9.6.09

Micke


Kun pari vuotta sitten aloitin KABK:ssa, oli kaikki aika outoa ja kummaa, enkä ymmärtänyt hollantiakaan vielä kovin hyvin. Meidät uudet ulkkarit laitettiin tulemaan juttuun keskenämme, ja aika pian koulun pohjoismaalaiset - me kaikki neljä - sitten löysimme toisemme. Meitä oli Line Norjasta, Lovisa ja Micke Ruotsin Motalasta, ja minä.


Puhuimme keskenämme jonkinlaista skandinaaviskaa. Alussa hengasimme paljonkin yhdessä - varsinkin kun Lovisalla ja Mickellä ei vielä ollut kaksia kotiavaimia ja matkapuhelimia, ja jonkun piti aina tavoittaa toinen toiselle - mutta myöhemmin tietysti kiinnityimme enemmän omien osastojemme kuvioihin. Lovisa ja Micke olivat kuvataiteen puolella, eikä heidän ja meidän valokuvaajien kanssa ollut suurta yhteyttä.


Samoilla hollanninkursseilla kuitenkin aikamme kävimme, ja juttelimme käytävillä. Ruotsintoverit nauroivat huomatessaan, miten minun ruotsini hiljalleen korvautui hollannilla. He alkoivat sopeutua aika äkkiä hekin. Kuten moni meidän koulussamme, Micke harrasti kiipeilyä ja boulderointia ja kävi Haagin kiipeilyhallilla tiuhaan. Siellä on töissä pari luokkatoveriani ja kiipeämässä käy moni.


Muutama viikko sitten Micke lähti yhden kiipeilykaverin kanssa Ranskaan boulderoimaan. Matkaan lähdettiin kaverin, E:n, autolla. Pari päivää reissun alkamisen jälkeen Micken matkapuhelin vaikeni. Lovisa ei saanut häntä enää kiinni. Yhtäkkiä E:ltä tuli viesti, että pojat olivat riidelleet ja lähteneet sitten eri suuntiin. Lovisaa viesti epäilytti, ja hän otti yhteyttä poliisiin, joka otti E:n kiinni Stuttgartista muutaman päivän päästä.


Micken ruumis löytyi muutama päivä sitten. E on epäiltynä murhasta.


Minä en ole viitsinyt tästä kirjoittaa, kun asia on ollut aika huhujen peitossa. Mutta nyt se on jo lehdissä ja koululla jaetaan tiedotteita asiasta; tarkoitus on pitää jonkinlainen muistotilaisuus. Lovisa on lähtenyt takaisin Ruotsiin jo aikaa sitten ja tuskin tulee koskaan enää takaisin.


En oikein osaa ymmärtää koko kuviota. Mitä ihmettä on mahtanut tapahtua? Ja murha... tönäisy riidan tuoksinassa joltain ikävältä paikalta kiipeilyn aikana, ei kai se olisi murha, vaan tappo? Eli ikään kuin tässä olisi jostain sitä suunnitelmallisemmasta kysymys.


Äh, ei pitäisi spekuloida, kun ei tiedä. Joka tapauksessa taas yksi ihan turhan aikaisin pois lähtenyt kamu.

6 kommenttia:

 1. SusaRouva9/6/09 18:09

  Kamala tapahtuma. Ihankun jostain rikossarjasta. On vaikea ymmärtää mikä saa ihmisen tappamaan ystävän tai kaverin, vaikka olisi minkälainen riita takana.  Itse kyllä tiedän, että pystyisin vaikka mihin jos joku uhkaisi lapsiani.

  VastaaPoista
 2. Todella ikävää luettavaa ja varsinkin koettavaa ystävänä.

  Ajattelinkin sinua kun luin uutisesta lehdistä.  Rotterdamin Riitta

  VastaaPoista
 3. Kurja tapaus. Vaikea käsittää. Tosi irvokasta, kun tässä kommenttiosiossa on Iltalehden mainos: 'Uusi Ilona Tositarinoita tästä elämästä'.

  VastaaPoista

 4. Järkyttävää. Surullista, ja kuten sanoit, niin turhaa... Otan osaa.

  VastaaPoista

 5. Tosi irvokasta, kuten toinen täti tuolla sanoikin. Mutta olet taas kirjoittanut tosi hyvin. Mä olisin varmaan vain räiskinyt menemään miten sattuu näin järkyttävän tapahtumasarjan. Mutta sun kuvausta lukiessa kaikki on hyvin järjestyksessä ja taustoitettu.

  VastaaPoista
 6. Mä en ole kuullut tapauksesta mitään muualta kuin nyt tästä, joten sinänsä mun on ihan turha mitään spekuloida... mutta kun sulla oli kysymysmerkki tuolla "ei kai se olisi murha, vaan tappo" tokaisusi perässä, niin ajattelin nyt kuitenkin vastata.  Musta ei ole mitenkään yllättävää, että asiaa tutkitaan murhana, kun kerran epäilty on paennut paikalta. Jos kyseessä olisi ollut täysin vahinko, voisi olettaa, että epäilty olisi kutsunut paikalle apua.  _Suomen_ lain mukaan murha on myös tappo, joka tehdään erityisen raa'alla tai julmalla tavalla, joten murha ei aina ole vakaasti harkittu teko.  Vaikka asiaa tutkittaisiinkin murhana - ja ennen kaikkea julkisuudessa riepoteltaisiin sellaisena - voihan kyseessä kuitenkin olla tappo tai törkeä pahoinpitely + kuolemantuottamus tai ihan vain kuolemantuottamus, heitteillepano tai pelastustoimen laiminlyönti, riippuen nyt siitä mitä siellä on tapahtunut ja mistä voidaan saada näyttöä.

  VastaaPoista