13.12.05

Lichtjesavond-väliraportti


Piti tulla pitämään ruokailutaukoa. Meidän kadunpätkä näyttää tällä hetkellä tältä:Kadulle on vedetty puusta puuhun narut, joissa pysäköintikieltolaput. Naureskelin päivällä, kun autoilijat kävivät hilaamassa naruja ylemmäs, jotta autonsa mahtuisivat niiden alle. Pilkka taitaa osua parkkeeraajien nilkkaan; noista kanavaan ripustetuista soihduista lentää aika lailla kipinää autojen maalipintoihin.

Marktilla on 20-metrinen joulukuusi ja yhteislaulua, Wijnhavenilla isoviiksinen posetiivari, Brabantse Turfmarktilla big band ja karuselli ja Hippolytuskerkin vierellä rockbändi. Joka paikka on aivan tupaten täynnä väkeä. Olin laulamassa joululauluja Marktilla (suomeksi, hollanniksi en osaa) ja muuten olen vain palloillut ympäriinsä. Kohta takaisin, kunhan saan vähän ruokaa - ravintoloihin ei oikein mahdu, ja gluhwijn menee päähän, jos ei välillä syö jotain.4 kommenttia:


  1. Meilläkin on karuselli, nimittäin Narinkan nurkassa eli Kampin uuden keskuksen ja linja-autoaseman välisellä torilla. Se on jotenkin aavemainen ilmiö, sillä musiikki puuttuu tyystin. Ja vielä vinkumista: kuka keksi sulloa karusellin nurkkaan, kun tori on keskellä töröttävää joulukuusta lukuun ottamatta muutoin autio ja tyhjä. Sinne se Lucia-kulkuekin taisi suunnistaa, surulliselle harmaalle betoniaukiolle.

    VastaaPoista

  2. Narinkka (venäjän na rynke eli torilla) eli juutalaisten kauppiaiden kauppakojukonglomeraatio oli vielä sotien välissä Simonkentän kohdalla. Nimitys on annettu nyt uudelle uljaalle Kampintorille.

    VastaaPoista

  3. Sehän on oikeastaan oikein hauska nimi torille.

    VastaaPoista