30.8.07

Haagsche Kunst


Tänään ohjelmassa oli Haagin kieppi toisen vuoden opiskelijoiden johdattamana. Keräännyimme koululle, jakaannuimme, ja painuimme kahville. Kakkosvuotisemme Sara kertoi opiskelusta ("echt heel druk") ja käytännöistä. Vaikka olinkin "the English" (jostain syystä kaikki sanovat aina ei-hollanninkielisiä englantilaisiksi, senkin jälkeen, kun oikea kansallisuus on selvä) ryhmässä, ehdotin, että puhutaan vain hollantia ja minä sitten kyselen jos putoan ihan kärryiltä. Mikä oli ehkä vähän pölö valinta, sillä väsyneenä putosin kärryiltä, mutten kehdannut koko ajan pyytää käännöstä.

Miksi väsy? Eilen illalla olimme mukavassa suomalaisporukassa syömässä ja pubissa, Samilla oli nimittäin läksiäiset. Myöhästyimme vielä järkevistä kotijunista ja olimme kotona vasta kahden jälkeen yöllä. Siksi väsy.

No, kaffelta lähdimme sitten katsomaan Haagin keskustaa ja Stroom-taidegalleriaa. Siellä oli aika.. no, konseptuaalista kamaa; muunmuassa taideteos Wear and Tear, jossa esiteltiin 4,5 kuukautta housujen takataskussa viettäneitä paperilappuja. Minen kai vain oikein ymmärrä taidetta.

Stroomista hilpaisimme Haagin fotomuseoon, jossa oli ihan tosi hieno Koos Breukelin näyttely "Onder fotografen". Breukel muotokuvasi hollantilaisia valokuvaajia, ja näyttelyssä esiteltiin aina vierekkäin muotokuva ja kuvassa olevan henkilön oma työ. Muotokuvat olivat teknisesti ja muutenkin upeita isoja mustavalkoisia hopeagelatiinivedoksia.

Fotomuseolta muut lähtivät kakkosvuotisten kanssa juomaan kaljaa, minä taas vetosin väsyyn ja eiliseen baarireissuun ja kotiuduin. Huomenna pitää olla koululla kello 7:45, sillä lähdemme bussilla Saksaan. Matkan aikana voinee torkkua, lukea taloushistoriaa tai koettaa tutustua opiskelijatovereihin. Muutamiin olen jo jonnin verran tutustunut; on mukava ja kiva poika Raoul, joka kuvittelee tekevänsä rahaa valokuvaajana, Coco, joka jaksaa korjata nimensä ääntämistapaa, ruotsalainen maalaustaiteenopiskelijapari Micke ja Lise (?) ja muutamia, joiden nimet eivät vain pysy vielä mielessä. Ruotsalaisten kanssa olen ihan pulassa, kun ruotsini kääntyy ja vääntyy aina vahingossa hollanniksi.

Täällä on muuten ihan syksyistä. Tänään oli kuutisentoista astetta ja kova tuuli. Haagin Marktilla lehdet karkaavat puista. Aamulla kotona oli vain 18 astetta lämmintä, mutta emme suostu laittamaan lämmitystä päälle vielä. Aikaisintaan ylihuomenna, kun virallisesti alkaa syksy!

2 kommenttia:


  1. Täällä on jo aamuisin ollut sellaista +4-6 astetta. Aika vilpoisen oloista. Kämppä on kyllä pysynyt onneksi vielä 20 asteen yläpuolella, vaik patterit on pidetty poissa päältä ja klapeja ei ole poltettu. Sähkölämmitys pysyykin mahdollisimman pienellä säästöliekillä. Sähköyhtiöt kautta maan nostavat huoletta taksojaan milloin milläkin verukkeella. Yksi syy varmaan voidaan vierittää tuonne Porin naapuriin jossa fransmannit yrittävät bygata ydintoosaa kasaan huonolla menestyksellä. Ja ai niin Digi tuli ja meni. Pahat kielet kertovat että aika monella taloudella näkyy tällä hetkellä telkusta pelkkää mössöä.

    VastaaPoista
  2. Meillä nähtiin viime kuussa sellainen ihme, että kaasuyhtiö ilmoitti kaasulaskun pienenevän jonkun markkinahinta-alennuksen takia. Arviolaskussa se ei kuitenkaan näy. Viime vuonna muistaakseni pistettiin lämmitys päälle vasta lokakuun lopussa, saapa nähdä, miten tän vuoden suhteen käy.    Täällä kaapelifirmat konvertoivat digin analoogiksi ja kukaan ei huomaa mitään eroa.

    VastaaPoista