18.8.07

HuoltotoimenpiteitäTällä viikolla on huollatettu yhdet pöxyt ja yksi fillari. Pöxyt paikkasi Binnenwaterslootilla majaileva räätäli ja H:n fillarin huolsi Piet Vonk. Fillarin vaihteisto oli kulahtanut, ja nyt oli uuden aika. Lähdimme testaamaan lammaslenkille, ja kävi ilmi, että minunkin fillarini kaipaa huoltoa. Eturengas on yhtäkkiä kovin huojuva. Syykin on selvä; noin kuukausi sitten kaaduin eräistä myöhään menneistä bileistä tullessani. Vauhtiakin oli sillä kertaa sen verran, että polkimen osuessa katukiveykseen laahasi fillari vielä pitkän matkaa eteenpäin, kipinöiden ryöpytessä kadun ja polkimen kosketuskohdasta. Enpä ole aiemmin kehdannut tätä edes blogata.

No, nyt on etupyörä soikeahko ja pitäisi joko osata rihdata vanne itse tai kiikuttaa pyörä Pietille. Saattaapi olla, että päädyn jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Noin periaatteessa olen sitä mieltä, että olisi hyödyllistä osata mahdollisimman paljon erilaisia käytännöllisiä asioita (kalan perkaus, housujen paikkaaminen, fillarin korjaaminen), mutta sitten taas toisaalta pitäähän sitä tukea paikallisia pienpalveluelinkeinojakin (no, kalani perkaan toki itse).

Se eilen valmisteltu bile osoittautui Delft Jazz Festivaliksi. Nyt on kaupunki täynnä jazzia, bluesia ja perusrokkia. Hyviä ja vähän huonompia paikallisia kokoonpanoja. Mukavaa menoa kuitenkin. Huomenna alkavat ne TU Delftin fuksiaset. Me olemme varautuneet ja asettaneet korvatulpat jo valmiiksi yöpöydälle.

Jahas, raparperipiirakka tuli uunista. Eiku syömään.


5 kommenttia:


 1. Tämä ei nyt liity aiheeseen kyllä yhtään mitenkään, mutta mulle tuli tänään sut mieleen, kun luin jostain Kotiliedestä tmv. lehdestä juttua Finskin järjestämästä lentopelkokurssista. Jutun kirjoittaja itse on kärsinyt vuosia lentopelosta ja päätti lastenlastensa asuessa pitkän matkan takana vihdoin osallistua em. pelonhallintakurssille. Jutussa kirjoittaja kertoi tarkkaan kurssin sisällöstä (sisältää mm. teknistä tietoa sekä pelastautumis- ja rentoutusharjoituksia) sekä omista tuntemuksistaan, ja ainakin hän koki saaneensa kurssista apua. Voi olla, että olet tällaisesta jo joskus kuullutkin, mutta ajattelinpahan nyt mainita, jos vaikka sattuisi sua kiinnostamaan. Ulkomaanelävälle se lentäminen kun on välillä välttämätön paha...

  VastaaPoista

 2. Kiitos, juu, olen kurssista lukenut moneen kertaan - meinasin joskus mennäkin, kun piti työmatkojen takia lennellä useaan kertaan vuodessa. KLM:llä näyttää olevan vastaava täällä, mutta hinta silläkin useita satoja euroja. Pitää vähän ihmetellä asiaa vielä. Teknistä tietoahan mulla kyllä on, olen lennellyt kuitenkin paaaljon ja lisäksi tekniikasta kiinnostuneena nörttinä tiedän lentokoneista melkoisesti. :-)

  VastaaPoista
 3. wau, kuulostaa siltä, että sielläkin on ollut hauska musiikkiviikonloppu. oliko?

  niin, ei kaikkee tartte osata itse - tai ainakaan tehdä. voi olla että joku muu tekee sen jonkun homman paljon nopeammin, tehokkaammin ja paremmin kuin mitä itse tekisimme. mutta onhan se joskus hauskaa ratkaista kaikenmaailman ongelmia. (esim. tänään tekemistäni konferenssijulisteista ei tullut mitenkään upeita - paitsi että näkee, että osaan kuvata paremmin kuin taittaa.)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti sulle ei käynyt mitenkään tuossa "pyöräilyäksidentissä"? Kuulostaa vaan hurjalta noi kipinät! :)

  VastaaPoista

 5. Ei tullut kolhuja..

  VastaaPoista