30.4.06

Kuningattaren oma päivä


Emme oikein onnistuneet nauttimaan päivästä. Ensin Delftissä oli oikein mukavaa. Harrastelijabändit soittivat kadunkulmissa ja ihmiset möivät vanhoja tavaroitaan kotiensa edessä. Torilla oli lava, ja siellä ohjelmaa - turkkilaisia tansseja, hindumusiikkia jne. Mutta sitten teimme sen virheen, että lähdimme jatkamaan päivää Amsterdamiin. Asemalla tapasimme Alberton ja Zdenkan ystävineen, mutta he liikkuivat niin isossa laumassa, ettemme lyöttäytyneet seuraan. A'damissa meininki oli aivan kuin vappuaattona Espalla iltamyöhällä. Mikä muistutti minua siitä, miksi en moneen vuoteen enää ole ollut vappuaattona liikenteessä Mantan lakituksen jälkeen. Kännisiä ihmisiä, aivan hirveästi roskaa, meteliä, väentungosta, krääsäkojuja. Ei jaksanut. Varmaan olisi ollut mukavampi ihmetellä menoa, jos ei olisi vielä ollut aivan saamarin kylmä, eli jotain kahdeksan astetta ja navakka tuuli.

Kävimme syömässä thairavintolassa ja palasimme takaisin Delftiin. Yritimme vielä jaksaa jatkaa iltaa De Klompissa, mutta mielessä pyöri kotona odottava lämmin suihku ja hyvä kirja. Kai sitä on tulossa vanhaksi, kun ei mitenkään jaksa enää pyöriä kaupungilla bilettämässä. Ensi vuonna jäämme joka tapauksessa Delftiin.

Kunigattarella oli lehtikuvien mukaan jälleen hattu mallia juustokiekko:Tämä kuva on Volkskrantin sivuilta. Kuningatar on siinä viettämässä päiväänsä Zeewolderissa.

Huomenna vielä suomalaisvappu. Sää ei ehdi siihen mennessä lämmetä, mutta ensi viikon puolivälistä asti luvataan 22-25 astetta. En todella usko ennen kuin näen.2 kommenttia:


  1. Hyvä kuningatar! Hän ei pettänyt meitä uskollisia hatunihailijoita taaskaan! Juustokakku mulla tulee mieleen kyllä, suklaakuorrutuksella...

    VastaaPoista

  2. Miksi kuningattaren takana on hylkeitä??

    VastaaPoista