4.3.10

Kan deze whatever meer fans krijgen dan Geert Wilders?


Kummallisvaalit olivat ja menivät. Tällä kertaa äänestin punaisella värikynällä - punainen viiva! paitsi että se oli ympyrä! - enkä koneella. Delftin tulokset olivat ihan jees, muualla ei sitten mennyt ihan niin hyvin. Wildersin pellet voittivat Almeressa ja tulivat toiseksi Haagissa. Tietää varsinkin Haagissa hankalia oloja; kun työnväenpuolue ja äärioikeisto ovat tasavahvoja, voi olla vaikea päästä sopuun. Parlamenttivaalit ovat 9.6. ja tällä hetkellä näyttää vähän pahalta.


Jotkut ystävistäni juoksevat ympyrää tukka tulessa ja ovat varmoja, että ennen syksyä maata johtaa PVV-VVD-CDA-CU -koalitio. Toiset taas sanovat että eipä hättää, eivät ne mitään hallitusta saa muodostettua (ns. Belgia-syndrooma) ja jos saavatkin, se kaatuu alta aikayksikön. Jotain ajasta kertonee se, että tämä on se hyvä vaihtoehto. 


Politiikan seuraamisen lisäksi olen käynyt töissä. Uudistan Banningin verkkosivuja (uusi versio tarvitaan huhtikuussa, kun tulee kirjanjulkkarit ja uusi näyttely yms yms) ja fotoshoppailen kuvia, jotka ovat yhden gigan kokoisia per kuva. Omaa projektiakin pitäisi taas aloitella. Sen pitäisi olla jotain logistisesti helppoa (ei enää yömatkoja antwerpenilaisille rekkapysäkeille, kiitos) ja mielellään muutenkin toimivaa ja hyvää, mutta yksinkertaista. Nyt kannattaisi tietysti tehdä portretteja, koska niistä saisin varmasti pätevää palautetta, mutta saa nyt nähdä. Ensin pitäisi tosiaan saada idea, edes yksi!


Jos jotakuta kiinnostaa, näin menevät työmatkani: herään kahdeksalta ja lähden 9:03 junalla Rotterdamiin. Siihen kellonaikaan voi jo matkustaa 40 prosentin alennuksella, aamuruuhka on virallisesti ohi. R'damissa vaihdan Utrechtin junaan, joka lähtee 9:20. Utrechtissä vaihdan bussiin numero 3 suuntaan Zuilen, joka lähtee 10:05. Jurruttelen bussissa pysäkille Minister de Talmalaan, jonne saavun noin kello 10:30. Siitä on viiden minuutin kävely studiolle.


Kotiin päin lähden yleensä joskus puoli seitsemän maissa, jolloin Jan heittää minut autolla keskustaan. Nappaan sieltä jonkun bussin asemalle ja palaan muuten suunnilleen samaa reittiä takaisin. Kotona olen siinä kello 20:00. Ja tämä vain, jos kaikki junat ja bussit ovat ajoissa ja homma pelaa - muutaman kerran on mennyt rutkasti yli kaksi tuntia suuntaansa. Mutta tuleepahan luettua kirjoja. Tällä viikolla olen urakoinut 800-sivuisen Rihannsu Omnibuksen, ensi viikon junamatkoille on varattu Tove Janssonin elämäkerta.


H kävi pitkästä aikaa kotosalla. Olikin ehtinyt mennä yli kolme viikkoa edellisestä tapaamisesta. Nyt mennee taas pari viikkoa ennen kuin minä lähden puolestani viikonlopuksi Regensburgiin. Huhtikuun loppua ryhdyimme myös tässä odottamaan; kolme ihanaa ystävää Suomesta saapuu seikkailemaan kanssamme Baijerissa.


Edit: Ai niin, oli minulla sellaistakin asiaa että pari työtäni on näytteillä galleria Pulchrissa Haagin keskustassa 11.3. asti...


23 kommenttia:

 1. Kivaa kun on rutkasti tekemistä, vai? Mua alkaa jo kyllästyttää tämä ympyrän pyöriminen ja seinille hyppely. Näin työttömänä haahuillessa tuli ihmeteltyä EU:n tilastoviraston Eurostatin (tjsp.) uusia käppyröitä, joiden mukaan Suomen työttömyysprosentti oli tammikuussa 9 (nyt jotain 9,5 ja oikeasti varmaan lähempänä kahtakymmentä) kun taas Hollannissa vain 4,2:-o

  Mitä ne hollannikkaat oikein tekee siellä kun tuohan tarkoittaa käytännössä lähes täystyöllisyyttä! Taitaa tulppaanien kasvatus ja puukenkäin veistely olla työllistävää touhua;-)

  VastaaPoista
 2. tervehdys Rotterdamista,  täällä vaalien tulos vahvistuu vartin päästä. teimme eilen puhelinhaastattelun kaikkien vaalitoimistopomojen kanssa. nyt pitää varautua kaikkeen, vaalien tulos kun taitaa olla ihan tasan kahden suurimman kesken.

  VastaaPoista
 3. Harri: Iso syy siihen, miksi Hollannin luvut näyttävät noin hyviltä, on osa-aikaisen työn ja osa-aikaisen työttömyyden yleisyys. NRC selittää enemmän: http://www.nrc.nl/international/article2433443.ece/Unemployment_at_3.7_percent_-_a_Dutch_miracle  Riitta: Se on sitten Leefbaar vs. PvdA deathmatch, vai? NOS:n mukaan tosi tiukille meni tulos; Aboutaleb sanoo, että PvdA 28,9 prossaa ja Pastorsin jengi 28,6 prossaa. R'damissa oli aika alhainen äänestysprosentti näemmä.

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon näyttelypläjäyksestä.  Potretteja, hmm... vanhainkoti? Olis mummoillekin ohjelmaa :-)

  VastaaPoista

 5. Zepa: Olisi mielenkiintoinen homma, mutta koska mun pomon tänhetkinen proggis on juurikin kasvoportretteja vanhoista naisista, en voi tuota aihetta valita.

  VastaaPoista

 6. Kuvaa maahanmuuttajia. Ois ajankohtaista, ja samalla vois vähän ottaa kantaa.

  VastaaPoista

 7. Se on niin ajankohtainen aihe että tsiljoona tyyppiä on just käyttäny sen, meidänkin luokalta. :-p

  VastaaPoista

 8. Höh. No kuvaa sit lampaita =)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi6/3/10 08:42

  Kello 11.00 oli vaalien epävirallinen tulos selvillä. Tulos virallistetaan vasta kahden viikon kuluttua. Iltapäivällä tutustuin jo uusiin valtuutettuihin. Olin ainakin itse tyytyväinen näkemääni ja kuulemaani, valtuuston keski-ikäkin nuorenee selvästi.

  Rotterdamin äänestysprosentti jäi hiukan alhaiseksi, mutta oli haastatteluissa kuulemani perusteella lähes maksimimahdollinen. äänestysprosessi oli nyt tällä kertaa erittäin monimutkainen (kahdet vaalit samalla kertaa, äänestys punakynällä A3-paperille, identifikaatiosäännöt ja kielto avustajan käytöstä). Vaalihuoneistojen sulkeutuessa ovien taakse jäi usein vielä paljon äänestuajiä. Lisää siihen vielä sivulliset jotka katsoivat oikeudekseen jopa keskeyttää vaalitoimituksen.

  Monet vaalitoimitsijat ilmoittivat harkitsevansa päivän raskauden takia tästä vapaaehtoistoiminnasta luopumista. Päivä alkoi nimittäin jo kello seitsemältä aamulla ja vasta kolmelta seuraavana aamuna oli homma ohi.  Jos muuten haluat, voidaan yhdessä miettiä seuraavaa projektiasi.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi6/3/10 08:43

  Jäi äskein nimi pois vaikka varmaan arvasitkin tekstistä.  rotterdamin riitta

  VastaaPoista

 11. Joo vanhemmat tulevat käymään H:n luona huhtikuussa.Tulen varmaan itse kesällä, kun saan sovittua milloin. Oletko itse miten läsnä siellä kesällä? Olisi hyvä tavata silloin.

  VastaaPoista
 12. Riitta: Juu, voisi miettiä, kunhan saan jotain alustavaa ajattelua ensin tehtyä. :-)  Petri: Ei meistä kumpikaan vielä tiedä missä olemme kesällä ja miten. Liian monta muuttujaa. Mä en varmaan pääse Regikseen silloin kun teidän porukat on siellä, koska mulla ei siinä kohtaa ole lomaa.. kevätloma on sitten huhti-toukokuun vaihteessa kun meidän kaverit tulee Regikseen.

  VastaaPoista
 13. Täti Oo9/3/10 14:40


  No entä jos kuvaisit lapsia tai vastasyntyneitä vauvoja? Entä joku muu, helpompi ammattiryhmä kuin rekkakuskit? Vaikka maanviljelijät?

  VastaaPoista

 14. Kiitos Täti O:lle ja muillekin vinkeistä, pähkäilen tässä vielä. Vauvoja tai lapsosia en kyllä ota aiheeksi. :-)

  VastaaPoista

 15. Tuuli: Kiitti työllisyyslinkistä, olin jo muuttamassa työn perässä Hollantiin, mutta en sitten muuttanutkaan! Siirry karskeista rekkakuskeista viellä astetta rosoisempaan. Mene johonkin vankilaan kuvaamaan ryöstäjiä, murhaajia ym. taparikollisia:-o

  VastaaPoista

 16. Riitta: nythän se näyttää sitten siltä, että teilläpäin lasketaan äänet uudestaan...

  VastaaPoista
 17. Ääk!!! Tuli soitto, että maanantaina työhaastatteluun! Edellisestähän onkin vasta vaivaiset 24 vuotta:-) Nyt jo jännittää...  APUAAAA!

  VastaaPoista

 18. Iik! Mihin sä Harri menet haastatteluun?

  VastaaPoista

 19. Linkki kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ;-) http://multitouch.fi/ Hakevat sinne jotain jokapaikanhöylää nysväämään lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kait siksi, että saavat sitten itse keskittyä uusiin innovaatioihin. Kai sinne pitää mennä häpäisemään itsensä, että jää jälkipolville edes jotain kerrottavaa:-p

  VastaaPoista

 20. Onnea matkaan! Tulehan sitten maanantaina kertomaan miten meni...

  VastaaPoista

 21. Kiitos, onnea tässä tosiaan tarvitaan! Jos mä kirjoitan valtakirjan niin voisitko sinä mennä sinne mun puolesta? Taidatte te nuoremmat sukupolvet hallita nämä nykymuotoiset ristikuulustelut vähän minua paremmin!

  VastaaPoista
 22. No voinhan mä mennä, ainoa vain että mä en osaa sun hommia. :-p

  Syksyllä olin itse työhaastattelussa, sitä ennen olen viimeks ollut muutaman kerran vain siellä pöydän toisella puolella...

  VastaaPoista
 23. No niin, tulipahan käytyä. Turhaan jännitin koska tuo haastattelu ei noudattanut minkäänlaista odotettavissa olevaa kaavaa vaan oli rentoa ja vähintäänkin epämuodollista jutustelua. Haastattelijana toimi eräs firman osakkaista ollen pukeutunut lenkkareihin, t-paitaan ja farmareihin. Sitä paitsi kaveri on tekniikan tohtori ja kansanmusiikkiyhtyeen laulaja-kitaristi-huilisti yhtyetovereinaan mm. maantieteilijä ja folkloristi:-o  Hommaan sisältyi myös jonkinlainen ajallisesti rajoitettu kaksiosainen nysväysnäyte, jolla lienee mitattiin paineensietokykyä yllättävässä tilanteessa tjsp. Haastateltavia on kuulemma peräti kuusi ja voikin olla, että en läpäissyt seulaa koska persoonani taitaa olla hiukan puiseva noin innovatiivis-monitaitois- teknis-kulttuuriseen yhteisöön. Yhteisö lienee oikea sana sillä minusta tuo vaikutti enemmän samanhenkiseltä "kaveriporukalta" kuin traditionaalisen kuivalta työpaikalta;-)  Sinä voisit viihtyä kun olet minua enemmän tuollainen taiteellis-nörtihtävä persoona

  VastaaPoista