23.11.13

oneesan

Tässä jonkin aikaa sitten nuori mies antoi minulle paikkansa junassa. Olin kiitollinen. Hän halusi jatkaa juttua kanssani ja kutsui minua oneesaniksi eli isosiskoksi. En valitettavasti osannut tarpeeksi kieltä; jouduin sanomaan wakarimasen, wakarimasen. Kaveri oli nähdäkseni tyyppi, jolla oli vaikea kommunikoida - jos omassa kehyksesssäni arvailisin, ehkä asperger, ja siksi minua haittasi vielä enemmän, etten osannut kommunikoida järkevästi. Hän yritti parhaansa, minä en osannut paljon mitään.

2 kommenttia:

  1. Nämä japanin kutsumasanat ovat minusta vieläkin tajuttoman hienoja. Meidän lätkäporukan manageri joka on minun ikäiseni nainen on tietty kanssa kaikille oneesan. Ja muistan vieläkin sen ilmeen joka tyttärellä oli kun joku pienempi kutsui sitä ekaa kertaa oneesaniksi. Se oli varmaan se sama ilme joka minulla oli kun tuoreena isänä viimeksi tänne muutettaessa yksi kuusikymppinen muuttomies kysyi, että "mihin otoosan haluaa tämän kirjahyllyn?". Tosin minulla meni hetki kelatessa, että ketä nyt oikein tarkoitetaan...

    VastaaPoista
  2. mek, voi kuinka hienoa. :-)

    VastaaPoista