieras kieli niin hakuvaatimukset täyttyisivät.

  VastaaPoista

 5. Onnea kovasti!

  VastaaPoista
 6. Harri: Oho, en tiennytkään, että nuo vaatimukset ovat muuttuneet. Mene vaan ylipoistolle ja historioitsijaksi, se on hauskaa! Jos joskus pääsen takaisin Suomeen, aion kyllä jossain muodossa jatkaa sikäläisiäkin opintoja. Mutta eka pitää saada tämä tutkinto valmiiksi ja ihmetellä eloa opiskelemattomana hetki.  Niko: Kiitoooos! Tänään ei enää harmita arvosanatkaan, läpi on läpi ja nyt on loma. Mitä nyt huomenna pitää mennä purkamaan näyttely.

  VastaaPoista
 7. Onnea!  Väsymys on ymmärrettävää, kyllä...

  VastaaPoista
 8. Tuuli: onnea onnea onnea  Harri S: nykyisin opiskelijoiksi pyrkivistä taistellaan verisesti, luultavasti 55 op:n lasku johtuu ainakin osittain siitä. Ikäluokat supistuvat koko ajan ja siksi kilpailu kiristyy. Mitä enemmän valmistuneita / suoritettuja opintopisteitä / opiskelijoita sen paremmin pärjää tulosneuvotteluissa. Turun yliopiston historian oppiaineissa valmistuneiden määrä on joku 120% (tämä oli noin mutu) eli siis enemmän kuin on sisäänotto. Tilastoharha johtuu siitä, että he ottavat Avoimen kautta sisään erillishakujen kautta. Kelpaa siinä sitten paukutella henkseleitä kun tilastoja lyödään pöydälle rahaa jaettaessa.

  VastaaPoista

 9. Onnea! Teillä ei tosiaan saa arvosanoja helpolla. Ilmeisesti stressi alkaa laueta ja mikäs sen parempi lomaa ajatellen...

  VastaaPoista
 10. Petri: Taidat olla oikeassa, ja jäämmekin mielenkiinnolla/kauhulla seuraamaan josko muutkin tiedekunnat ryhtyvät "alennusmyynteihin".

  VastaaPoista
 11. SusaRouva17/1/10 19:45


  Onnea hyvästä suorituksesta! Minustakin arvosanat ovat oikein hyviä tuolla skaalalla. Mihin menetkään tekemään harjoittelun? Väsymys on varmasti kova, koita levätä ja nukkua kunnolla!

  VastaaPoista
 12. Tuulille onnea arvosanoista, noihan ei tod ole mitään huonoja! (sitä kyllä ihmettelen ettei mitään perusteita kerrottu arvosanan alentamiseen?? mutta teillä taitaa siellä muutenkin olla vähän sellainen meininki ettei asioita turhaan opiskelijoille selitellä...)  Tuntemattomalle Harri S:lle sanon vain sen, että ainakin meidän yliopisto (joka ei ole Turku) ottaa tosiaan avoimen väylän kautta about kaikki opiskelijat, jotka vain ryhmiin mahtuvat, koska meillä ainelaitos saa nykyään osan opiskelijan maksamasta kurssimaksusta: meidän budjetithan on sellaisia, että lyijykyniäkin säännöstellään... jotkut kriteerit on tietenkin pakko olla eikä avoimen väylän kautta tietenkään saa ottaa enempää opiskelijoita kun sisäänotossa, mutta kyllä avoimen opiskelija on nykyisin aivan eri tavalla tervetullut laitokselle kuin ennen! :)

  VastaaPoista
 13. No joo, kysehän on tavallaan kans niin subjektiivisesta arvioinnista kun voi olla, joten vaikea niistä on tarkkoja perusteita vaatiakaan. Tilanne oli sellainen, että reportaasiopettaja tuli kouluun ulkopuolelta ja tämä puoli vuotta oli hänen ensimmäinen opetuskeikkansa ikinä. "Oikeat" opettajat olivat sitten sitä mieltä (kai), että hän päästi meidät liian helpolla koko tuon lukukauden ajan. Eivät kuitenkaan ottaneet asiaa esille, vaan reagoivat pudottamalla kaikkien viiden reportaasiopiskelijan arvosanoja. Näin meillä!

  VastaaPoista

 14. jospa: Hauska kuulla, että muutosta tapahtuu/on tapahtunut sillä ainakin minulle on jostain jäänyt kuuppaan ajatus, että avoimen puolella nysväävä on (ainakin HY:n) ainelaitosten mielestä enemmänkin jonkinlainen epä- tai leikkiopiskelija. Tokihan väylän kuuluukin olla vain vaihtoehtoinen reitti eikä suinkaan mikään oikotie joten olemme iloisia kaikenlaisista kädenojennuksista:-)

  VastaaPoista