5.6.09

Eurovaalitulos


Kauheasti blogattavaa, mutta yhä hirveä väsy. Blogailen vähän kerrallaan, joten pienehköjä päivityksiä tullee monta tänään.


Eurovaalit käytiin täällä eilen ja Geert Wildersin "anti-islamilainen" ääliöpuolue oli suurin voittaja. 17 prosenttia kaikista äänistä. Wildersin kamut ottavat Hollannin 24 paikasta neljä tai viisi, laskenta ei ole vielä aivan valmis. Wilders intoilee nyt mediassa kuinka tämä on loistava uutinen kaikille Euro-Arabian vastustajille, vaatii koko Europarlamentin lakkauttamista ja haluaa järjestää täällä uudet vaalit (koska saattaisi tällä hetkellä käytävissä vaaleissa päästä jopa pääministeriksi, ainakin kauhistuneiden hollantilaisten toverieni mukaan).


Äänestysprosentti oli jotain surkeaa, alle 40%.


Olisi pitänyt äänestää Hollannin listoilta eikä Suomen. Nyt kaduttaa. Vaikka ei se minun yksi ääneni olisi paljoa auttanut. Mutta periaatteesta.


Ahisti jo viikonloppuna, kun aina kun avasi radion, siellä oli Wilders vaahtoamassa vaalimainoksissaan vasemmistokommarimuslimiarabiulkomaalaisista jotka tulevat ja vyöryvät ja tsunamin lailla peittävät kaiken alleen. Wildersin naamalla (ei siinä puolueessa varsinaisesti ole ketään muuta) varustettuja mainoksia tungettiin käteen joka kulmassa. No, nyt kyseisellä föönatulla pellellä alkaa olla kooooovasti vaikutusvaltaa. Eikä häntä päässe mediaa seuratessa karkuun mitenkään.

2 kommenttia:

 1. Minäkin olisin halunnut äänestää Hollannin listoilta mutta unohdin palauttaa lomakkeet ajoissa. Suomen ehdokkaista valitsin kuitenkin maahanmuuttajataustaisen jolla on ( minun mielestäni ) parempi näkemys tämän kaltaisiin asioihin kuin ihmisellä joka ei ole ikinä asunut kunnolla ihan toisenlaisessa kulttuurissa, kuin mistä itse on lähtöisin.
  Oikeasti ottaen on Wilders-tulos ihan oikea varoitus vallassa oleville Hollannin poliitikoille. Itse en niin kauheasti harmittele sitä että äänestin Suomen ehdokkaita.

  Aika ihme sattuma muuten että Rotterdamin kaupungintalolla oli eilen pieni tulipalo, siellä kun tällä hetkellä odotetaan suurta Wilders-puoluetta ensi kuntavaalien jälkeen. Jännittäviä aikoja edelleenlin, suuri osa työtovereistanikin kun on jo ilmoittanut ' eroavansa' jos Wilders tosiaankin saa enemmistön.

  Rotterdamin Riitta


  VastaaPoista
 2. aika pelottavaa. valitettavasti muut puolueet usein vain "oppivat" itsekin käyttämään maahanmuuttajavastaista yms. retoriikkaa tai jopa tekemään sellaista politiikkaa, kun uskovat että "kansa" kerran sitä tahtoo...

  VastaaPoista