27.3.08

15 minsaa


Geert "Fööni" Wildersillä on nyt ne 15 kuuluisuuden minuuttiaan sitten. Kehtaa kutsua itseään elokuvantekijäksi, 17 minuuttia muilta napattua materiaalia leikattu kasaan ilman tekstiä tai selostusta.. Theo van Gogh kieppuu varmaan haudassaan. Mutta tokihan Hesarin uljaat islaminvastaiset soturit ovat jo peitsi (tai näppis) tanassa puhkumassa tyrmistystään - en tosin tiedä mistä, filmi sai esityskanavansa, ja sille vielä oikein hyvin sopivan sellaisen, sillä internettttiiinhän voi kuka tahansa tunkea mitä tahansa puppaa. Kai se olisi pitänyt esittää ilmaisesityksenä Senaatintorilla suurella kankaalla, jotta nettisoturit olisivat saaneet tyydytyksensä. Sillä muutenhan on tämä länsimainen sivilisaatiomme kuulkaa ihan rähmällään.

Sananvapaudesta vielä. Muhammed-kuvia sananvapauden nimessä intopinkeänä julkaistiin hollantilaisissakin lehdissä. Kellä vain kun pitää olla oikeus sanoa mitä vain missä vain milloin vain miten vain. No, tässä taannoin eräs mies lausui ääneen mielipiteensä, jonka mukaan täkäläinen hallitsija on niinsanotusti maksullinen nainen. Mautonta, totta vie. Ja lisäksi rangaistavaa. Tuomittiin äskettäin neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen hallitsijan herjaamisesta.

Jostain syystä ei suurotsikoita, ei sananvapauden ja mielipiteenvapauden esitaistelijoita koohottamassa pitkin intttternettejä, ei .. no, niin mitään.

5 kommenttia:


 1. there is something rotten in Holland... Video oli muuten juuri YLEn uutisissa lähes pääaineena...

  VastaaPoista
 2. Mitä, eiks siellä ole mitään uutisoitavaa? Eikö kukaan ministeri ole lähettänyt tekstaria tjsp? :-p  Hollanti itte on isoksi osaksi aika hyytynyt koko kohkaamiseen. Onneksi.

  VastaaPoista
 3. Joo onhan se kaikkien juorulehtien ja ilttisten palstoilla toi tekstarijuttu. Kanerva on kuitenkin sellainen teflon-mies että eipä tuo häntä paljon hätkäytä (ehkä).  Jos menee puihin niin sitten kaveri valitaan varmaan Turun pormestariksi. Ja tätä ei kannata ottaa anti-Turku -kommenttina. Pidän edelleen T:tä toisena kotikaupunkina.

  VastaaPoista
 4. Vielä linkki:

  http://www.wildersisnotholland.com/

  VastaaPoista
 5. ja hei tänään päivän Satakunnan Kansassa, jonka uutiset ovat tyyliä "sokerijuurikkaan tuotanto turvattava Säkylässä", nostaa videouutisen eusivulle. Että näin meillä täällä Länsirannikolla...

  VastaaPoista