23.3.09

Väliarvosteluja ja Berlijn, Berlijn


Meille tuli syksyllä ns. "werkschouw", jonka ideana on, että ison studion pöydille läväytetään kaikki duunit oppiaineittain ja siellä saavat sitten opettajat & oppilaat palloilla vapaasti töitä katsomassa. Tämän piti korvata lukukauden keskellä olevat "individuele beoordelingit" eli aineiden yksittäisarvostelut.


Kuten tuolloin jo arvasin, kävi niin, että opettajat halusivat pitää kynsin hampain yksittäisarvosteluistakin kiinni, joten nyt meillä on sekä ne että se werkschouw. Yksi pala lisää stressiä vain.


No, tänään oli autonomisen (eli taide-) valokuvauksen ja dokumentäärisen valokuvauksen arviointi. Taiteessa olin oikein hyvä, dokussa ihan hyvä. Torstaina vielä kunst- en fotografiegeschiedenis en -beschouwing (taidehistoria, taideteoria) ja foto techniek. Werkschouw on sitten 7.4. palattuamme Berliinistä. Tämän viikon loputtua kasassa pitäisi olla 110 opintopistettä.


Niin, Berliini! Viisi päivää fotaamassa isossa kaupungissa. Aiheet annetaan junassa matkalla Saksaan, scouttaamiset ja kuvaamiset ja kirjoittamiset ja käsittelyt on hoidettava itse, artikkeli valmis viikon lopulla. Meillä on varattuna kokonainen retkeilymaja Prentzlauer Bergin kaupunginosassa. Veikkaisin, että uni tulee jäämään vähäiseksi ja reissu muodostumaan rankaksi, mutta hauskaksi.


Kommenttilaatikkoon ottaisin mielelläni vastaan kaikenlaisia Berliini-vinkkejä. Spostitse olen jo jotain saanut (kiitos, Matti S.), mutta aina kelpaa lisää. Lähtö on ensi maanantaina.

8 kommenttia:


 1. Jatkan nyt vielä vähän. Koska nyt olette Prenzlauer Bergissä, käy katsastamassa baari nimeltään Wohnzimmer (Lettestraße 6). Mielenkiintoisinta siinä on sisustus. Hyvää currywurstia saa Eberswalder Straßen U-Bahn-aseman alla olevasta kioskista. Lisäksi siinä nurkilla on Kulturbrauerei (Schönhauser Allee 36) jossa järjestetään ymmärtääkseni monenlaista ohjelmaa - paikassa on elokuvateatterikin.

  VastaaPoista

 2. Kiitos, meidän hostelli näyttää olevan just tuolla Lettestraßella.

  VastaaPoista
 3. Ei mulla mitään vinkkejä ole antaa, hingun vaan mukaan :) Mukavaa matkaa. Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta reissulta.
  Hei Tuuli,  lähetän sinulle illalla berliini-postia, olemme olleet siellä vuosittain pari viikkoa ja joka kerta olemme löytäneet uusia asioita ja ihmisiä. Millaisia aiheita ovat aikaistempien matkojen osallistujat saaneet, eli tiedätkö yhtään mitä sinua saattaisi odottaa?  terveisin, Rotterdamin Riitta

  VastaaPoista
 4. http://kuvajatkot.wordpress.com/category/berliini-joulu2007/  Helmut Newton Sammlung <3 <3 ja Erotiikkamuseo ovat siis ihan keskellä kaupunkia, Bahnhof Zoon eri puolilla vieressä. Hitsi, roikuin Newtonissa miljoona tuntia!!

  VastaaPoista
 5. Groningenin Riitta24/3/09 21:08

  Hei, pitkästä aikaa tulin ajan kanssa lukemaan kuulumisia sieltä etelämpää, ja heti tulin kateelliseksi.  Berliini on hieno, kumma sekoitus massiivista kivierämaata, kuplivaa kulttuuria, ihmisyyttä ja historiaa. En ole ollut siellä kuin muutaman kuukauden vuosi sitten, ja pikkulasten kanssa (joten mistään oikeasti jännittävästä en toki oikeasti tiedä mitään), mutta asuimme Prenzlauer Bergissä ja Kreutzbergssä. Prenzlauer Berg on kaunis, berliiniläisellä kivisellä tavalla, ja tykkäsin, kun meidän ikkunasta näkyi se Nukkumatin TV-torni.Siellä on myos kauniita puistoja, jossa teinit rullalautailevat taitavasti käyttäen skeittiramppina DDRn voittoa julistavia massiivisia patsaskolosseja. Olisin itse halunnut kuvan niistä...  Kreuzberg taas on perin turkkilainen, noin berliiniläisittäin, tykkäsin kovasti.  Lauantaisin (muistaakseni?) Prenzaluer Bergin lähellä on valtaisa kirpputori, jossa myydään KAIKKEA sodanaikaisista katukylteistä tatuointeihin, luomuviiniin, kotitekoisiin (teräs)robotteihin, kiinalaiseen kirkkaanoranssiin muovikrääsään ja kaikenmoiseen erikoiskamaan (antiikkisten messinkilamppujen eri osiin) aina kierrätysmuotiin ja SM-tarvikkeisiin. Paljon viiksipappoja ja koiria. Suosittelen.

  VastaaPoista
 6. Riitat: kiitoksia! En valitettavasti osaa sanoa aiheista yhtään - kaikki mitä olemme kuulleet on että "tänä vuonna teemme kaiken ihan eri tavalla kuin ennen".  Zep: Joo, Helmut. :-D

  VastaaPoista
 7. Moi, neljässä ja puolessa vuodessa olen jo vissiin hiukan turtunut Berliiniin... jo mainitut Kreuzberg ja Prenzlauerberg on tosiaan viihtyisiä, vaikkakin melko trendikkäitä alueita (jollekin miinusta, toiselle plussaa, ja määrittelykysymys...) Tuo mainittu kirppari lienee Boxhagener Platz'illa, muita löytyy mm. Mauerparkista (sunnuntaisin?), missä hengaamista suosittelen muutenkin jos sää on hyvä, ja mm. Museumsinsel'in eli museosaaren vieressä on antiikki- (ja vähän turistikrääsä-)kirppari. Lichtenbergistä ja Marzahnista löytyy hyvinkin autenttista itäblokin maisemaa ja tunnelmaa, kalliita designerpuoteja löytyy mm. Friedrichstrasselta ja Charlottenburgista. Hackischer Markt on mielestäni myös kiva, paljon pikkuputiikkeja ja "Hackische Höfe"-hinterhof-kompleksi josta löytyy myös teatteria ja leffateatteria... Weddingissä ja Hermannplazt'illa voi kuvitella olevansa itseasiassa matkalla turkissa (etenkin kesällä, nyt taitaa olla vähän kylmä..) Anne Leibovitz-näyttely on tällä hetkellä käymässä Oranienburger Strassella ihan S-bahn uloskäynnin vieressä (Postfuhramt), vaikkakin jonot oli ainakin vielä toissaviikolla vielä melkoiset. Hauskaa reissua!

  VastaaPoista
 8. Vielä pari ruokasuositusta: ishinistä saa hyvää japanilaista halvalla (Friedrichstrassen lähellä Maritim-hotellin takana Mittelstrassella, mutta myös kolme muuta ravintolaa ympäri Berliiniä), lempisushipaikkani on Tabeyo, hyvä valikoima, edullinen, kala hyvin tuoretta! Löytyy U Eberswalder Strassen läheltä Danziger Strasselta (viereisessä talossa saattaa olla rakennustelineet ympärillä jos niitä ei ole vielä purettu :)

  VastaaPoista