9.2.09

Mentaalipuolen asioita


Kumma juttu, mutta neljä ihmistä joille olen puhunut Kuurojen kulttuuri -fotosarjaprojektistani on jotenkin käsittänyt, että puhun sokeista, en kuuroista. Mietin, että kun konteksti on valokuvaus, on ihmisillä valmiiksi näkeminen ja katsominen mielessä, ja sen takia ehkä tällainen hämminki tapahtuu? Mä en itse ihan tajua, kun koen ko. ihmisryhmien problematiikat niin erilaisina.


Tänään koulussa juttelin buddhalaisen valokuvausopettajani kanssa elämästä ja kuolemasta ja tiibetiläisyyden ja zeniläisyyden eroista. Käsittelimme viime viikolla ottamiamme omakuvia. Pointti oli omakuva, jossa ei ole itse kuvassa.


Tämä olin minä viime viikolla.Tämä kyseinen autonomista valokuvausta opettava opettajani on muuten tehnyt paljon ja vaikka mitä. Katsokaa nyt vaikka tää portretti.

7 kommenttia:


 1. Wow, upeita kuvia opella.

  VastaaPoista

 2. Jeh. Ei meitä kehnot kuvaajat opeta.

  VastaaPoista
 3. Leonard Cohen on kyllä valokuvaksellinen.  Päivän huvitus: en enää oikein tiedä kumpi on kotisivuni: blogini vai kotisivuni.  Päivän pelotus: Nikonini peili jäi väärään asentoon ja runko sanoi "Err". Kuvat sai onneksi ulos ja pienen säätämisen jälkeen peilikin meni oikeaan asentoon. Pitäisi kai käyttää runko huollossa. Onhan sillä jo ikää. Mutta mistä kamera huollon ajaksi?

  VastaaPoista
 4. Huomasin äsken tuon suihkukuvan. Se on tyylikäs ja omaperäinen. Teki mieli sanoa se ääneen. Mutta sitten: mutta eihän mies voi kommentoida olematta sika.  Kuinka typeriä ja asenteellisia muureja ihminen voikaan itselleen rakentaa?  Yritetään resetin jälkeen uudestaan: hieno kuva.

  VastaaPoista

 5. Tuota - öh. Mitä tarkoittaa autonominen valokuvaus? Tulee mieleen että eihän siinä kuvaajaa tarvita. Selvennätkö kiitos.

  VastaaPoista
 6. Arska: Höm. Ei tulisi mieleenkään etteikö sitä saisi kommentoida. Flickrissähän se on. Ymmärrän nyt kuitenkin mitä tarkoitit noilla "muureilla".  Kiitos kommentista! Mä joudun tässä tekemään sen kuvan uudelleen, se ei kelvannut tehtävään... itse pidän siitä jotenkin silti.  Yksi iso muutos tässä on ollut, että ennen akatemian opintojani en olisi ikinä uskaltanut tai kehdannut tai rohjennut laittaa itteäni peliin kameran toisellakaan puolella.  Kamerastasi: sitä on liikkeellä. Fototekniikan työparini Canon 40D alkoi sanoa vain Err99. Meillä on onneksi lainaamo, josta saa eurolla Nikonin D200:n lainaksi. Tai Hasselin tai teknisen kameran tai vähän mitä vain. Mun 400D on tällä hetkellä teippikorjattu, ja toivon, että teippiratkaisuni kestää vielä pari kuukautta.  Jarkko: Käänsin huonosti suoraan Foto Autonoomin, joka tarkoittaa oikeastaan itsenäistä taidekuvausta. Se on se meidän oppiaine, jossa saamme eniten käyttää mielikuvitusta ja luoda kuvia omin ehdoin.  Esimerkiksi Foto Documentairissa tai Foto Reportagessa on omat sääntönsä, mutta Autonoomissa tärkeintä on se, että osaa kommunikoida kuvalla ja tuoda esiin sen, minkä itte alunperin meinaskin. Vaikkapa vain tunnetilan.

  VastaaPoista

 7. Jaa-hans. En tiedä selvisikö mutta jos ei, niin tässä päässä vika. Kiitos!

  VastaaPoista