6.10.10

Paikkailua


Meidän katolla on remontti, ja remppaukot pyörivät yhtenään keittiön ikkunan luona. Eilen alakertaan kömpiessäni sain työmiehiltä kommentin 'kivat pyjamat'. Noh... jos itse olisin töissä paikassa, joka tarjoaa suoran näkymän jonkun kotiin, koettaisin ehkä olla diskreetti, enkä ainakaan seisoisi tupakalla tuijottelemassa sisään toisten ikkunoista. Mutta ehkä tuo remppa kohta loppuu.


Vasta odottelen kylppäriremppaa. Isojen sateiden aikana katto vuoti kylppäriin ja ammeen viereisen tason maalipinta meni pilalle. Sen tason lautaosat ovat nyt jotenkin homeessa tai mädässä, yäk.


Auto oli korjattu ihan uuden näköiseksi.


Työvälineeni numero 2 (kamera on se 1) eli Macbook Pro on toista viikkoa korjattavana Applella. Kovalevy alkoi heittää I/O erroreita ja kahdeksan päivän pähkäilyn jälkeen päättivät, että joo, tilataan varmaan uusi levy. On jo masiinaa ikävä. Ei tällä ikuvanhalla pc:llä oikein kuvia käpistele.


H joutuu muuttamaan. Täti Waldowska muuttaa itse joulukuussa, joten H:n on etsittävä Regiksestä uusi asumus. Toivottavasti löytyy joku 'toistaiseksi voimassaoleva' - juuri nyt ei ole tietoa siitä, voiko Regensburgiin jäädä ensi vuoden lokakuun jälkeen. Jos voi ja toistaiseksi voimassaolevia ei löydy, pitää miettiä, millaisen kodon sieltä sitten etsii. Minun kun pitänee muuttaa jonnekin ensi heinäkuussa, mutta saa sitten nähdä, onko kätevää muuttaa Baijeriin vai jonnekin muualle.


Sosiaalista elämää on ollut jonkin verran. EIlen olin Marloesilla syömässä Roosin ja Fleurin kanssa, tänään oli ekan vuoden opiskelija Rebecca kylässä. Hän on australialais-israelilainen ja uusi täällä. Huomenna tulee Laura syömään.


Viikonloppuna pitää työstää. Yritin viime sunnuntaina ottaa kuvia - tai siis otinkin - Hoek van Hollandissa, lähinnä äänenavaukseksi, tai skaalojen soittamiseksi, tai miksi sitä nyt sanoisi kun pitää saada ote työkapineeseen pienen tauon jälkeen. Neuvottiin, että jotain pitää koko ajan kuvata, vaikka se ei olisikaan suoraan yhteydessä projektiin. Tosin sitten tänään koulussa sama neuvoja tuijotti kuviani ja kysyi 'miksi ihmeessä sinä tuollaisia nyt kuvaat? Eiväthän nuo liity asiaan.'


Olen ehtinyt pelailla vähän Civilization IV:a pitkästä aikaa. Uusi V ei pyöri koneessani. Civfanatics-foorumin kommenteista päätellen uusi peli ei niin erinomainen olekaan. Se vaikuttaa olevan Civ-sarjalle kuin Star Trek 2009 Trekille - kiiltävä ja kaunis, mutta aika tyhjä. Nelosesta saa aika laajan pelin lisäämällä modauksia, joita tosin vaivaa välillä 'more stuff!' -syndrooma; peliin tungetaan niin paljon uusia yksiköitä, öttejä, rakennuksia ja kilkkeitä, että se käy runsaudessaan puuduttavaksi. Vrt. SlashEM, kuuluisin Nethack-variantti.

9 kommenttia:

 1. No ovat sentään toistaiseksi pysyneet siellä ikkunan toisella puolen:-)  Minä kävin tänään ilmoittautumassa saksan kurssille ja vajaan parin viikon päästä sitten taas hikoillaan ja punoitetaan pulpetissa, kivaa!  Siiryin kesällä iMac-kauteen ja muuten on eri mukavaa paitsi että jännittää josko jotain leviää. Nämä integroidut ovat tieysti nätin näköisiä ja vastenmielinen piuhametsä kutistui n. 70%, mutta mitättömänkin vian sattuessa lähtee koko vekotin ties kuinka monen viikon/kuukauden huoltoreissulle:-(

  VastaaPoista
 2. Hyvää saksaa sitten vaan. Juu, ne Macien huoltoajat ovat kyllä joskus tuskaisen pitkiä. Yksinkertainenkin korjaus kestää sikakauan, jos on takuuhuollosta kyse. Sain sen käsityksen, että rahahuollolla onnistuisi nopeammin. (Mikä sinänsä on ihan /c:stä, sillä olenhan minäkin siitä laajennetusta takuustani maksanut.)  Civ IV modeineen vie turmioon. Nytkin kello on 3:14 ja nukkumisen sijasta julistin juuri Karthagolle sodan.

  VastaaPoista

 3. Meidän neidin macbook putosi lattialle ja näyttö meni rikki. Vakuutus maksoi näytön korjauksen, samalla uusittiin takuun piikkiin joku kolhiintunut osa, joka kuulemma on tyyppivika. Oona antoi perjantaina huollolle luvan, että saa korjata. Maanantaina soittivat, että valmista on...

  VastaaPoista
 4. No ehkä tämä sitten on vain hollantilaista hitautta. (Mikä ei ihmetyttäisi; pikaruokakin tarkoittaa täällä sitä, että jonotat 10 minsaa tilaamaan hampurilaisen, tilaat sen, sitten odottelet tiskin vieressä 12 minuuttia kunnes saat sen.)  Mutta mutta: Veijo Apple soitti juuri äsken että masiina on korjattu ja toimii taas täydellisesti! Lähdenpä hetikohta hakemaan sen Rotterdamista kotiin. Nyt kaikki peukut koholle että datat palautuvat backupeilta siististi. Kone kun palaa mulle tyhjänä, ja siinä oli tietysti kaikki oleellinen kesältä ja kuluvalta lukukaudelta.

  VastaaPoista
 5. Eipä ole ihmeet maailmasta loppuneet. Yleensä vähän kaikessa huoltoihin/korjauksiin liittyvässä aika-arviona on "kahellaan sitte kevväämmällä".  Minäkin tilasin itselleni trendikkään DNA-testin. Setin matka oli sikäli mielenkiintoinen, että loota tuli Kaliforniasta Indianapolisin, Stanstedin ja Pariisin kautta Vantaalle nopeammin kuin Vantaalta tänne Helsinkiin:-p No juu, pitää räkiä putkeen ja jäädä jännittämään, että olenko intiaani vai eskimo.  Jäi huolestuttamaan tuo karthagolaisten tilanne. Joko löit ne poloiset vai saitko itse turpiisi?

  VastaaPoista
 6. Mulla on vielä lyhyt kertomus hollantilaisesta hitaudesta:  Minun piti tilata töihin laatikko oman orkesterin cd:tä. Soitin Amsterdamissa olevalle välittäjälle joka kertoi että juu, kyllä niitä löytyy, menee sellainen pari-kolme viikkoa niin ovat sitten teillä (=Amsterdamissa).

  No, otin suoraan yhteyttä ruotsalaiseen valmistajaan jolta cd:t myös löytyvät: tämä pisti ne matkaan tiistaina iltapäivällä (UPS:llä) ja laatikko tuli tänä aamuna eli torstaina perille! Ja tuli paljon halvemmaksikin kuin välittäjän kautta, postituskuluista huolimatta!

  Ei muuta kuin tusen tack!

  VastaaPoista

 7. Karthagolaiset liittoutuivat juuri Stalinin kanssa, joten olen sitä mieltä että delenda est. Ainoa vaan että ne ruojat ovat juuri keksineet kanuunan, ja minulla paralla on vain rivi katapultteja.

  VastaaPoista
 8. Kommentoin muuten jo Macbookista. Uusi levy on 250-gigainen kun vanha oli vain 200. Pistin backuplevyn usbilla kiinni koneeseen, kone kysyi jotta palautetaanko datat ja ruksutti sitten pari tuntia. Sitten olikin valmista ja kaikki näytti samalta kuin ennenkin, paitsi että tilaa on paljon enemmän. Ei tarvinnut edes buutata palautuksen jälkeen!  (Mua vähän hirvitti kun en ihan luottanut Time Machineen)

  VastaaPoista

 9. Ja Riitta: Hehehehe. Oman bändin cd:t nopeammin Ruotsin kautta. :-D

  VastaaPoista