15.1.06

VaalijännitystäOn tämä kyllä aina jännää. Vaikka suurin jännitys nyt on siinä, mennäänkö toiselle kierrokselle vai ei. Hannu Takkula juuri äsken Radio Helsingin haastattelussa: "Se, kumpi noista MIEHISTÄ menee toiselle kierrokselle, on se, jota minä silloin äänestän".

Pääkaupunkiseudun äänet tulevat tietysti viimeisinä, mutta en nyt osaa arvata, hyödyttävätkö ne Halosta vai Niinistöä enemmän. Kunpa vain ei edes mentäisi toiselle kierrokselle. Porvarit keskittävät kuitenkin äänensä yhdelle äijälle, ja siitä seuraa taas turhaa jännitystä.

Radio siirtyi hetkeksi Nelosen vaalikeskusteluun, jossa jotkut tv- ja elokuva-alan ammattilaiset jauhoivat vaalien dramaturgisista mahdollisuuksista puppaa. Samalla tietysti mainostettiin heidän uusia elokuviaan.

Sauli Niinistö Radio Helsingissä: "Siis... olenko minä jotenkin epäaito?"

Edit: Blaa. Joudutaan ensi lauantainakin Haagiin. Näyttää siltä, että toinen kierros sieltä tulee. Pensiöt porvarit. Vanhanen vielä meni mainostamaan äänestävänsä toisella kierroksella Niinistöä. Näyttää siltä, että Ville oli taannoisessa analyysissaan varsin oikeassa: kyllä tässä toiselle kierrokselle mennään, ja siitäkin saattaa vielä tulla jopa tiukka, kun porvarit testamenttaavat ääniä toisilleen. Toivottavasti se vihreä homeopatiaintoilija sentään siirtyy nyt Halosen taakse. Olisi vihreistäkin edes hetkellistä iloa.


3 kommenttia:


  1. Toiselle kierrokselle joutuminen taitaa sittenkin olla Salelle kova paikka. Mies ei ole vielä saanut yhtään hymyä puristettua itsestään vaikka Vanhanen jäi yli 5 prosenttiyksikköä taakse. No hätä, Tuuli, Sauli ei onnistu millään vakuuttamaan kaikkia kepulaisia siitä, että todella haluaa presidentiksi. Ja Vanhanenkin korosti, että suomalaiset ovat itsepäisiä eikä heitä voi käskeä äänestämään tiettyä ehdokasta...

    VastaaPoista

  2. Vissiin sitten Vanhasen avioero oli liian räväkkä teko muuten täysharmaalle tyypille. Mutta mielestäni mielenkiintoisinta näissä vaaleissa oli pikkuehdokkaiden marssijärjestys. Timo Soini sain vain 0,1 prosenttia vähemmän ääniä kuin Heidi Hautala. EU:n vastustaminen on siis yhtä tärkeää kuin vihreät arvot. Ja Henrik Lax sai naurettavan vähän ääniä, Ahvenanmaan vaalipiirissäkin vain 12 %, kun Halonen sai siellä lähes 70 % äänistä. Ahvenet taitavat tosiaan olla ajattelultaanlähellä ruotsalaisia kansankotolaisia.

    VastaaPoista

  3. Mä arvailin Laxin äänisaalista tuohon suuntaan. Biaudet olisi varmaan kahmaissut hieman isomman potin. Lax ei taida olla niitä suosituimpia RKP:n sisälläkään. Mutta Ahvenamaan tulokset olivat kyllä tosiaan vähän yllättäviä.

    VastaaPoista