28.3.09

Newrozzzz


Geeniblogausta jatkan toivottavasti huomenna tai sitten viikon päästä, kun olen palannut Berliinistä. Nyt jo on löytynyt kaksi kaukaista sukulaista, kumpikin USA:sta. Ryhdytään ehtiessämme vertaamaan sukupuita.


Tänään Delftissä tanssittiin taas uutta vuotta eli Newrozia.

Keskellä väkijoukkoa oli hankala fotata, mutta tuli sieltä jotain kuvia otettua. Ja lisäksi video, jonka voi katsoa youtubesta. Kännykällä otettu, älkää odottako laatua...


Törmäsin juhlijoiden seassa kaveriini A:han, jonka jotkut ehkä muistavatkin. Riina ja Täti O ovat hänet nähneet. A on se Irakin kurdi, joka pakeni Eurooppaan jalkaisin ja eli maan alla kahdeksan vuotta, kun hänen turvapaikka-anomuksensa hylättiin. Rakennusinsinööri A teki duunia pimeästi pesemällä astioita Delftin ravintoloissa ja pelkäsi aina jäävänsä kiinni. Hän ei uskaltanut edes ajaa pyörällä; jos vaikka takavalo sammuisi ja poliisi pysäyttäisi, ei hänellä olisi ollut papereita joita näyttää.


Jonkin aikaa sitten osa maan alla eläneistä maahanmuuttajista sai "armahduksen" ja paperit. A kuului näihin onnekkaisiin. Tänään kyselin kuulumisia, ja A:n naama loisti. Hän sai heti paperit hankittuaan oman alan töitä. Hetken päästä hän muutti jo "viralliseen, lailliseen" asuntoon - kuulemma kiva iso ja valoisa koti, voittaa sen edellisen huoneen baarin yläkerrassa - ja hakeutui Delftin teknilliseen korkeakouluun jatko-opiskelemaan. Nyt on kuulemma kiirettä, mutta elämä mukavaa, kun voi tehdä mielekästä työtä, opiskella, ja elää avoimesti. Hollantia A puhuu nykyään erinomaisesti, paljon paremmin kuin minä.

4 kommenttia:


 1. Helpottavaa kuulla tuo A:n tarina, vaikka ihmetellä täytyykin, et joku jaksaa tuollaista elämää kahdeksan vuotta. Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu.

  VastaaPoista

 2. Kai se on jaksettava, kun ei ole vaihtoehtoja. A on hyvin positiivisen ja optimistisen oloinen ihminen, ja se on varmasti auttanut paljon.

  VastaaPoista

 3. Tuntuu hurjalta, että ihmiset elävät läpi mitä käsittämättömimpiä asioita, osa ihan vieressä eikä itsellä ole mitään hajua. Ja sitten itse valittaa, kun makuuhuoneen verhot nyt sattuu tympäsemään koska kangas on ohutta. Elämän realiteetit? Hiukan hukassa?

  VastaaPoista

 4. Hyvä, onnellinen loppu uskomattomalla tarinalla. Mukava kuulla.

  VastaaPoista