19.4.06

Keittiöpuutarha


Korianterit käyvät hankaliksi. Meillä on ollut niin vähävaloista, että ovat kasvaneet lähinnä pituutta, ja nyt on sitten monta senttiä pitkiä, honteloita korianterivarsia, joissa on kyllä lehtiäkin, mutta kovin harvassa. Eivät parat jaksa edes pitää itseään pystyssä, vaan ovat rumasti kumossa ja vinossa. Pitäisiköhän niitä sitoa grillitikkuihin kiinni vai antaa vain olla.

H:n basilikat sen sijaan kasvavat ihan hyvin, varsinkin nuo, jotka ovat virastotalon puoleisella ikkunalla. Isoja lehtiä ja hyvä tuoksu. Laventelikin kasvaa jotenkuten, varsi on jo alkanut punertaa (eikö laventeli ole isona puuvartinen?), mutta oreganosta ja timjamista ei taida tulla mitään.

Voisi toisaalta laittaa nyt lisää korianteria tulemaan, kun kelit vihdoinkin näyttävät paranemisen merkkejä (viikonloppuna pitäisi olla 21 astetta ja aurinkoista!). Takapihallekin voisi jotain roudata.2 kommenttia:

  1. Meidänkin oreganot meni mönkään. Omat kylvöt eivät syystä tai toisesta itäneet, Jennan antamat taimet kituivat pois hoivasta huolimatta. Täällä kasvaa myös reipasta basilikaa, sen lisäksi tomaattia, yksi terhakka paprika, persiljaa, ruohosipulia, sitruunamelissaa ja hyvin kummallisesti kasvavaa salviaa. Kahvipensaan papusia kylvin toisen satsin mutta ei vieläkään mitään kasvua näkyvissä. Vielä on ruusupapua, tilliä, köynnöskrassia ja jotakin muuta ulos istutettavaa kylvämättä. Esikasvatan toki aurinkoisella päätyikkunalla, mutta en ihan vielä ole tohtinut laittaa, etteivät venähdä pitkiksi ja honteloiksi liian pian sisätiloissa..    Ihana ihana kevät!

    VastaaPoista
  2. Vau, kuulostaapa hienoilta teidän kasvit. Mä en laittanut tänä vuonna paprikaa tai chiliä ollenkaan, kun en tiedä, kuinka usein olen niitä hoivaamassa. Nekin tarvitsisivat sitä valoa "hiukan" enemmän kuin on ollut tarjolla. Mutta teillähän on se yksi tosi valoisa ikkuna, siellä varmaan kasvaa melkein mikä vaan.    Nyt kyllä mietin, mitä ehtisi vielä laittaa sellaista, jota voisi kantaa takapihalle kesäksi. Meillä on siis sellainen aidattu pieni pihapläntti yhteiskäytössä naapurien kanssa. Ei sielläkään ihan hirveästi valoa ole (korkeat aidat) mutta kuitenkin paremmin kuin sisällä ja sinne mahtuu enemmän kuin katolle.

    VastaaPoista