28.3.09

Ancestry Painting


Sain vihdoin tuloksia geenitestaajilta. Niissä on vielä paljon tutkailtavaa ja opiskeltavaa, mutta tässä nyt esimakua. Kuva esittää kromosomieni sukuperimää. Sininen on eurooppalaista, oranssi ... aasialaista. Kun viiva on koko paksuudeltaan samanlevyinen, on perimä kummaltakin vanhemmalta samaa. Kun viiva on kahta eri väriä, on perimä toiselta vanhemmalta eri. Toisella vanhemmistani on siis aasialainen esi-isä jossain (mahdollisesti noin kuuden sukupolven päässä eli 1800-luvulla, jos tätä nyt oikein tulkitsen). Hämmentävä spektaakkeli.


7 kommenttia:


 1. Hitsi. Kiinnostavaa - mutta en tiedä mitä sanoa! Eihän sun värit kyllä ihan eloveenaisinta Suomea ole :-)

  VastaaPoista

 2. Juu ei. Mutta mä en tiedä vielä kun en ole muihin suomalaisiin tuolla törmännyt - ties vaikka jokasella olisi aasialaisia palasia. Joten en itsekään vielä tiedä mitä sanoa, kun tutkin vasta...

  VastaaPoista
 3. Miten tuo "aasialainen" on oikein määritelty?

  VastaaPoista

 4. Prekolonisaatioajan aasialaisia tekijöitä siinä tarkoitetaan; joku nykyintialainen olisi tuossa testissä isoksi osaksi eurooppalainen jne. Tuossa on jaoteltu aasialainen, eurooppalainen ja afrikkalainen. Amerikan intiaanit sijoittuvat sinne aasialaiselle kartalle.

  VastaaPoista

 5. Tämä on kyllä mielenkiintoista. En jaksa odottaa, että pääsen juttelemaan sun kanssa tästä kunnolla ja livenä.

  VastaaPoista
 6. SusaRouva29/3/09 20:46


  Voi siis olla mahdollista, että esi-isäsi on Amerikan intiaani? Jännää! Mistä noita testejä saikaan tilata?

  VastaaPoista
 7. Hillittömän mielenkiintoista!

  Minä kans!

  VastaaPoista