11.3.09

Kevät


Delftissä on tänään ihan keväinen fiilis. Takapihan puuhun on tullut se vihreä papukaijapariskunta takaisin, aurinko paistaa, ja krookukset kurottelevat jo maasta. Väittävät, että kevät on tänä vuonna kuusi viikkoa myöhässä - kyllä minä muistan parin vuoden takaa erittäin lämpimän maaliskuun, ja nyt ollaan juuri ja juuri 10 asteessa - mutta Suomen jälkeen tämäkin tuntuu ihan luxulta.


Olen menossa lauantaina Arnhemiin kuurojen ja kuulevien yhteisiin kemuihin kuvaamaan. Bileet loppuvat niin myöhään, etten todennäköisesti pääse enää yöksi takaisin läntiseen Hollantiin, ja nyt mietinkin, pitäisikö mennä ihan hostelliin tai hotelliin nukkumaan. Ei oikein huvittaisi joutua tilanteeseen, jossa nuokun kameralaukkuni päällä aamuyöllä jollain rautatieasemalla aamujunaa odottaen. Olen omasta mielestäni sellaiseen liian vanha.


Ensi yönä pitäisi olla sukkulalähtö, mutta en nyt tiedä, jaksanko valvoa. Huomenna on kouluaamu ja eilisilta meni vähän pitkäksi kun juoruttiin taas Lauran kanssa ja jäin yöllä vielä harhailemaan nettiin.

9 kommenttia:

 1. Vihreitä papukaijoja??! Vuuuh, ootte tosiaan aika etelässä!  Täällä sataa jotain. Ei toi nyt ihan luntakaan ole, mutta.. jotain.

  VastaaPoista

 2. Ne on paikallinen versio citykaneista. Papukaijakanta, joka on syntynyt Haagin ympäristöön kun ihmiset ovat päästäneet lemmikkikaijoja karkuun. Lisääntyvät aika haipakkaa kuulemma.

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas mukavasta illasta, lehdistä ja kahvista. Ne kotiin lähdöt tulee aina liian nopeaa ja lievällä kiiruspaniikilla, mutta pääsin kotiin.  Nuo papukaijat on levinnee Rotterdamiin kans,mutta ei niitä näe siinä määrin kuin Delftissä.  Se ensi viikon perjantai onnistuu mistä oli puhetta. Ollaan yhteyksissä sen tiimoilta tarkemmin ja myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ittelles, hauskaa oli. Mä olen sitten tosiaan silloin ensi viikon perjantaina klo 13 asti koulussa, joten meidän kannattaa varmaan tavata joko Den Haag Centraalilla tai HollandSpoorilla. Mikä nyt vain sulle on kätevämpi.  Fotomuseum Amsterdamissa olisi Richard Avedonin töitä, vilkaistaanko se? Ja sit kävisin mielelläni Jordaanissa harhailemassa. Nyt sitten toivomaan kivaa keliä...

  VastaaPoista
 5. Se on hyvä se yhden jälkeen. Aikaisemmin en varmaan pääsiskään lähtemään. Pikaisesti vilaisin juna-aikatauluja ja näyttäs, että Holland Spoorilla olis hyvä treffata jos se on vaan sulle helppo tulla.  Tuo Fotomuseum kuulostaa hyvältä. Mielellään käyn kattomassa sen ja jos vaan aikaa riittää, niin haluaisin käydä Anne Frankin talossa mutta se ei ole akuutti, koska tuskin on poistumassa mihkään ihan heti. Eli ainakin museoon ja kävelyä Jordaaniassa ja sitten ajan ja fiiliksen mukaan?

  VastaaPoista
 6. Se Anne Frank on kans Jordaanissa joten eiköhän se onnistu hienosti! Ainakin jos amerikkalaisten turistien sesonki ei ole vielä alkanut..  Spuin kirjakaupoissa vois kanssa käydä jos ehtii. Mulla on yks lahjakortti käytettävänä.

  VastaaPoista
 7. Aamulla oli vielä +23 ja aurinko porotti.

  Oi miksi palasinkaan takas kotio? (Koska loma loppuu kohta?)

  VastaaPoista

 8. Työkaveri kertoi, että heillä oli naapurissa Kuopiossa päässyt puhuva papukaija irti pariksi päiväksi. Oli sitten löytynyt, kun naapurin mummo oli alkanut ihmetellä, miksi puussa soi vanhanaikainen lankapuhelin.

  VastaaPoista