1.10.10

Amsterdamissa


Mentiin ensin Stedelijk Museumiin katsomaan nykytaidetta. Löysin sieltä muutaman kirjalliseen lopputyöhöni liittyvän teoksen. Hauskin oli kuitenkin huone, jossa taiteilija mittasi kävijät kirjan kanssa seinää vasten ja kirjasi sitten nimen ja päivämäärän, ihan kuin lapsena:


 


Nimeni osui ihan näkyvälle paikalle, mutta Raoul-paralla oli huonompi onni, hän kun on aika keskipituinen hollantilainen:Tältä se sitten näytti vähän kauempaa: 


Kiinnostuin välillä enemmän siitä, miltä maailma näyttää museon verhojen läpi, kuin itse tarjonnasta. Museosta kävelimme talonvaltaajien mielenosoituksen kautta takaisin asemalle. Talonvaltaus on tästä päivästä lähtien kriminalisoitu Alankomaissa. Poliisihelikopteri pörräsi ilmassa ja mediaa oli paikalla runsaasti. Meidän paikallaollessamme kaikki oli vielä kovin rauhallista, mutta kuulemma myöhemmin oli joku häirikköblokki viskonut kiviä.


 (Pyydän anteeksi kuvien värejä yms., työkoneeni on huollossa ja kuvankäsittely on siksi juuri nyt suht mahdotonta.)


 

9 kommenttia:

 1. Heip, hienot kuvat, tehän pääsitte ihan keskelle actionia. Minä vietin puoli päivää "turvassa" toisella puolen maata (Enschedessä).

  Pitäis tosiaan käydä katsastamassa tuo tilapäinen Stedelijk - kannattaa siis mennä?

  VastaaPoista
 2. Joo, kun piti innostua marssimaan mukana. :-p  Jos on Museumkaart niin ainakin kannattaa. Mä kävin lähinnä tsekkaamassa sen Monumentalism-näyttelyn, joka liittyy historian ja kansallisen identiteetin kuvaamiseen nykytaiteessa ja sikäli kiinnostaa mua. Mutta melkein eniten tykkäsin pysyvämmistä jutuista, siellä on mm. yksi eri vänkä Rineke Dijkstran videoteos.  On siellä kyllä vielä paljon ihan tyhjiä huoneitakin.

  VastaaPoista

 3. On Museumkaart, pitääpä käydä katsastamassa piakkoin!

  VastaaPoista

 4. Miksi talonvaltaus on muuten ihan erikseen kriminalisoitu?

  VastaaPoista

 5. Tykkään tuosta pituusmittateoksesta. En osaa sanoa miksi, se on van jotenkin kiva.

  VastaaPoista

 6. Petri: Täällä vai Suomessa?

  VastaaPoista

 7. Tuuli: No lähinnä Alankomaissa mutta tosiaan: entä myös Suomessa?

  VastaaPoista
 8. Eiköhän siinä ole pointtina lähinnä 'lähettää viesti' valtaajaporukoille. Täällä kans jonkinlainen tarve tehdä pesäeroa entiseen meininkiin; täällähän on periaatteessa ollut sallittua vallata vuoden tyhjillään ollut kiinteistö.

  VastaaPoista

 9. Mahtava idea tuo pituusmittaus. Meillä jäi maalla eteisen uppokaapin karmeissa olleet merkinnät piiloon remontin jälkeen :(

  VastaaPoista