4.2.10

Takaisin Zuid-Hollandissa


Junailin Regiksen hangista Delftin sateeseen. Regensburgissa tuli oltua 2,5 viikkoa, jotka käytin lähinnä lepäämiseen. Oli kovin mukavaa viettää koti-iltoja ja hengata H:n kanssa. Normiarki on sen verran harvinaista nyt että se on ihan herkkua. Regis oli kiva, erittäin luminen, erittäin hiljainen. Kaksi miinusta: kaupat ovat huonosti auki (sunnuntaisin auki saa olla vain aseman Norma, ja sielläkin asioidessa pitää näyttää junalippu jotta saa ostaa jotain! Että se siitä 'sivistyneestä maailmasta', johon Suomi muka liittyi aukioloajat vapauttaessaan) ja eilen baarista kävellessämme huomasimme, että joku oli tuhrinut hakaristejä ja ikäviä iskulauseita seiniin. Mikä hätkäyttää Saksassa jotenkin enemmän kuin muualla.


H pääsee nyt takaisin omaan arkeensa; minun kanssani miesparka joutui viettämään huonoa elämää, eli pelaamaan korttia ja käymään kaksi (!) kertaa baarissa. Nytpä hän saa taas viettää iltoja omaan tyyliinsä, eli juoksemalla hangessa ja hyppimällä seinillä. (Omat harrastukset ja menot tuppaavat jäämään molemmilla vähemmälle tai pois silloin harvoin kun päästään yhdessä hengaamaan.)


Mietin ylimielisenä aamulla junassa että kymmenisen vuotta sitten olisi vielä ollut Tosi Iso Juttu matkustaa Keski-Euroopan läpi junassa, ja nyt se on jo ihan rutiinia. Mutta sitten tultiin Reininjokilaaksoon ja ikkunasta näkyi Bingen ja Lorelein kivi ja vanhoja satulinnoja ja vaikka olen ko. reittiä kulkenut muutaman kerran, liimautui nenuni junanikkunaan ja päässä soi että "hei mä pääsen oikeasti näkemään tällaisia juttuja!" Vastapäätä istunutta tätiä nauratti, kun olin niin innoissani maisemasta.


Ai niin, kolmas miinuspiste Regikselle, tai oikeastaan koko saksankieliselle Euroopalle: dubbaus! On hirveä, hirveä synti dubata Tyttökullat. Joo, tuli katsottua telkkariakin pitkästä aikaa...

7 kommenttia:


 1. Reininjokilaakso on yksi munkin romanddisisda unelmista :-) Vaan jaksaisinko edes istua junassa niitä tunteja? Huoh.

  VastaaPoista

 2. Oliskohan sellainen jokilaivaristeily hauska. No, todennäköisesti se olisi täynnä saksalaisia eläkeläisiä, ja viihdykkeenä olisi karaoke ja bingo.

  VastaaPoista
 3. Saksankielinen dubbaus on metkaa. Olen kuullut, että dubbaavat jopa aikuisviihdefilmit, joissa ei pahemmin mitään puhella - lieneekö urbaani legenda?  Sveitsissä oli kanssa muistaakseni jotain älyttömyyksiä aukioloaikojen suhteen: maanantaina kiinni tms.

  VastaaPoista
 4. Aikuisviihteestä en tietäisi... mutta saksaksi dubattu Walker, Texas Ranger oli kyl ihan viihdyttävä.  Delftissä kaupat avaa maanantaina vasta klo 13.

  VastaaPoista
 5. Koulukaverin isä oli 80-luvulla opperalaulajana Saksassa ja naureskeli aina, miten hassua on kun John Wayne sanoo "Pass auf!" inkkarihyökkäyksen tiimellyksessä. :)  Samainen setä toi sieltä fillarin, josta puuttui kaupassa pumppu. Sen sai mukaan kun osasi pyytää "derdasdie Pumpaa". Molemmat sanonnat jäivät elämään.

  VastaaPoista
 6. Petri: Ei ole urbaani legenda, ainakaan kaikilta osin. Voin ilokseni ilmoittaa, että olen joskus kloppina jopa nähnyt yhden saksaksi dubatun "eroottisen" tekeleen! Hassu, jollei peräti naurettava elämys!  Kävin tuossa vihdoin tutustumassa tähän kuuluisaan Twitteriin. Sen verran jäi kyllä homman idea epäselväksi, että voisiko joku ystävällinen ihminen kertoa, että mitä järkeä siinä on ja voiko sitä käyttää mihinkään hyödylliseen?  nimim. Liian vanha ymmärtääkseen tai muuten vaan pihalla.

  VastaaPoista
 7. Morjes Tuuli!

  Ilmoittaudun vaan että päädyin taas sivuillesi kun hain tietoa Argentieren jäätiköstä. Sieltähän se google heti ekana toi tähän blogiin!

  VastaaPoista