3.12.10

Kummicausti


Täällä Baijerissa on -13 astetta ja 30 senttiä lunta. Olen linnoittautunut tänne ullakolle kirjoittelemaan lopputyötä; 3500 sanaa valmiina. Huomenna menemme perinteisille joulumarkkinoille.


Minulla on yleensä tässä blogissa anekdootteja lähinnä hollantilaisesta todellisuudesta, joten laitetaan nyt sitten yksi pieni tarina Saksasta.


Täällä on outo perinne, joka määrää, että jokaisen perheen seitsemännestä lapsesta tulee automaagisesti liittopresidentin kummilapsi. Koko traditio kuulostaa hieman aatamin aatunaikuiselta. Käytäntö on viime aikoina päässyt otsikoihin, kun mecklenburgilaiseen uusnatsiperheeseen syntyi se seitsemäs käärö. Jokaisella tuntuu olevan kommentti; voiko liittopresidentti oikeasti olla kansallissosialistisen kersan kummisetä? Tällä hetkellä ollaan kai päätymässä jonkinlaiseen kompromissiin; lapsi saa kummilahjat, mutta postitse.

15 kommenttia:


 1. Kas vain... vastaava perinne aiheuttais Suomessa sen, että presidentillä olis paljon lestadiolaisia kummilapsia. Siirtyykö kummius aina seuraavalle liittopresidentille? Vai joutuuko jokainen kantamaan ristin aikakaudellaan syntyneistä kummilapsista hamaan kuolemaansa?

  VastaaPoista
 2. Kaistaa sanoakaan tällaista, mutta nauti noista hetkistä lopputyön parissa! Vaikka siinä on sikana puuhaa, tuskaa ja angstia niin toisaalta se on tosi hienoa aikaa - jossain tapauksessa älyllisesti ja sisällöisesti isointa, mitä yksinään tulee koko elämässä tehtyä. Ja sitten se onkin yht'äkkiä ohi... :-)  Siis: pirteää puhtia ja tekemisen riemua sinulle!  -ss-

  VastaaPoista
 3. kuunauta: Hih, niinpä aiheuttaisi. Mä en tiedä, josko se kummius periytyy. Koetanpa googlata.  Sepe: Ei yhtään kaistaa! Nautin jo. Kirjallisesta about yhtä paljon kuin kuvallisesta. Kiitos.

  VastaaPoista

 4. Pientä nillitystä: jos se lapsi vasta syntyi, niin tuskin se niin kovin kansallissosialistinen (vielä) on. Ronja on sentään jo puoltoista eikä senkään puoluekannasta tai ideologiasta ole vielä päästy selvyyteen =)

  VastaaPoista

 5. Siitähän se debatti just onkin. Että a) ei se ole sen lapsen syy, että sen vanhemmat ovat nazzeja, mutta b) kyseessä on kuitenkin tavallaan enemmän vanhempien palkitseminen seitsemän lapsukaisen pyöräyttämisestä, koska ei se lapsi kummipalkintorahaansa itse käytä.

  VastaaPoista
 6. Ja lehtien otsikoissa lukee "Nazi-Baby".

  VastaaPoista

 7. Sinänsä kyllä ihan hyvä pointti (ja hitto mä olen nolo kun kommentoin ketjussa omaan blogiini) ja pätee myös muihinkin asioihin kuin poliittiseen kantaan.. mutta silti sanotaan kristitty vauva tai muslimivauva. Valitettavasti.

  VastaaPoista

 8. Jep, Dawkinshan tosta vaahtosikin siinä kirjassa, jonka sulta lainasin. Ei vauvat ole uskonnollisia, pitäisi sanoa kristittyjen vanhempien vauva tai muslimivanhempien vauva jne.

  VastaaPoista
 9. Juu. Puhuin joskus yhden katolisen kaverin kanssa aiheesta ja hän väitti että kaste riittää tekemään pienen katoliseksi. Mun mielestä ei, kun ei siitäkään kerran ole saanut itse päättää.  Itse asiasta olen kyllä sitä mieltä, että jos systeemi sanoo että joka seitsemännelle lapselle kummilahja niin ei siinä sitten ruveta tarkastelemaan vanhempien puoluekantaa tai harrastuksia, vaikka olisivat kuinka kamalia. Mutta täällä nuo nassejutut ovat niin hiton arka paikka, että ymmärrän polemiikin.

  VastaaPoista

 10. Hassua että lasten hankkimisesta saadaan tuollainen polemiikki aikaan :) Baijeri on sillai... höm... katolinen (osa)valtio. Eikös H muuten ole muuttamassa paavin asunnon läheisyyteen :P

  VastaaPoista

 11. Eihän tässä lasten hankkimisesta ole suoranaisesti kyse? Ja osavaltiokin on Mecklenburg, entisen Itä-Saksan puolella.

  VastaaPoista

 12. Siis se alue, johon kuuluu esmes Rostock, koillis-Saksassa. (Piti vähän aikaa miettiä että mikä se on kun on pohjoisen ja idän välissä. :-) )

  VastaaPoista

 13. Ja se H:n uusi kotitalo on tosiaan aika lähellä Paavilaa.

  VastaaPoista
 14. Okei... Itä-Saksa. Rostockissa olen käynyt ohimennen.... Aika kuivaa seutua. Mutta uusnatsismi on kai kovaa valuuttaa siellä entisessä DDR:ssä?  BTW Paavin viimeaikaiset puheet ovat saaneet kovasti turbulenssia aikaan Suomessa, jossa mm. Suomen katolinen kirkko on irtisanoutunut näistä lausunnoista. Täytyy ihan miettiä, että tarvitseeko paikallinen haarakonttori jotain PR-sparrausta :>)  Joku voisi esittää tilaston siitä, että miten Katolinen Kirkko Oyj on viime aikoina sijoittunut uskonnollisten yhteisöjen pörssikursseilla. Suomessa Ortodoksinen kirkko ainakin kehuu jäsenkadon jääneen "hyvin vähäiseksi".

  VastaaPoista
 15. Juu, Itä-Saksassa on enemmän nasseongelmaa. Jos ihan pikaisesti mietin niin johtunee ainakin seuraavista syistä:  1) DDR:n historiankirjoituksessa ja -opetuksessa kansallissosialismi nähtiin Länsi-Saksan rikoksena ja derkkula oli lähinnä uhri, joten sellaista samanlaista synnintuntoa ei syntynyt sielläpäin Saksaa  2) Vastareaktio DDR-meiningille  3) Vielä parikyt vuotta yhdistymisen jälkeenkin elintasoerot on aika huimat; itäpuolella ei mene niin hyvin ja silloinhan ääriliikkeet ovat nousussa, ja koska kohta 2 niin niitä vasuriääriliikkeitä ei välttämättä pidetä niin vaihtoehtoina.

  VastaaPoista