12.2.09

Nakupelle


Ministeri Suvi Lindenin mukaan yrityksellä on oikeus vaikka vaatia työntekijää riisuuntumaan.


Hän on myös sitä mieltä, että jos tallettelee työasioita USB-tikulle, voipi työnantaja kajota myös kotikoneen logitietoihin.


"Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta. Sekin voi olla yhdenlaista valvontaa. Nämä ovat kaikki sallittuja."


Hei hei, Suvi?


Muuta kummaa: Google ostaa Summan tehtaan! Tarviikohan ne sinne IT-duunareita? Voisi päästä takaisin Kymenlaaksoon omiin maisemiin... asua vaikka Kotkassa...

9 kommenttia:

 1. Kaipa tuo liittyy taas tämän surkuhupaisan lainvalmistelun saamaan käänteeseen, jossa koko juttu yritetään pistää jäihin - toistaiseksi. Mielestäni koko laki on täysin turha ja johtaa vain väärinkäytöksiin. Ideana suurin piirtein samaa kuin tämä nyt Wikileaksiin vuodatettu poliisin "lapsiporno"lista: idea hyvä, toteutus suorastaan typerä. Tai jotain...

  VastaaPoista
 2. Minä en sisäistänyt Lindénin tämänkertaista sammakkoa kotikoneen tutkimiseksi, mutta joo, sitä hän taisi tarkoittaa.  Lakihan on, täysin järjetön, kuten Petrikin toteaa. Sillä ei saavuteta yhtään mitään ja siitä on pelkkää haittaa. Ilmeisesti jollain Nokian isolla dirikalla, joka ei löyidä omaa persettään pimeässä edes kaksin käsin, on pakkomielle. Anteeksi ranskankieleni.  Summa herätti minussakin ajatuksen, että haluaisikohan Google sinne Linux-säätäjän? Helsingistä poistlähteminen kyllä tosin tökkisi.

  VastaaPoista

 3. Sama tuli mieleen, eikun tänne vaan rakas serkku!

  VastaaPoista
 4. Niille hakee kyl varmaan niin paljon valmistuneita guruja ettei mulla olisi saumaa, oikeasti. :-)  Mutta voishan tuo poikia muuta alan duunia sinne kulmille?

  VastaaPoista
 5. Eikös hallituksella ole parlamentaarinen vastuu, eli voisi ajatella että eduskunta on työnantajan ominaisuudessa hallitukseen nähden.  Skenaario: Masinoidaan lain "leimauksen" jälkeen kansanedustajat liikkeelle vaatimaan Suvin tutkintaa itse ehdottamillaan menetelmillä. Aina sieltä joku kalapuikkoviiksi ehtii nappia painamaan.  No niin Suvi - mitenkäs nyt suu pannaan?

  Stripsearch - redefined.

  VastaaPoista

 6. Minullakin tuli mieleen, että miksei joku nyt vaadi ministeri Lindeniä riisuutumaan ja kysellään sitten, että miltä se tuntui. Mielellään joku mahd. vastenmielinen ja tyly tyyppi tekemään tämä tarkastus, ettei vaan siellä jakun alla kuljetella hänelle kuulumattomia papereita.

  VastaaPoista
 7. Luultavasti Nokia (joka säästää tällä hetkellä muun muassa jättämällä kukat kastelematta konttoreissa ja luopumalla työntekijöiden lättyjen kermavaahdoista, haha.) joutuu turvautumaan Lex Kumihanskaan mikäli se *oikeasti* aikoo varmistaa ettei yrityssalaisuudet vuoda. Ministerihän vain toistelee mitä hän kuuli puhuttavan yrityspiireissä, eikö? Yliopistolla tuota on kai turha pelätä, kun ei täällä mitään "hyödyllistä" oikeasti edes tehdä. Ellei sitten joku finninaamainen kesäharjoittelija ala seuraamaan mitä verkaisverkoissa puuhastellaan (hei meil on edelleen se Lex Karpela).

  VastaaPoista
 8. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Lainvalmisteluun+liittyv%C3%A4+hutilointi+huolestuttaa+oikeuskansleria/1135243486383  tää mielestäni kertoo paljon...

  VastaaPoista

 9. Tulllilta joku kokeneempi kaveri varmaan joutaisi tekemään tarkastuksen. Nehän kuulemma osaa homman.

  VastaaPoista