14.2.09

Kevätväsymys? Talviväsymys? Jokuväsymys?


En tiedä, mikä väsymys, mutta joku nyt kuitenkin. Olen jokseenkin uuvuksissa, ilman kauhean hyvää syytä. Jos nukun ilman herätyskelloa, nukun 12 tuntia, kuten viime yönä. Aikaansaavuus on aika nollassa ja jaksunpuute ulottuu kivoihinkin asioihin. Toivottavasti tämä tästä piakkoin helpottaa.


World Press Photo valitsi viime vuoden voittajakuvan, siitä lähemmin toisessa blogissa. Meillä on päästy hitaasti uuden lukukauden alkuun. Kuvia olen tehnyt tähän mennessä aika vähän. Leikin taas muotikuvaajanplanttua studiossa mallin kanssa. Meidän tehtävämme oli "how not to make a portrait" eli miten ei kuvata portrettia. Ensimmäinen konsepti oli portretti, jossa kaikki muu toimi, mutta hetki oli väärä - mallin silmät juuri sulkeutumassa tai ilme muuten pöhkö. No, se ei oikein onnistunut hyvin, malli oli kokenut ja osasi pitää malli-ilmeen ja eleet..Sitten kokeilimme anonyymiutta kasvot peittämällä ja pieleen valaisemalla ja lopulta päädyimme tekemään kuvan, jossa mallin henkilöys oli häivytetty ja samalla katsoja ei edes ensinäkemältä tajua, miten päin ja millä tavalla malli edes kuvassa on:Nämä siis tehtiin studiossa Cocon ja Raoulin kanssa. Minä tein testikuvia Raoulista, koska se on aina hauskaa:Tänään pitää valita kuva, jonka analysoin taideteorian tunnille ja imitoin fototekniikan tunnille. Lisäksi pitää tehdä autonomivalokuvaukseen yksi kuva. Olisi siis ehkä kannattanut herätä ihmisten aikoihin eikä puolenpäivän jälkeen..

4 kommenttia:


 1. Ei se väsymys siitä mihinkään helpota. Minua on väsyttänyt jo viimeiset viisitoista vuotta. Alat vaan tulla vanhaksi;-)

  VastaaPoista
 2. Sepä lupaavaa. :-p  Sain paiskittua vähän Ydin-hommia ja nyt pitäisi harkita kaupassakäyntiä. Nougat ei taida riittää ravintoaineiltaan lounaaksi. Tai illalliseksi.

  VastaaPoista

 3. Hyvä kun mainitsit kaupan! Sain siitä assosiaation, että en ollut muistanut laittaa linnuille ruokaa. Hyvä että sormet säilyivät kun asettelin kuppia paikoilleen. Nougat riittää kyllä, varsinkin kun huuhtelet sen vaikka pitsalla ja kaljalla!!!

  VastaaPoista

 4. Minulle tuli Raoulista mieleen Corto Maltese.

  VastaaPoista