17.8.11

Vapaaherran elämääAika tyly julkisivu.


Muutimme Freiherr-vom-Stein-Straßelle sunnuntaina. Muutto sujui hyvin kun kuorma oli kohtuullinen (kolme laatikollista kirjoja, kolme laukkua vaatteita, pari fillaria, skälää + auto). Tämä uusi pieni koti on kiva. H on jo soittanut pianoa ja minä olen koettanut kehitellä uutta juoksureittiä. Tämä asunto ei ole umpihomeessa, toisin kuin aikaisempi (olenkin pessyt pesutuvassa vaatteiden lisäksi tyynyjä ja täkkejä, koska homeen hajusta on päästävä eroon). Tämä ei onneksi myöskään ole täynnä koppiaisia, hämähäkkejä eikä earwigejä, toisin kuin aikaisempi. H taisi aikaisemman asuntonsa kohdalla piitata enemmän sen sijainnista kuin kunnosta. Minulle riitti pari kolme hämähäkinpuremaa ja olin jo melkein valmis muuttamaan hostelliin, jos uutta kotia ei olisi järjestynyt ajoissa. 


Mutta se siitä. Sinne ei onneksi tarvitse enää palata.


Eilen yritin käydä ilmoittautumassa Baijerin asukkaaksi mutta katolinen juhlapyhä ilmaantui pyytämättä ja yllättäen torppaamaan suunnitelmani. Tänään onnistuin. Piti täyttää lomake, jossa kysyttiin mm. etnistä taustaa ja uskontoa, käydä passikuvassa, toimittaa avioliittotodistus ja passikopio ja siinä se sitten olikin. Oleskelulupa tulee postitse. Helppoa ja yksinkertaista, toisin kuin kuusi vuotta sitten Hollantiin muutettaessa, jolloin tarvitsimme muistaakseni pari etukäteen varattua virastoaikaa ja ties mitä papereita vuokrasopimuksesta työtodistusten kautta sähkösopimuksiin. Saksalaisesta byrokratiasta aina puhutaan, mutta vaikka sitä onkin, se on sentään jokseenkin selkeää ja säännönmukaista. Tähän asti.


Huomenna menen ilmoittautumaan sairaskassasysteemiin jotta voin sitten ensi viikolla Hollannissa irtisanoutua hollantilaisesta sairasvakuutuksesta. Meillä on pitkä lista muistakin irtisanottavista soppareista. Sitten pitäisi myös luovuttaa pois kaikki mikä suinkin kelpaa ja mistä raatsii luopua ja pakata loput poiskannettavaksi. Kovasti toivomme, että apujoukkoja ilmaantuu ainakin 28.8., jolloin roudaamme tavarat muuttoautolla välivarastoon ihanien ihmisten luo Hoofddorpiin.


H on ollut aika väsynyt, ehkä tämän muuttoruljanssinkin takia. Minä olen erittäin stressaantunut ja suurimmaksi osaksi siksi, että pitää hoitaa se Delftin kämpän tyhjennys. Tajusin eilen, että pelkkä Hollantiin menemisen ajatteleminen ahdistaa. Eipä taida olla ihan heti ikävä entistä kotimaata.Angry Birdsiä uuden kämpän parvekkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti