8.3.08

Viikonloppu ja valokuvaajallinen identiteettikriisi


Lauantai ja sunnuntai eroavat muista päivistä lähinnä siten, että kello ei soi aamuvarhaisella. Muuten päivät eivät nyt ole niin vapaita; kohta raahaan itseni ja kameralaukkuni studioon, ja huomenna on kunst- en fotografiegeschiedenis en -beschouwingin tenttiinvalmistautuminen edessä. Sekä lisäksi pitää valmistella yksi still life.

Olen kyllä oikeastaan paremmin kuin hyvin aikataulussa, vaikka individuele beoordelingit kolkuttelevatkin jo ovelle. Sekä dokumenttivalokuvauksen että muotikuvauksen lopputyöt ovat nimittäin valmiit. Arkana kuljetin kuvani koululle eilen, varmana siitä, että tuomio on teletappimaisesti "uudestaan!" tai ainakin laimea "meh", mutta yllätyksekseni pieni ranskalainen setä arvosti goottidokumentaariani ja komensi printtaamaan kymmenisen kuvaa 6-8 sijasta, ja muotiope kehaisi töitäni liikaakin, alkoi nolottaa. Ovat kuulemma very fashionable, hyvin suunniteltu, tehokkaasti toimittu, toimivat sarjana ja erikseenkin. (Muotikuvat voi vilaista slideshowna järjestyksessä tuolta.)

Täytyy sanoa, että olen tuohon muotisettiin supertyytyväinen, mutta kyllä sen kanssa tuli tehtyä töitäkin. Kävin lokaatiota vaklaamassa monet kerrat, tein piirrokset, lokaatiokuvat, kuvaussuunnitelman, vaatesuunnittelun yms ja neuvottelin paikan kanssa pariin kolmeen otteeseen. Hyvin suunniteltu oli selvästi puoliksi tehty; itse kuvauspäivänä meillä oli hauskaa, ja homma sujui yllättävän jouhevasti. Kuvauspaikan (Delftin ihana kirjasto!) tyypit olivat avuliaita ja kävivät kannustamassa, eivätkä suuttuneet, vaikka jumitimme eri nurkkiin ottamaan kymmeniä versioita eri kuvista.

Ja nyt sitten se identiteettikriisi. Muotikuvaus on ihan älyttömän hauskaa! En ikinä odottanut, että se olisi. On mahtavaa olla kuin ohjaaja, joka pitää langat käsissään, suunnittelee kaiken, ja sitten toimii tiimin kanssa yhteistyössä. On hemmetin hienoa, kun lopputuloksena on juuri sellainen kuva, joka on elellyt omassa päässä suunnitelmavaiheessa. On pakko myöntää, että tähän mennessä olen nauttinut enemmän mainos/muotipuolen kursseista kuin dokumentaari/reportaasipuolen kursseista. Vaikka sen dokurepon piti ehdottomasti olla se "mun juttu", jonka takia yleensäkin tuolla olen. Pöh.

Opiskelijat tässä lähiosakunnassa ovat taas teknottaneet neljä yötä peräjälkeen. Eilen aamulla kun puoli yhdeksän maissa lähdin junalle, oli ulko-ovemme edessä sammumaisillaan oleva toogaan pukeutunut nuorimies, joka erittäin viinanhajuisena pyysi minua lainaamaan vähän rahaa. Se olikin kolmas tai neljäs Hollannissa näkemäni känniläinen. Korvatulpat ovat olleet öisin käytössä.

Luokkatoverini Y taas tuli eilen hilpeänä kouluun. Oli täyttänyt 18 ja juhlistanut, kun sai vihdoin käydä laillisesti ostamassa coffeeshopista hashista. Aamuun asti oli kuulemma mennyt poltellessa, ja siltä hän vaikuttikin iltapäivätunneille ilmaantuessaan. Vähän eri meininki kuin meillä - itse muistan, kun pääsin baariin ostamaan ekan (laillisen) olueni 18-vuotispäivänä..

10 astetta lämmintä ja puolipilvistä. Tulisi jo kesä.

6 kommenttia:

 1. Ikäidentiteettikriisi: tajusin juuri että voisin olla sun luokkatoverisi isä :P  Siistit slidet, todella cool :)  Talvi tuli takas: lunta pyrytti ja pakkasta aamulla -3

  VastaaPoista
 2. No hei, ajattele miltä musta tuntui, kun näin sen henkkarit ja se oli syntynyt 90-luvulla.. Ja sitten kun mainitsin oman syntymävuoteni, tyyppi kommentoi "Oh my god."  Mutta H:lla vasta ikäkriisi onkin - tänään tuli synttärionnittelukortti eläkesäätiöltä! :-D

  VastaaPoista

 3. Hei hassua... mäkin sain jonkun tollasen vastaavan kun täytin 35. Viihtyi mun kädessä joku 3 sekunttia

  VastaaPoista

 4. Tuo muotikuvasarja ja koko se projekti mitä kuvasit, tota miten sen sanois - kumarran maahan asti. Ihan helevetin siistii. Ihan sikamikaälyttömän siistii. Ja ajattele, että tollasesta on täysin mahdollista tulla sulle ammatti. Yyber, hyyber. Mahtavaa.

  VastaaPoista

 5. Zepa: blush. :-)

  VastaaPoista

 6. On toi kyllä todella tyylikäs sarja. Ja ymmärrän kyllä muotikuvauksen viehätyksen, sehän on oikeestaan lavastamista, käsikirjoittamista ja ohjaamista samalla kertaa. En yhtään ihmettele, että tykkäät muotikuvata, sopii sun luonteeseen mainiosti. =)

  VastaaPoista