12.12.12

12.12.12

Erikoisina päivämäärinä on tapana yrittää löytää geokätköjä. Muinakin päivinä, tietysti, mutta näissä erikoisissa on oma hohtonsa. Olin tänään kaupungilla ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ja yritin löytää yhtä uudehkoa joulukalenterikätköä. Löytämättä jäi, sillä alue oli iltapäivällä täynnä ns. jästejä, eikä huomaamatta voinut penkoa. Illemmalla en enää jaksanut lähteä uudelle hakureissulle. Kätköilyssä on ollut parinkin viikon tauko. Helpoimmat kätköt ympäristöstä on jo haettu, ja kauas ei nyt pääse.

Bonnin rautatieasemalta löytyi pommi. En onneksi ollut siellä, koska jäin tätä jalkaa potemaan enkä matkustanut. Pommi tuhottiin ennen räjähdystä, joten ei siellä sentään mitään käynyt. Mutta kuitenkin. Ikkunastamme näkyvällä rautatiellä on vain remontti; ukot hiovat raiteita pitkin yötä. Äänieristys pelaa, eli meille ei kuulu mitään. Näkyy kyllä.



Ensimmäiset kaksi joulukorttia ovat saapuneet. Kiitokset Hankasalmelle ja Hertsigaan. Oma paja käynnistyi vasta tänään, ja huomenna onkin jo postitusoperaation vuoro. Vanha osoitekirjani alkaa olla täynnä yliviivauksia. Ihmiset ovat muuttaneet, eronneet, menneet pois maailmasta. Mutta onneksi siellä on myös marginaaleissa kovastipaljon lisäyksiä. Seitsemässä ja puolessa vuodessa lähipiiriin on tullut aika monta pientä henkilöä lisää.

Vielä viikko töitä ja sitten joululomailemaan. Jaksaa jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti