13.9.10

Ziek


Pulchrin proggis on hauska. Harmi vain, että olen ollut sieltä viikonlopun pois, koska tulin kipeäksi.


Perjantaiaamuna heräsin ihan tukossa ja ajattelin että allergiaa; illalla nousi kuume. Nyt on mennyt niin, että joka yöksi on noussut se 39 astetta ja yli ja päivisin ollut vähän helpompaa. Mun on vaikea nukkua, jos on kova kuume, joten olen sitten torkkunut päivisin. Huomenna yritän lääkäriin, jos kuume on ensi yönä vielä ylhäällä.


Minuun on jostain iskostunut käsitys, että 'kuume polttaa taudin pois', eli jos ei alenna kuumetta lääkkeillä, menee tauti ohi nopeammin. Koetin nyt miettiä että mistä se on tullut, enkä keksinyt lähdettä. Onkohan huuhaata? Joka tapauksessa, tänä aamuna kuuden maissa viimein myönnyin ottamaan Ibusalin ja puolessa tunnissa kuume HUMAHTI alas. Oi sitä euforiaa (ja hikeä!) Olin ihan että MITEN HYVÄ OLO, OI LÄÄKKEET. 


Ruokahalu on myös ollut hukassa ja mikään kiinteä ei oikein mene alas. Sovelsin sitten kotona olevista aineksista sipulisopan, joka meni näin:


voita


7 pientä sipulia


5 valkosipulinkynttä


1 rkl hunajaa


2 rkl vehnäjauhoja


9 desiä vettä


2 liemikuutiota, toinen oli liha- , toinen tuinkruiden eli kasvis


3 rkl konjakkia


Sulatin voin padassa ja pehmensin sipulivalkosipulisilppua kannen alla voisulassa 15 minsaa. Sekoitin hunajan sekaan. Sirotin jauhot päälle. Kaadoin vedet sekaan ja lykkäsin liemikuutiot mukaan. Kiehutin miedolla lämmöllä 30 min. Laitoin ne 3 ruokalusikallista H:n konjakkia mausteeksi ja kiehutin vielä muutaman minuutin. Valmista, ja voittaa kyllä Knorrin.

8 kommenttia:


 1. Tunnen tuon saman uskomuksen... Ärtsyn kuumeen laskeminen on yleensä pelkästään hyvästä, mutta tärkeintä on tietenkin lepo.

  VastaaPoista
 2. En muista luinko lehdestä vai kuulinko jostain radion tiedeohjelmasta (vakuuttava lähdeviittaus), että kohtuullinen kuume voi auttaa hätistämään taudinaiheuttajaa, mutta korkeasta kuumeesta ei saa asian suhteen mitään bonusta joten kuumelääkettä vaan naamaan.  nimim. valelääkäri  PS. Nyt on muutaman viikon olleet unet sitten lopullisesti sekaisin. Ennen nukuin työpäivää edeltävinä öinä joko surkeasti tai kohtuullisesti, nyt en nuku enää juuri ollenkaan:-( Saan kasattua jotain parin tunnin pätkiä ja heräilen & nukahtelen miten sattuu. Taidan olla vanha kun tuo öisin tapahtuva viikonlopputyö aiheutti kesto-jet lagin.

  VastaaPoista
 3. Tai sit mun unettomuus tarttuu netin välityksellä. :-(

  Kuulostaa kurjalta. Onko lyhykäistäkään lomaa tiedossa, jonka aikana saisit rytmin palautettua?

  VastaaPoista

 4. Juu, ei kannata turhaan kärvistellä kuumeessa, se ei sinällään paranna. Kuumeen hyvä puoli on se, että viimeistään siitä sitä yleensä tajuaa olevansa oikeastaan kipeä ja tarvitsevansa lepoa, mutta pahimmillaan se kyllä vaan heikentää kykyä tapella tautia vastaan (esimerkiksi juuri jos ei saa pitkiin aikoihin mitään alas). Parasetamoli vie kuumeen todella tehokkaasti pois, käytän flunssassa itse sitä. Tosin ibusysteemit auttaa kyllä yleiseen särkyyn ja kolotukseen paremmin. Paranemista!

  VastaaPoista

 5. Mulla ei parasetamoli yllättäen tee juuri mitään. Tai no, en muista, olenko sitä just kuumeeseen kokeillut. Kaapeissa on aina ibuprofeenia koska mun migreenin ensimmäinen lääkitsemisyritys on aina ibuprofeeni + kofeiini. Muistan joskus kokeilleeni parasetamolia särkyyn ja se ei auttanut ollenkaan..

  VastaaPoista

 6. Tuuli: Palkatonta saisi jos pyytäisi, mutta taidan kuitenkin vielä yrittää jotain muuta kehitelmää. En nyt tarkoita korillista kossua tjms. vaan ehkä enemmänkin kompromissia yö-/päivänukkumisen välillä, ettei tuo rytmin muutos muodostuisi niin suureksi. Kesä meni eri hyvin, mutta päivien lyhetessä muuttui vaikeaksi:-(

  VastaaPoista
 7. Tuo "kärvistely parantaa nopeammin" on ilmiselvästi todiste siitä, että olet ollut liian kauan Alavilla Mailla - minulle on itselleni tullut "outzieken"-asenne, ja olen tyhmänä kärvistellyt mm. sitkeän päänsäryn kanssa ihan turhaan ennenkuin olen älynnyt ottaa sen ibuprofeiinin ja nokoset :) Mutta (kuten holllantilaiset sanoisivat) - elossa ollaan edelleen.

  VastaaPoista

 8. Ai niin, kipu ja kylmä karaisee.

  VastaaPoista