26.9.10

Projekteja ja scriptien pähkäilyä


Väistelin tänä viikonloppuna kodinsiivousta uudistamalla webisivun (www.saarikoski.nl, Flash hittoon ja frameihinkin raivostuin Dreamweaverilla nysvätessä niin, että nyt ei ole just tällä hetkellä niitäkään), korjaamalla Windows-koneen, viemällä työkoneen huoltoon ja pelaamalla Civilization IV:ää - uusi hieno viitonen ei toimi tässä vanhassa koneessa.


Nyt pitäisi tänään siivota ja huomenna siirtyä taas kouluprojektien pariin. Erityishuomion alla kirjallinen lopputyö. Viime viikolla vielä oli kolme vaihtoehtoa:


1. Visualizing history - depicting the past in contemporary photography


2. Personal vs. Private in documentary photography


3. Reconstructing Realities - staged documentary photography


Nämä ovat siis vain työotsikoita. Nyt näyttää siltä, että tuo ykkönen on se lähtökohta. Kolmosta sivuavasta aiheesta kirjoitin jo viime vuonna esseen, joten siinä olisi hyviä pohjia jatkolle, mutta toisaalta aiheesta kirjoittaa ainakin yksi toverikin ja minä taas en tiedä, onko juuri minulla siitä tarpeeksi sanomista. 


Kaikkien aikojen paras opettajani Ingrid Grootes sanoo, että 'varo ettei lopputyöstä tule liian tieteellinen' - heh. Ei tarvitse karttaa subjektiivisuutta, kunhan ne omat mielipiteet ovat jollain tasolla perusteltuja. Tiistaina menen kirjastoon ja vilkaisen, mitä aiemmat vuosiluokat ovat saaneet aikaiseksi. Tietää vähän, minkälaista tasonvaihtelua siellä on.


Onkohan tämä blogi nykyään ihan tylsä, kun kirjoitan lähinnä koulujuttuja? Pää on niin kouluasioissa, etten oikein osaa muuta. Pitäisi kai jossain kohtaa  kirjoitella taas esimerkiksi Hollannin politiikan kuvioista, mutta se on tällä hetkellä vähän masentava aihe.


Ai niin, yksi juttu vielä. Pulchrin projektin aikana pidimme yhden päivän fotauskurssia paikallisen .. no, koulukodin? mikä on korrekti termi suomeksi paikalle, jossa huostaanotetut ongelmateinit asuvat? asukkaille. Ryhmässä oli kahdeksan noin 15-vuotiasta, joillakin pienet vauvat mukana. Annoimme heille päivän alussa jokaiselle digijärkkärin käteen ja tehtävän mennä Haagin kaduille ja kuvata ihmisiä. Nyt noista kuvista koostamme jotain. Oli hyvin hauskaa selittää valokuvauksen perusasioita niin kiinnostuneelle porukalle. Pari meidän luokallamme opettaa jo kursseilla, ja voisin kuvitella itsekin jotain sellaista vielä tekeväni, yhtenä tai kahtena päivänä viikossa, kunhan opiskelut ovat ohi.

3 kommenttia:


 1. Ei oo tylsää! Mukana ollaan!

  VastaaPoista

 2. Kiva lukea ihmisistä muutakin kuin kahden rivin statuspäivityksiä :)

  VastaaPoista
 3. Hassu, kiinnostavaa on kaikki. - Noi sun lopputyöaiheet on sitäpaitsi kaikki tosi mielenkiintoisia.  Sä sopisit kyllä hyvin opettamaan kursseille, osaan kuvitella mielessäni, miten puhut ja saat ihmiset ymmärtämään...

  VastaaPoista