14.2.08

Savurapo


Hamsterin kuulumisia kyseltiin. Koetan ottaa uusia kuviakin tässä viikonloppuna vaikka.

No, Savu on kasvanut aivan hurjaa vauhtia ja on nyt jo paljon isompi kääpiö. Rohkea se on yhä, kävelee kädelle, kun käden lykkää dunaan, ja kurottelee aina kohti, jos huomaa jonkun olevan lähellä. Ei pure, paitsi jos luulee sormea herkkupalaksi. Herkkupaloista parhaimmat ovat kukkakaalipalat, auringonkukansiemenet ja hasselpähkinät. Pähkinöiden suhteen olemme hemmotelleet hamsua liikaa auttamalla kuoren avaamisessa; eilen, kun laitoimme avaamattoman terraan, ei parka saanut sen kanssa oikein mitään aikaiseksi. Piti sitten vähän auttaa. Proteiinipitoista ruokaakin pitäisi aina välillä tarjota, mutta siitä Savu ei oikein piittaa. Ei tykkää kissanruoasta, ei kananmunasta, ei jugurtista, ei kalasta. Nirso otus.

Savu jyrsii tosi vähän. Sillä on wc-paperihylsyjä ja puukeppejä jyrsittävänä, mutta ei se niihin kokeile hampaitaan. Sen sijaan yhtä muovikuppia se yritti nakertaa, mutta onneksi huomasin ja nappasin pois. Muovi kun ei taida olla kovin hyväksi. Näkkileipää se kyllä pureksii, mutta enemmänkin saisi jyrsiä, ettei tule hampaiden liikakasvua. Kynsien liikakasvua oli jo, ja leikkasimme pikkuisen hamsun pikkuiset kynnet kynsisaksilla. Oli hieman hankalaa.

Lempipuuha lienee juoksupyörässä juoksu. Ekan juoksupyörän se onkin nyt kuukaudessa saanut kulutettua. Välillä otamme pyörän pois, ettei mene touhu ihan maaniseksi. Silloin se juoksentelee wc-hylsytunneleissa ja kaivaa käytäviä puruun. Sillä on myös oma kylpyastia, jossa on kylpyhiekkaa, mutta ei se oikein tunnu tajuavan sen päälle. Vessa-asiat Savu hoitaa nukkumakämpässään, minkä kuvittelisi olevan sille itselleen inhottavaa, mutta ei kai sitten. Häkin siivous tapahtuu joka tiistai, jolloin henkilökunta (=me) putsaa dunan ja vaihtaa tuoreet purut ja kylpyhiekat. Vesi ja tuoreruoka vaihdetaan joka päivä, kuivamuonaa lisätään noin joka kolmas päivä. Dunan ulkopuolella Savu hengaa joka päivä pariin kolmeen otteeseen, tietysti hyvin tarkassa vartioinnissa.

Hyvä pieni ötökkä se on. Pieneläimet lisäävät elämänlaatua.11 kommenttia:

 1. Aika hyvä meininki siellä.

  Kuulutte ilmeisesti henkilökuntaan kuten kissanomistajatkin ;-D  'Dogs have owners, cats have staff"

  VastaaPoista
 2. No juuri tänään multa anottiin taas kerran hamsteria...ei olla luvattu lähinnä siksi, että mitäs kun lähtee reissuun...? Ja me ollaan kuitenkin säännöllisesti pois eikä hoitopaikkoja noin vaan elukalla ole.

  Mites kauan nuo mielestäsi voi jättää yksin? Ruokaa pitää kuitenkin joka päivä antaa?

  VastaaPoista
 3. "Pieneläimet lisäävät elämänlaatua."

  Tuo on ihan totta, allekirjoitan! Mullakin on nyt kaksi "lasta", jotka tosin eivät aikuistu koskaan:D  Pitäis tehdä sunnuntaiksi yksi valtio-opin tehtävä, mutta yllättävän tehokkaasti keksin jatkuvasti jotain tärkeämpää tekemistä (kuten tauoton kommentointi erilaisiin blgeihin yms.)!


  VastaaPoista
 4. "Pieneläimet lisäävät elämänlaatua."

  Tuo on ihan totta, allekirjoitan! Mullakin on nyt kaksi "lasta", jotka tosin eivät aikuistu koskaan:D  Pitäis tehdä sunnuntaiksi yksi valtio-opin tehtävä, mutta yllättävän tehokkaasti keksin jatkuvasti jotain tärkeämpää tekemistä (kuten tauoton kommentointi erilaisiin blogeihin yms.)!


  VastaaPoista

 5. Mistäs tämä Savu nimi nyt tulikaan?

  VastaaPoista

 6. Onnittelut, elukoitten kans on kivaa!

  VastaaPoista
 7. Violet: No periaatteessa hamsteri-ihmiset ohjeistavat, että 2-3 päiväksi voi jättää yksin, mutta minä mieluusti sellaisessa tilanteessa laittaisin varavesipullon ja lisäkupin ruokaa. Parasta tietysti on, jos joka päivä joku käy vilkaisemassa. Minullahan on nyt liuta 18-vuotiaita tyttöjä koulukavereina, joten hamsuhoitajia löytyy.. Tarkistimme myös, että pitemmille Suomen-reissuille yms. Savu kulkee käsimatkatavarassa. :-) Saa vaan nähdä, mitä Toope-kissa siitä ensi kesänä tykkää..  Petri: Se on vähän sellainen savunharmaavalkoinen otus.  Riitta: Kissojen suhteen tuo kommentti pitää kyllä hyvin paikkansa. :-D  Zep: Jeh! Elukaton koti tuntuu tyhjältä.  Harri: Sijaistoimintoja, sijaistoimintoja! Jos sulla olisi se oma blogi, olisit meemeilemässä valtio-opin sijaan..

  VastaaPoista
 8. käsimatkatavarassa...voi hyvät hyssykät!

  Siellä hän sievästi reissaa oma koti keikkuen;-)

  VastaaPoista

 9. Violet: toki, matkakodissa kun on kahva. :-)

  VastaaPoista

 10. kävin viime viikonloppuna ohikulkiessani eläinkaupassa katsomassa, miltä nuo kääpiöt näyttävät, mutta olivat, mokomat, kaikki jossakin mökissä piilossa juuri silloin. auttaisiko porkkanan pureskelu hammaskasvun hillintään?

  VastaaPoista

 11. Mä luen toistuvasti tuon otsikon muodossa Savuporo:(

  VastaaPoista