26.11.10

Harjoitustalossa, taas kerran


 Ympäristöportrettien testikuvia digille, ilman lisävaloja. Varsinaiset on tehty Hasselblad SWC:llä tungsten-filmille, mutta rullaa ei ole vielä kehitetty.


 Berry


 Klaas


Joo, nämä ei vieläkään ole yhtään mikään mun juttu. Lähiportretit yhdistettynä tilaan - sisätilaan tai rakennuskuvaan - toimivat mulle paremmin. Mutta tulihan kokeiltua kun komennettiin.


Mietin sitä kaupungin vuokratalot/lähiöt -proggista. Portretteja yhdistettynä tilakuviin, rakennuskuviin, maisemaan. Alkuperäinen ajatukseni toimimattomista suihkulähteistä ja hylätyistä virkistyspaikoista ei nimittäin toimi. Ne kun ovat kaikki lumen alla. Ei niitä talvella muutenkaan kukaan käyttäisi, joten kuva ei kerro niiden tilasta oikeastaan mitään. Portretti + tila kertoo tarpeeksi, yhdistettynä tekstiin, mutta kuinka helppo lie saada länsi- ja itäpasilalaisia portrettimalleiksi? Pitäiskö mun jakaa jotain flaijereita? Tarvitsisin pitkäaikaisia Pasilan asukkaita, nuoria Pasilan asukkaita, maahanmuuttajia. 


Plan B Helsinkiä varten on ehkä Intiankatu 20. Vallatut talot 20 vuotta valtauksen jälkeen. Pitääpä ottaa yhteyttä tiettyihin avainhenkilöihin. Ja kehittää joku vähän robustimpi konsepti asian ympärille. Hiton kauniita kuvia sielläkin saisi.


Leo neuvoi, että menisin kuvaamaan kolme kertaa ja viipyisin joka kerralla kolme viikkoa. Muut opettajat tulevat nostamaan metakan, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta. Se olisi sitten oletettavasti helmikuussa kolme viikkoa, maaliskuussa kolme viikkoa ja huhtikuussa kolme viikkoa. Jos jollain on sijaa majatalossa, kertokaa. Muuten kierrän varmaan makuupussini kanssa vähän paikasta toiseen, jottei äidin ja isän tarvitse mua sentään yhdeksää viikkoa majoittaa.


(Ja hei suku ja kaverit: näyttää siltä, että näen teitä kevättalvella sitten aika paljon?)

3 kommenttia:


  1. Teretulemas :-)

    VastaaPoista

  2. Onko Pasilassa esim. asukastupaa/asukasyhdistystä tms jota kautta vois löytää kuvattavia? Osaako kaupunki auttaa mitenkään? Nuorisotoimi? Nuorisotalot? Koulut?

    VastaaPoista

  3. Nuokkari siellä on. Ja ala-asteen viipalekoulu.

    VastaaPoista