1.12.07

Vkonloppu


Työntäyteinen sellainen.

Fotoreportaasikurssin tiimoilta harmittaa, että mulla on iso kasa ihmisiä, joista haluaisin tehdä kuvasarjoja, mutta nekin kaikki siellä pohojoisessa! Pitää koettaa käyttää vähät tilaisuudet hyväksi. Mohammedia ei ole vieläkään löytynyt, meidän kebappilan setä lupasi laittaa poikansa soittamaan mulle, mutta eipä soittanut. H:n iranilainen työkamu on myös luvannut kysyä kahdelta sopivannimiseltä kaveriltaan, kunhan työmatkaltaan palaa.

Portrettisarja meni läpi fotointrossa, mutta senkin opettaja pähkäilee taas liiallista kirjaimellisuuttani. Nyt mulla on kolme opettajaa kertomassa, että mulla on iso vaje mielikuvituksessa.

Päivitin digikameran 350D:stä 400D:hen. Jotenkin kummasti tämä junailtuu siten, että en päivityksessä taida menettää rahaa.. sain niin omituisen hyvään hintaan tuon 400D:n. Ehkä se kohta hajoaa tai jotain.

Sataa vettä näin joulukuun alkajaisiksi.4 kommenttia:

 1. SusaRouva2/12/07 21:30

  Luulisi että Hollannista löytyy Muhammed hyvinkin helposti, varmasti pian onnistut!

  Katsoin pitkästä aikaa kuviasi flickr:ssä enkä ymmärrä opettajiasi.Varsinkin tuo viimeinen sarjakuva-kuva ja H:sta otetut sarjat ovat upeita. (Viimeksi mainitusta tuli mieleen että jos ei apurahoja irtoa niin H voisi ryhtyä myös malliksi ;))  Niille hollantilaisille (?) opettajille voisi olla hyvä selvittää suomalaiselle kulttuurille ominaista tapaa tehdä asiat niinkuin pyydetään eikä jotain sinne päin. Se saattaa heille vaikuttaa luovuuden puutteelta että joku tekee niinkuin on annettu ohjeeksi, vaikka kyse onkin suomalaisesta tunnollisuudesta.  Nimim. Voi kun Vodafonekin nyt vihdoin ymmärtäisi ohjeemme kirjaimellisesti ja tajuaisi katkaista hollantilaiset puhelinliittymämme kun sitä jo kesäkuussa ensimmäisen kerran pyysimme ja sen jälkeen kirjallisesti ja paikan päällä...

  VastaaPoista
 2. Ai, tekin olette liittymänkatkaisuhelvetissä. Olen kuullut paljon kaameita tarinoita...  Joo, mä en assosioi vapaasti. Jos mulle sanotaan, että kuvaapa tuota kolme portrettia samasta henkilöstä samaan tyyliin, niin yllättäen sitten ottamissani kuvissa on kyseinen henkilö. Mutta jos olisin kovin luova, kuvissa olisi kuulemma vaikkapa asetelma jotain aivan muuta tai sitten väriläiskiä. En mä osaa olla noudattamatta annettuja ohjeita.  Huokaus.  Lähetin just (ranskalaiselle) opettajalleni sähköpostia aiheesta mentaliteettini ja taustani ja minkälainen valokuvaus on aiemmin ollut oma juttuni jne. Saa nähdä, jaksaako tuo sitä lukea.  Mä olen muuten löytänyt tähän mennessä 13 Muhammedia. Ongelma on, että kukaan heistä ei halua kertoa henkilötietojaan (kuvan kera) laumalle tuntemattomia opiskelijoita. En voi sanoa olevani siitäkään kovin yllättynyt..

  VastaaPoista
 3. SusaRouva4/12/07 19:33

  Joo, Vodaphone lähettelee edelleen suoraveloitusilmoituksia. Käskin jo tuon puolison tyhjentää Hollannin tilin viimeistä euroa myöten, etteivät saa ylimääräisiä kuukausimaksuja.  Niin joo, moni Muhammed voi olla hiukan arka kuvattava. Entä jos löytyisi joku pikkulapsi?

  VastaaPoista

 4. No mä sain just erityisluvan olla suorittamatta Muhammedia loppuun. Onneksi, se alkoi viedä kovasti aikaa. Mutta nyt pitää tehdä erityisen hieno reportaasi Pasilasta..

  VastaaPoista