10.2.08

Yllätyskevät


Eilen lämpötila kipusi 14 asteeseen ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Kodin edessä kukkivat krookukset ja lampaat ovat palanneet laitumille. Nyt jo? Mihin se talvi jäi? Ei, en yhtään valita, ihanaa tämä on! (Sitä paitsi BBC uhkaa kylmenevää ensi viikon puoliväliin, joten nautitaan nyt kunnolla...)

Kirkas keli mahdollisti ISS:n tarkkailemisen keittiön ikkunasta. Avaruusasema ylitti meidät eilen kello 19:14 - 19:18, magnitude -2.4 eli hyvin näkyi paljaalla silmällä. Tänään sama juttu kello 19:35, magnitude -1.9, ja huomenna 18:21, magnitude -2.3. Hauska ajatella, että siellä se sukkulakin nyt on kiinnittyneenä. Avaruusnörtteinä eilen hihkuimme riemusta, kun avaruusaseman kirkas valopiste ilmestyi näkyiin. H oli toki katsonut sukkulan lähdönkin NASA-TV:ltä. Minä olin valitettavasti silloin Amsterdamissa, joten en nähnyt - Sepen lähettämät sukkulavideot paikkasivat tilanteen (kiitos!)

Magnum-näyttely oli pienempi kuin oletin. Se sisälsi lähinnä kronologisen esityksen kuvatoimiston historiasta ja pari videoinstallaatiota. Isoja vedoksia ei ollut. Väkeä oli ihan hirveästi ja proseccoa, jota jakelin eteenpäin luokkatovereille (kuohuvista juomista tulee vain pää kipeäksi). Itse hankin päänsärkyni menemällä perjantaina 5 tunnin yöunien jälkeen illalla suomalaisten rouvien kanssa syömään ja baareilemaan. Kivaa oli, mutta seuraavana aamuna olo ei ollut paras mahdollinen.

Tänään pitää kuvata muotikuvia kettinkien kera. Lisäksi metsästän hetkeä eli HCB:n decisive momentia. Kävi ilmi, että pieni ranskalainen opettajamme on tuntenut HCB:n ja vedostanut joitakin hänen kuviaan.

Ei muuta tältä erää.7 kommenttia:


 1. Kevät: täällä laulaa talitintit ja muut ihan hupsuna. Vaikkei aurinkokaan paista.

  VastaaPoista
 2. Oi, 14 astetta kuulostaa ihanalta! Ei täälläkään kylmä ole, mutta sais silti tulla jo oikea kevät.  Ja tämä avaruusnörtti on kade, mäkin haluun nähdä ISS:n! Ei taida näkyä täällä kuitenkaan, vai?

  VastaaPoista
 3. Ei taida valitettavasti näkyä kauhean kirkkaana, mutta näkyy kuitenkin. Tuolta ylitysajat:

  http://esa.heavens-above.com/esa/iss_step1_1.asp  Tänään Helsingissä klo 19:04 lounaan suunnassa.

  VastaaPoista

 4. Niin, sit sen max altitude on vain 13, joten käytännössä pitäis olla kai aika korkealla kattomassa.. Tähtitorninmäki?

  VastaaPoista

 5. Ei nyt tähtitorninmäki kutsu, oon flunssassa ja luen harvinaisen v-mäistä tenttikirjaa. Kiitti linkistä kuitenkin.

  VastaaPoista

 6. Yyterin vieressä pelkkää pilvee ja +3 (varmaan kohta viikon putkeen)... Täällä päin muuten tähtitaivaat näkyvät yllättävän kirkkaina, koska valosaatetta ei ole juuri lainkaan. Kävin juuri pihalla katsastamassa kasvien tilanteen ja mm. pensaat ovat vain jatkaneet kasvuaan. Lintuja pörrää joka paikassa. Tarkistin myös lämpötilatilastot ja alin lukema koko talven aikana on ollut täällä -8,9!

  VastaaPoista
 7. "muotikuvia kettinkien kera"?????

  Mitä ihmettä...

  VastaaPoista