23.11.10

Fame


Viime viikolla meitä opetti Anton Corbijn. Kyseinen setähän on kuuluisa mm. Depeche Moden levynkansista, U2:n videoista ja elokuvista Control ja The American. Hän oli ujonoloinen, epävarma tapaus, joka namedroppasi enemmän kuin kukaan tapaamani ihminen - tosin hyvästä syystä, mieshän viettää kaiken aikansa kuuluisuuksien kanssa. Hänen kanssaan oli kuitenkin helppo puhua.Setä Corbijn tutkailee portfolioitamme.


Muutama anekdootti. 


U2:n Joshua Tree -levyn nimi tuli Corbijnin kautta. Hän oli kuvannut autiomaassa Captain Beefheartia ja nähnyt siellä kyseisiä puita. 


Bono haluaa kuulemma kaiken olevan kamalan suureellista ja isoa. Ehkä napoleonkompleksi, hän kun on pieni mies.


Corbijn tekee uutta valokuvakirjaa Tom Waitsin kanssa. Hän tosin sanoi vain Tom, kunnes minä kysyin että kuka? Waits, Tom Waits tietysti. Ja minä olin että aha.


Mick Jagger oli 90-luvulla huolissaan ulkokuvaustilanteissa. Hän sanoi "I'm afraid that it's gonna be an uncontrollable situation". Myöhemmin Corbijn tajusi, että Jagger oli huolissaan siitä, kuinka vanhalta hän näyttäisi luonnonvalossa.


Corbijn käyttää luonnonvaloa, omien sanojensa mukaan lähinnä koska ei jaksa kantaa mukanaan mitään turhia varusteita. Ensimmäisten kirjojen hillitön kontrasti taas tuli siitä, että kehite oli liian lämmintä.


John Lee Hookeria ei voinut kuvata, jos kuvaajan vieressä ei seissyt nätti vähäpukeinen nainen.


Corbijn alkoi kuvaamaan, koska ujona ihmisenä hänen oli helpompi päästä lähelle mielenkiintoisia musiikkialan ihmisiä, kun hän katsoi heitä etsimen läpi. Hän pyrki kolme kertaa taideakatemiaan muttei päässyt.


.....


H oli viikonloppuna täällä. Kumpikin kuvittelimme, että hänellä oli paluulippu tiistaille, mutta sunnuntai-iltana huomasimme, että se olikin maanantaille. Hyvä että huomasimme, olisi tullut kalliiksi. Minä menen R'burgiin ensi viikon loppupuolella. Se onkin sitten viimeinen kerta kun käyn Carl-Maria-von-Weberstraßella täti Waldowskan talossa. Parin viikon päästä H jo muuttaa, todennäköisesti Pentlingiin. Pentling onkin melkoinen menomesta, viitisentuhatta asukasta joista yksi on paavi. Webisivutkin ovat modernin hehkeät.


.....


Fotailen harjoitustalossa. Opettajat alkavat suhtautua positiivisemmin siihen, että teen lopputyöni Helsingissä. Että jos jollain on jossain Itä-Länsi-Pasilan suunnilla vaihtokämppää tai alivuokrahuonetta helmi-maalis-huhtikuussa... käyn varmaan kuvaamassa kahteen kolmeen otteeseen ja viivyn joka kerta kolme viikkoa. Mutta tämä on nyt vasta suunnitelmaa. Sitä ennen kohteena on harjoitustalo. Paikka, jossa kuvaan, jotta saan kuvaustreeniä. Tämä on opiskelijakoti. Sen näkee.Viikonloppuna taas uudestaan kuvaamaan, tällä kertaa ehkä ihan eri formaatissa. Sitä ennen pitäisi kirjoitella lopputyötä. 

6 kommenttia:

 1. WAU onpas teillä kuuluisa vieras!!

  Tuo Pentling näyttää ja kuulostaa oikealta metropolilta ;-D Mutta varmasti kaunis paikka!

  VastaaPoista

 2. Jep, Pentling on melkoinen stadi. Pääsee sieltä onneksi bussilla ja autolla Regensburgiin. Ja kämppä voi olla halpa.

  VastaaPoista
 3. Pentlingissä on se hyvä puoli, että se on kukkulan päällä. Sieltä on fillarilla n. 5 minuuttia töihin alamäkeä. Illalla ahkerana duunissa pitää se, ettei jaksais kivuta sitä mäkeä takas ylös ennen ku myöhään illalla kun on pakko jaksaa korjata luunsa kämpille.

  VastaaPoista

 4. H, tarkoittaako toi käytännössä sitä, että rupeat asumaan työhuoneella?

  VastaaPoista
 5. Eeva: No toivottavasti ei lipsu ihan tollaseks, mutta on mulla toisaalta makuupussi täällä.

  VastaaPoista

 6. H: Ja paavin asunto vieressä! Sehän suorastaan hohtaa valoa pimeydessä, että kannattaa tulla vähän myöhempäänkin kotia. Tuuli: FB:ssä videoresponssi tuohon opettajaasi liittyen :)

  VastaaPoista