24.11.13

kaze = flunssa

Sana kaze tarkoittaa flunssaa. Valitettavasti sama sana tarkoittaa myös tuulta. En ole ihan varma, onko kanji sama 風 sekä nuhakuumeelle että tuulelle. Ehkä on hyvä, etten ikinä ottanut sitä kanjitatuointia, josta nuorena haaveilin. Olisi tylsää, jos olisi räkätaudin merkki kirjailtuna kroppaan.

Flunssaiset käyttävät pientä naamiota, jotta eivät pärskyisi ympäriinsä ja tartuttaisi muita. Kotiin kun ei oikein voi jäädä potemaan - Japanissa ei tunneta sairaslomia. Pari päivää sitten junassa vieressämme istunut salaryman niisti äänekkäästi töräytellen, ja me ihmettelimme. Niistäminen julkisesti ei ole oikein soveliasta. Eilen H sitten sairastui flunssaan.

Hämmästyttävämpää on ehkä, ettemme ole pahemmin sairastelleet. Stressitaso on ollut korkea, olemme vaihtaneet mannerta, elämänrytmiä ja ruokavaliota, liikume koko ajan ruuhkaisissa julkisissa kulkuvälineissä ja ilmakin on muuttunut kuumasta kylmäksi. Parempi näin. Yksi kaze kyllä selätetään inkiväärillä, valkosipulilla ja chilillä.6 kommenttia:

 1. Flunssan "kaze" kirjoitetaan kahdella merkillä joista ensimmäinen on tuo sama "kaze" joka tarkoittaa siis tuulta. (Jepjep).

  Jälkimmäinen merkki on "paha" eli siis flunssa on paha tuuli.

  Vaan kuten sananlasku menee "baka ha kaze wo hikanai" eli "tyhmät ei saa flunssaa". O-daiji ni!

  VastaaPoista
 2. "baka ha kaze wo hikanai" : Lohduttavaa. :-)

  VastaaPoista
 3. Aamuun asti olin vielä toiveikas, mutta enpä ollut minäkään tarpeeksi pölö tätä tautia torppaamaan. Onneksi on kotitoimisto, ei ole naamarintarvetta.

  VastaaPoista
 4. Joo mullakin on kohta viikon jatkunut kuumeeton köhä. Kuulosta lähinnä b-luokan Jim Morrisonilta ilman bluesia.

  VastaaPoista
 5. Apuva! Näin sitä näköjään käy kun vaihtaa konetta ja kuvittelee, ettei vanhassa koneessa ole sellaisia kirjanmerkkejä, joita ei ulkoa muistaisi: en ole lukenut tätä blogia ikuisuuteen ja yhtäkkiä ollaankin Jaappanissa! Taitaa olla paljon lukemista edessä - ei tarvi toivoa pukilta kirjoja :-)

  VastaaPoista
 6. Hehe. Kun vain saisi aikaiseksi blogatakin! :-)

  VastaaPoista