3.12.09

Sukupolvi Y:n ongelmanratkaisua


Nopea välikommentti tässä samalla kun setvin eilisen kuvamatskua ja koetan rakentaa pienoismallia huomisen näyttelysuunnitteluarvosteluun.


Muistaako joku sen viimevuotisen tuskatehtävämme, jossa piti kopioida studiossa täydellisesti asetelma, jossa oli kasa tomaatteja korissa? Välineenä tekninen kamera ja värifilmi. Jouduimme lopulta toistamaan homman kolme kertaa (ja joka kerralla meni kokonainen studiopäivä), koska aina oli jotain jäänyt huomiotta. No, nykyiset kakkosluokkalaiset ratkaisevat ongelmaa toisin. Minulle soitti tänään yksi, joka olisi halunnut ostaa viimevuotiset negatiivini. Olisi sitten käyttänyt niitä ominaan. Häntä kun ei kiinnosta eikä huvita tehdä tuollaista tehtävää.


No ei meitäkään viime vuonna olisi huvittanut, mutta tulipahan tehtyä - ja ko. tehtävästä opin loppujenlopuksi ihan älyttömän paljon; havaintokykyä, tarkkaavaisuutta, studiovalaistusta, heijastuksia, värikontrollia.. ja kärsivällisyyttä. Oma lopputulokseni ei ollut täydellinen, mutta se oli kuitenkin kovan työn takana.


En myynyt negoja. Ei olisi varmaan mennyt kaupaksikaan, minun kun ei tosiaan ollut täydellinen tulos ja nämä kersat haluavat huijatessaankin vain huippulaatua..

10 kommenttia:


 1. Eikä!!!! Ihan poskettoman röyhkeetä.Mä olisin varmaan sen verran nilkki, että juoruisin eteenpäin ja pitäisin huolta, ettei kukaan myy kenellekkään mitään. Törkeetä.

  VastaaPoista

 2. No en mä sentään juorua.. mutta joo, näin meillä. Mä rupesin miettimään että tekikö kukaan tuota viime vuonna, mutta en kyllä ainakaan todellakaan huomannut. Ihan kiltisti pakerrettiin studiossa koko luokka.

  VastaaPoista
 3. Hm, opettajana minä olisin nilkki ja pitäisin useamman referenssikuvan, niin että joka vuosi voisi antaa vähän erilaisen.  Näkisi helposti, kuka yrittää huijata. :)

  VastaaPoista
 4. Woo00000T?  (Olen juuri lukenut pissismi-kirjan :-)

  VastaaPoista
 5. Pöh! Kuinka tuo on edes kakkoselle päässyt jossei kiinnosta saati sitten huvita?  Kyllä niitä ongelmia osaavat muutkin sukupolvet ratkaista. Tuolla avoimen puolella valtio-opin perusopintojen viimeisellä kurssilla jäi kaksi sankaria kiinni (maikan sanojen mukaan) törkeästä plagioinnista. Ei siinäkään tiennyt, että olisiko pitänyt itkeä vai nauraa:-( Molemmat olivat jo reilusti päälle nelikymppisiä ja alkuesittelyn mukaan mukana ihan harrastupohjalta. Minkähänlaista mielihyvää tuollainenkin harrastaminen muka tuo? Siinä meni sitten 25op:tä ketuille, jotta kyllä varmaan kannatti! Voiko jollain ihan oikeasti olla itsetunto niin hataralla pohjalla, että jopa avoimessa pitää päästä pätemään, jollei muuten niin huijaamalla?

  VastaaPoista
 6. Huh huh, Harri! Olivatko napanneet esseen netistä vai miten? Ja vielä avoimessa, kuka edes viittii huijata opiskellessaan vain itselleen?  Tänään minua yritettiin vielä painostaa kuvatehtävän tiimoilta. :-/ Oli vähän ikävä kuvio tämä. Koulubileissä lienen tulevaisuudessa ylenkatsottu henkilö, mutta toisaalta ENHÄN MINÄ NIISSÄ KÄY.  Nää tyypit ajattelee jo olevansa niin suuria Luovia Taiteilijoita, että perustekniikkatehtävät ovat aivan liikaa heidän persoonilleen. Malttaisivat nyt odottaa kolmosluokkaan asti, silloin pääsee kikkailemaan konsepteilla ja mielikuvilla ihan tarpeeksi ja paljon (ja voi kalahtaa aika omaan nilkkaan, jos sitten tekniikka ei olekaan hallussa).

  VastaaPoista

 7. No huh huh... Opettajana voin sanoa, että yleensä tuollaiset limboilijat kaatuvat sitten jossain vaiheessa. Sitä paitsi heidät tunnistaa helposti. Ja tehtävät kannattaa tosiaan vaihtaa lähes vuosittain. Toivottavasti silti sosiaalinen kontrolli toimii (niin kuin on toiminut tässä tapauksessa).

  VastaaPoista

 8. Tuuli: Jos nyt oikein osasin rivien välejä lukea niin olivat vissiin suoraan sekä netistä että alan kirjallisuudesta kopioineet kokonaisia lukuja ja kasanneet niistä jonkinlaisen sillisalaatinomaisen esseen irvikuvan. Heikko ja naurettava esitys kaiken kaikkiaan. Kiinnijäämisprosentti n. 100 ja muutenkin säälittävää toimintaa.

  VastaaPoista

 9. Harri: Huoks. Veikkaanpa, että tuollainen on nykyisin aika yleistä.

  VastaaPoista
 10. ...Molemmat olivat jo reilusti päälle nelikymppisiä ja alkuesittelyn mukaan mukana ihan harrastupohjalta...

  Mä veikkaan, että meitä nuoremmat osaavat nettiplagioinnin huomattavasti paremmin kuin sukupolvi, joka tutustui nettiin vasta työelämässä :-D

  Eilen tuli ihan perinteisestä telkkarista Erikoisjoukkue, jossa ikääntyneemmän mieshenkilön näyttelemä venäläinen asiamies (tai jotain) paljasti MI5:lle tietoja. Sen piti naputella käyttäjätunnus ja salasana näppiksellä, ja näytti aika puuroiselta touhulta se naputtelu, noin kaksisormijärjestelmä käytössä. Mietin, että olikohan se näyttelijä sisäistänyt roolinsa niin hyvin, vai olikohan se vaan yhtä huono naputtelemaan kuin roolihahmonsa.

  VastaaPoista