19.2.08

Viik viik


Kylläpä taas on kamala alkuviikko meneillään. Tein viikonloppuna kuvaustöitä ihan homona paljon; kolmisen tuntia studiossa, pari tuntia liikenteessä ja muutaman tunnin päälle kuvankäpistelyä. Tuloksena kaksi muotikuvaa ja sarja liikekuvia. Lisäksi maalasin vesiväreillä omakuvan A1-koossa ja kirjoitin kuvaussuunnitelman muotikuvauskurssin lopputyölle.

No, kuvaussuunnitelma oli kuulemma liian epämääräinen ja idea kehittelemätön, pitää tehdä uusiksi. Muotikuvissa "the model does not communicate with his body language" (!), pitää tehdä uusiksi. Liikekuvat eivät ole tarpeeksi "fotografisch", pitää tehdä uusiksi. Omakuvamaalaus ei ollut taiteellisilta arvoiltaan mistään kotoisin, vaan oli kuulemma kuin turha kopio valokuvasta.

Eli yhtä hyvin olisin voinut nauttia viikonlopustani ja viettää vapaa-aikaa - ihan yhtä paljon olisi jäänyt käteen, eli ei niin mitään.

Omakuvamaalaukset arvosteltiin todella puuduttavasti yksi kerrallaan koko luokan edessä. Luokan raukea taiteilijapoika - sellainen, jolla on aina pari ylintä paidannappia auki, jotta rintakarvat näkyvät, tukka sopivasti pörhöllään kuin juuri sängystä nousseella, vaikka oikeasti siinä on geeliä pitämässä sen niin, housut lököttävät, asento on ylirento ja olemus huokaileva - länttäsi omakuvana seinälle keltaisen post-it -lapun, jossa luki "I'm not there". Pikkutytöt vaikuttuivat, minä yritin pidätellä naurua. Kuinka klisheinen temppu. Opettaja otti vakavasti, ja kertoi, kuinka kaveri on ymmärtänyt konseptin tärkeyden. Siinä kohtaa vähän ketutti ne omat maalauksen parissa vietetyt tunnit, jotka valuivat hukkaan, kun teokseni kerran määriteltiin arvottomaksi.

Jotain hauskaakin. Ammattiorientaatiota vetävä yliopettajamme on alkanut kääntää lomakkeita myös englanniksi ainoan ulkkariopiskelijansa eli minun hyväksi. (Turkkilainen tyttö luovutti pelin tammikuussa.) Lomakkeiden englanti vain näyttää siltä, mitä tuottaisi Babelfish paritettuna Nokian kännykän automaattisen tekstinsyötön kanssa. Katsokaapa vaikka näitä:

Wat is volgens jou de functie van de fotograaf in de samenleving?
What acoordding ro you is the functieloon of art/artist in society?

Is je manier van lesgeven door de jaren heen veranderd?
Has the methanol datering changed throughout the years?

Eilen ja tänään koulupäivä on kestänyt yhdeksästä yli viiteen, huomenna sentään on jonkinlainen sauma päästä kahden-kolmen maissa pois. En ehdi nukkua tarpeeksi, kun pitää säätää töitä. Enpä ole toisaalta ehtinyt murehtia pahemmin lauantaina odottavaa lentomatkustustakaan.

Atkosjengi: ensi viikolla pubi pubben? Olen Helsingissä joko alkuviikosta tai loppuviikosta, sopiiko jengille jompikumpi erityisen paremmin?

6 kommenttia:

 1. Muumipappa: "All responsibilities are a nuisance" :-)

  (t. jos nyt ei iloinen, niin ainakin tyytyväisehkö drop out :-)  Maanantai on aika täys duunin puolesta, tiistai tyhjä, ke lie peli, to Mafia, ja pe ok.

  VastaaPoista

 2. Pe vois olla joku alustava suunnitelma..

  VastaaPoista


 3. Otsikko aiheutti - tarkoittamattasi - lievää pahemman hätkäyksen. Viik-sukuniminen henkilö on ollut elämässäni pitkän aikaa hyvinkin tärkeä ihminen.

  VastaaPoista

 4. Hih. Se on myös jotain, mitä jyrsijäeläimet sanovat protestoidessaan, tai jotain.

  VastaaPoista

 5. Tiedottelenko tovereille Vallilassa perjantaista?

  VastaaPoista

 6. Jeh kiitos TJ! Eli alustavasti karkaamispäivänä 29.2. Laittelen kyllä tässä mailia ihmisille myös mm. osoitteenmuutoksesta, kun y-lipasto sulkee tunnarini samaisena perjantaina. :---(

  VastaaPoista