7.1.06

Kansalaisvelvollisuus


Käytiin tänään äänestämässä. Ensin piti löytää Suomen suurlähetystö. Junalla Haagin Centraal Stationille ja siitä raitiovaunulla numero 17 eteenpäin. Kadulla kulki niin paljon muita suomalaisia, ettei paikasta oikein voinut erehtyä. Suurlähetystöllä oli lappu "Presidentinvaalit" ja pihan perällä pieni toimisto, jossa äänestys tapahtui. Itse äänestys oli melkein samanlaista kuin Suomessakin. Annettiin henkilöllisyystodistus ja äänioikeuslappu virkailijalle, joka ojensi äänestyslipukkeen. Lipukkeen kanssa mentiin sermin taakse ja siellä piirrettiin kaunis 9. Lipuke tuotiin leimattavaksi. Sitten homma jo muuttuikin erilaiseksi: annettiin kirjekuori ja liimapuikko, ja lipuke piti sulkea kirjekuoreen, joka liimattiin huolellisesti kiinni. Sitten allekirjoitettiin äänioikeuslappu. Sekä suljettu kirjekuori että allekirjoitettu äänioikeuslappu laitettiin vielä isompaan kirjekuoreen, joka sekin liimattiin kiinni. Tämä isompi kirjekuori sitten pudotettiin laatikkoon.

Toivottavasti äänemme kulkevat kuriiripostilla eikä TPG-postilla - jälkimmäisessä tapauksessa kun ne saattaisivat olla vasta ensi kuussa perillä.. Jotkut eivät kuulemma ole saaneet vieläkään joskus 12.12. lähettämiämme joulukortteja.

Äänestyksen jälkeen kävimme ihmettelemässä alennusmyyntejä (ei ostettu mitään) sekä ostamassa peruselintarvikkeita Wah Nam Hongista. Lopulta vielä Scheveningeniin rantaa vilkaisemaan (yhä hieno) ja intialaiseen ravintolaan syömään. Ravintola olikin tosi hyvä ja palvelu melkein häiritsevän ystävällistä; koko ajan joku kyselemässä, josko kaikki on hyvin ja ruoka kelvollista. Toivat vielä oluttakin talon laskuun, kuulemma jotta meillä olisi onnekas uusi vuosi.

3 kommenttia:

  1. Ketä äänestit?)    ps. Uusin suomenkuvalehti lupaa migreeniin helpotusta ranteiden kuumavesihieronnalla, vesisuihkunjakaja saatavilla kaksikätisille(keksijä:Saija Alkoma).

    VastaaPoista
  2. Se, ketä äänestin, käy jopa ilmi tuosta tekstistä. :-)

    Missäs sitä oltiin uutenavuotena?

    VastaaPoista