1.2.11

Open Dag + projektia + Departures


 Vähän oli kiireinen viikonloppu. Meillä oli lauantaina Open Dag eli vuotuinen avoimien ovien päivä. Oli hämmästyttävän hauskaa, ihmettelinkin, josko alan nyt täysillä viihtyä koululla kun opintoja on jäljellä enää nelisen kuukautta. Tässä pari valokuvaa, eiku iphoneograafia:Willem, Pieter ja Poikanimeltäpoika postikorttimyymälässämme


 Portfolioiden selailupiste


 


Oli vilkasta ja mukavaa. Tällä viikolla on koululla hiljaisempaa, kun jotain puolet opettajista on rojahtanut sängyn pohjalle flunssaepidemian kouriin. Minulla on keskiviikkona iltakurssi värivedostusmetodeista Amsterdamissa ja torstaina menen tekemään testikuvia Etelä-Haagiin. 


Olen järjestellyt projektiasioita. Sain helmikuun loppupuoleksi vaihtokodin, se sama ystäväni joka vaihtoi kanssani asuntoa viime kesänä tekee saman kaupan nyt. Maaliskuun 1.-13. olen sitten osaksi Pasilassa sohvalla ja osaksi ehkä muualla. Ensimmäiset kaveritreffitkin on jo sovittu. 


Tarkoituksenani on siis kuvata Pasilaa ja elämää siellä, lähinnä länsipuolta, lähinnä kaupungin vuokra-asuntojen asukkaiden näkökulmasta. Aion fotata pesutupia, nuokkaria, ulkotiloja, sisätiloja, koteja, portretteja.. ja tähän tarvitsen vapaaehtoisia kuvattavia. Jos siis tunnette jonkun sopivan tai tiedätte, kehen kannattaisi olla yhteyksissä, kertokaa. Mun näkökulmani tähän on vähän sama kuin Hans Eijkelboomilla uudessa kirjassaan Good Intentions and Modern Housing - kun asuinalue rakennetaan, tarkoitusperät ovat hyvät, mutta usein ne hyviksi tarkoitetut jutut eivät toimi ja sitten jotkut toiset jutut, joita ei edes ole kukaan tullut ajatelleeksi, muodostuvat alueelle tärkeiksi. Kuvakieli tulee toki olemaan ihan erilaista kuin Eijkelboomilla, jonka töitä en itse oikein tajua ollenkaan.


En halua vielä tähän ihan kirjoittaa auki, mitä kaikkea projektiltani haluaisin, koska se tuntuisi tuovan huonoa onnea. Tai jotain. Itse asiassa minun pitäisi kirjoittaa koko projektisuunnitelma uusiksi ja lähettää se Jan B:lle, mutta en ole vielä onnistunut saamaan mitään tarpeeksi selkeää paperille.


Valmistumisnäyttelymme teema tulee olemaan Departures eli lähtemisiä. Prosessiamme voi seurata www-sivuillamme tai Facebook-sivullamme. Onpa meillä myös toki Twitter. Sisältöä on vielä vähänlaisesti, Mo ja minä polkaisimme nuo kaikki julki eilen, mutta heti kohtapuoliin alkaa ilmestyä työprosessikuvia, henkilökuvia, eri opiskelijoiden pieniä kirjoituksia projekteistaan yms. Suurin osa tietysti hollanniksi, mutta on siellä nyt sentään minä, joka kirjoittelen joskus jotain englanniksikin. Tervetuloa!


Ihan muihin asioihin lopuksi. Potentiaalisten seuraavien asuinkaupunkien lista sen kun kasvaa, nyt kun H:lla on aktiivinen hakemustenlähettelykausi meneillään. Listalla on nyt Exeter, Fribourg, Grenoble, Turku, Helsinki ja viimeisimpänä Dresden. Mihin tässä vielä päätyykään.

2 kommenttia:

  1. Täti Oo1/2/11 15:13


    Tätejäkin saa tavata talvella. Jos vaan ehtii. Ja mä pidän kyllä peukkuja 1. Helsingille ja 2. Turulle.... yllätys...

    VastaaPoista

  2. Mulla taitaa olla ne samat peukut kans.. :-p

    VastaaPoista