20.8.07

Pannaan pannaanEi, ei silleen, vaan julistetaan pannaan.

Äärioikeistolainen intoilija ja parlamentaarikko Geert Wilders on saanut päähänsä vaatia Koraanin julistamista pannaan. Hän vertasi Koraania Mein Kampfiin (joka muuten on pannassa Hollannissa*) ja julisti, että jos Koraanista leikeltäisiin kaikki "haitalliset" kohdat pois, kirjasta tulisi Aku Ankan paksuinen. Wildersin tämänkertaisella möykällä on ollut odotettuja vaikutuksia: vakavammin otettavat poliitikot ovat kommentoineet kielteisesti, tv:n puheohjelmat ja lehdet ovat taas saaneet jauhettavaa (tuntuu joskus siltä, ettei tämän koko kahden vuoden aikana ole puhuttu mediassa mistään muusta niin paljon kuin islamista, niin kuin se muka olisi jotenkin tärkein ja ainoa puheenaihe nyky-Hollannissa), ja Wildersin puolueen kannatus on toki noussut.

Hollannin muslimineuvosto pyysi Wildersiä vuoropuheluun kanssaan, mutta tämä kieltäytyi, kuten saattoi odottaa. Wildersin taktiikka on antaa räväkköjä lausuntoja, ei antautua debattiin. Todennäköisesti hän ei onnistuisi debatissa esiintymään edukseen.

Mietin äijän seuraavaa siirtoa. Ehkä hän voisi kopioida Verdonkia ja osoittaa säröä ikkunassaan, mainiten, että särö tuli varmasti murhanhimoisten multikulturalistien luodista, ja hänet halutaan tappaa, kuten Pyhä Pim ja Pyhä Theo? Marttyyriksi Geert tuskin oikeasti haluaa, vaikkakin epäilemättä jos hänelle kävisi huonosti, miljoonat nederlanderit pykäisivät yhtäkkiä patsasta pystyyn ja ilmoittaisivat aina ihailleensa häntä. Joku taiteilija on jo ennakoinut, ja valmistanut hieman pahaenteisen taideteoksen, jossa Wildersin kehystetyn kuvan ympärille on asetettu kukkia ja kynttilöitä.

* Enpä muuten ymmärrä kirjojen pannaan julistamista ollenkaan, vaikka kuinka olisi Mein Kampfista kyse. Täytyyhän ihmisillä olla oikeus lukea vaarallistenkin ideologioiden tekstejä, vaikka vain siksikin, että voivat oikeasti muodostaa niistä ihan oman mielipiteen.


14 kommenttia:


 1. Mielestäni Wildersin ajatus on hyvä.

  VastaaPoista

 2. Juu, uskon, että hänen ajatusmaailmansa viehättää sinua - kävin nimittäin vilkaisemassa blogiasi. No, jokaisella olkoon oikeus mielipiteeseensä. Kirjojen (ja ajatusten ja ideoiden) pannaan julistaminen ei siksikään minua innosta.

  VastaaPoista

 3. se pannaan julistaminen tahtoo päin vastoin olla hyvää mainosta niille kyseisille ajatuksille. tosin en voi tajuta tuota yhteyttä, vaikken toki ole asiantuntemattomuuttani lukenut kumpaakaan kirjaa - vielä. sen sijaan patsaan voin hyvin kuvitella - välillähän niitä tehdään etukäteen kuten negrojakin (suom. muistokirjoituksia). harmi etten saanut tuota linkkiä toimimaan.

  VastaaPoista

 4. Mikäs linkki ei skulaa? Mulle avautuvat kaikki..

  VastaaPoista

 5. Mulla ei ainakaan toimi tuo taiteilijan näkemys, eli sitä en saa auki :(

  VastaaPoista

 6. Kiits tiedosta! Vaihdoin linkityksen, toimiiks nyt?

  VastaaPoista

 7. toimii! :-)

  VastaaPoista
 8. Käsittämätöntä ja täysin argumentoimatonta tuo "kristillisten" oikeistohörhöjen logiikka, joka kykenee rinnastamaan islamin fascismiin! Jos preznut W ṕuhuu pokkana is-lamofascisteista, se ei ole mitään argumentaatiota, vaan pelkkää bluffia kotiyleisölle!  BTW, sun linkitykset toimii linuxissa (SuSe 10.2) ainakin Opera 9.21:lla ja Firefox 2.0:lla, sekä vistassa noiden lisäksi vielä IE 7:lla.Ehkä ongelma on lukijan selaimen tai palomuurin asetuksissa?

  VastaaPoista
 9. Obl: no ehdin jo vaihtaa sen ongelmallisen linkin (tosin en itse saanut onkelmaa näkyviin).  Tuo rinnastus kai nyt kertoo lähinnä siitä, että halutaan tehdä vaikuttava sillisalaatti kaikista mahdollisista pahoista jutuista: islamistifasistinatsikommunistifeministiterroristit uhkaavat länsimaista maailmanjärjestystämme. Termi "islamofasisti" on tosiaan tullut laajaan käyttöön vasta tässä war on terra -kontekstissa. Bush & co. sitä tosiaan viljelevät, ja lisäksi kulttuuriklashistit, kuten Christopher Hitchens.

  VastaaPoista
 10. " islamistifasistinatsikommunistifeministiterroristit uhkaavat länsimaista maailmanjärjestystämme."  Islamistit ovat niitä, jotka uhkaavat. Kommunistit ja vihervasemmistolaiset ovat hyödyllisen idiootin roolissa.  "Termi "islamofasisti" on tosiaan tullut laajaan käyttöön vasta tässä war on terra -kontekstissa. Bush & co. sitä tosiaan viljelevät, ja lisäksi kulttuuriklashistit, kuten Christopher Hitchens.

  "

  Vasemmistolaisten ikioman likasangon herra Bushin mielestä islam on rauhan uskonto. Vain ääriryhmät ovat ongelma, ja tässä mielessä termi islamofasismi on oikeutettu.  Geert Wilders toimii mielestäni väärin mutta on Koraanin suhteen asiallisesti oikeassa. Kyseinen kirja on vihankylvöä ja juutalaisvastaisuutta täynnä ja se legitimoi väkivallan käytön islamin asian edistämiseksi. Kannattaa itse lukea tuo kirja ja perehtyä siihen, miten profeetta Muhammad aikanaan islamin asiaa edisti.  Profeetan persoona sellaisena kuin islamilaiset lähteet sen kuvaavat, poikkeaa merkittävästi minkä tahansa muun uskonnon perustajasta.  Koraanista vähän esimakua löytyy tuolta:  http://www.skepticsannotatedbible.com/Quran/int/long.html

  VastaaPoista

 11. On toki luettu jo. :-)

  VastaaPoista
 12. ...tosin Wilders joutui jo myöntämään, ettei hän ole Koraania lukenut..  http://www.expatica.com/actual/article.asp?subchannel_id=1&story_id=38268

  VastaaPoista
 13. "Ehkä hän voisi kopioida Verdonkia ja osoittaa säröä ikkunassaan, mainiten, että särö tuli varmasti murhanhimoisten multikulturalistien luodista, ja hänet halutaan tappaa, kuten Pyhä Pim ja Pyhä Theo? Marttyyriksi Geert tuskin oikeasti haluaa, vaikkakin epäilemättä jos hänelle kävisi huonosti, miljoonat nederlanderit pykäisivät yhtäkkiä patsasta pystyyn ja ilmoittaisivat aina ihailleensa häntä. Joku taiteilija on jo ennakoinut, ja valmistanut hieman pahaenteisen taideteoksen, jossa Wildersin kehystetyn kuvan ympärille on asetettu kukkia ja kynttilöitä."  Anteeksi tyhmä kysymys mutta onko siinä sinun mielestäsi jotain huvittavaa että Hollannissa murhataan (tai uhkaillaan) ihmisiä heidän mielipiteidensä vuoksi? Tai siinä että suuri osa kansasta järkyttyy tästä ja pykää siten vaikka sen muistomerkin sananvapauden muistolle?  Minusta se on lähinnä todella surullista ja järkyttävää.

  VastaaPoista
 14. Ei murhassa ole mitään huvittavaa. Lähinnä surkuhupaisiakin piirteitä taas on reaktioissa ko. murhiin. Suosittelen taas lukemaan Ian Buruman kirjan Murder in Amsterdam, joka penkoo myös noita karmeiden kuolemien jälkeisten reaktioiden prinsessadianamaisia mittasuhteita.  Se kyllä kieltämättä oli oikeasti huvittavaa, kun Verdonk vakuuttui ikkunassaan olevan särön perusteella, että hänet on nyt koetettu murhata. Myöhemmin asiaa selvitellessä kävi ilmi, että joskus särö on vain särö.

  VastaaPoista