6.12.12

Perinteisesti tässä olisi livepolkka

Tänä vuonna minulta jää Linnan juhlien vahtaaminen väliin. Ei, tämä ei ole mikään statement: olisin mielelläni nähnyt entisten presidenttien rivin, nyt kun se on taas kasvanut, ja ainahan se koltuistakin kälättäminen hauskaa on. Nyt on vain niin, että olemme kaupungin kahden muun suomalaisen kanssa yrittäneet sopia kahvittelua jo kuukauden päivät ja aina on tullut joku este. Tänään käy kaikille, joten mentävä on, vaikka perinteeni rikonkin.

Pääsen ensimmäistä kertaa viikkoon postilaatikkoa kauemmas. Saa nähdä, mitä jalka tykkää. Täällä kotosalla hissutellessa ei ole särkenyt kamalan paljon. Toisaalta tulehduskipulääkekuuri varmaan peittää osan tuntemuksista.

Olen suunnitellut kevään Eurocon-reissua Ukrainaan. Mielenkiintoisin kulkuvaihtoehto olisi bussilla, joka kulkee reittiä München - Nürnberg - Dresden - Lvov - Kiova - Beslan - Groznyi. Enpä tiennyt, että meiltä menee bussi Tshetsheniaan. No, bussilla Kiovaan kestää puolisentoista vuorokautta, jonka kyllä jaksaa, varsinkin kun reitti on uusi ja muut matkalaiset takuulla mielenkiintoisia. Mutta kuinkahan hajalla sitä olisi sitten määränpäässä? 

Bussimatkoissa Euroopan halki on se hyvä puoli, että tosiaankin kohtaa ihmisiä. Samassa pienessä tilassa tuntikausia, ja johan tulee juteltua. Jotkut jäävät sitten ystäviksi. Pari päivää sitten tekstailin bussimatkaystävän kanssa, johon tutustuin muutama vuosi sitten matkalla Haagista Tukholmaan. Hän oli silloin aika vastikään tullut pakolaisena Eurooppaan, kotoisin Halabjasta, ja puhuimme läpi Saksan, Tanskan ja nukkuvan Etelä-Ruotsin. Lentokoneessa aika on aika lyhyt tutustumiseen, ja ihmiset kovin erilaisia. 

Sitten pitäisi vain tietää, että asummeko tässä vielä huhtikuun loppupuolella. Nyt on hyvä aika toivoa perheen pätkätutkijalle vielä yhtä edes parin kuukauden pätkää täällä. Tietysti sitä seuraavaakin työpaikkaa, mutta aloitetaan toivominen pienestä niin ei olla ahneita.

Lisäys: Puoli tuntia äskeisen kirjoittamisen jälkeen H sai vielä kahden kuukauden jatkon tammi-helmikuulle. Joskus pienet toiveet toteutuvat äkkiä.

9 kommenttia:

 1. Twitterissä on koko pileet #linnanjuhlat
  Trendattiin maailmanlaajuisesti useampaan kertaan :-D Sinne vaan kattelemaan!

  VastaaPoista
 2. Niinpä tietysti! Pitää mennä jälkilöylyilemään.

  VastaaPoista
 3. Onnea H:lle! Ja sulle jalan parantumista :)
  Bussimatkailu avartaa. Tampere-Helsinki-välillä itseasiassa on paljon rauhallisempaa bussissa kuin junassa.

  VastaaPoista
 4. Meneekö siinä muuten vielä se onnibussi (jonka pysäkit oli hankalassa paikassa) ?

  VastaaPoista
 5. Onnee jatkopätkästä!

  VastaaPoista
 6. onnea! Joskus hyvät uutiset tulevat ajallaan.

  VastaaPoista
 7. Njoo, mä olen nyt ensihelpotuksesta päästyäni sen verran nipo, että oisin toivonut tuota uutista 5 pvää aiemmin - silloin oltaisiin ostettu joululomaliput vähän eri aikatauluilla, kun ei olisi välttämättä tarvinnut 1.1. jo palata takaisin. Mutta en katso lahjapätkän suuhun. Tjsp.

  VastaaPoista
 8. Onnea jatkosta meiltäkin!

  VastaaPoista
 9. Kolme päivää myöhemmin. Joo, onnibussi menee ja hervantalainen kollega sitä käyttää. Mä asun taas linja-autoaseman vieressä, eli en viitsi.

  VastaaPoista