5.11.08

Kannattaako Japaniin ottaa mukaan villasukat?Pakkaan tässä. Muutama paita, alusvaatteita, kameraroinaa, karttoja.. matkalukemista pitäisi vielä löytää. Ja vaihtaa jenejä, mitähän sille kurssille on nyt käynyt?

Hurjan kiireinen viikko. Maanantaina olin Cohenin konsertin lisäksi kahdella fotaajaluennolla ja yhdellä studiovierailulla. Luennoitsijat olivat Geert van Kesteren (Irakin sotaa, irakilaisten nykyelämää, dokumenttisarja köyhistä hollantilaisista jne) ja Erwin Olaf (paljasta pintaa, kiiltäviä ihmisiä, isoja fjongia). Vierailun teimme Koos Breukelin studioon. Studio oli asunto Amsterdamissa: kattoikkuna, paljon kirjahyllyjä, leikkikehä ja leluja, palkkikamera, digivermeet, pari varjoa ja studiosalama. Breukel on portrettivalokuvaaja, joka on 80-luvulla valmistunut koulustamme ja sen jälkeen kuvannut kuuluisia ja tuntemattomia. Hän opetti meitä pari tuntia ja lopulta otti minustakin portrettikuvan. Täytyy myöntää, että vähän yskitti, kun Breukel editoi portrettiani koneellaan, jossa oli auki myös vastikään otettu Lou Reedin muotokuva...

Tiistaina vierailimme NRC Nextin toimituksessa. Minun hommani näillä vierailuilla on yrittää pitää noin kymmenen hengen ekaluokkalaislauma kasassa ja katsoa, että he käyttäytyvät; lisäksi annan koulun lahjan vierailun isännille ja dokumentoin reissun. Maanantaina kymmenen hengen ryhmästämme yhdeksän tuli paikalle, suurin osa puolisen tuntia myöhässä, viimeiset tunnin myöhässä. Tiistaina samankokoisesta ryhmästä kaksi vaivautui paikan päälle. Kukaan ei ilmoittanut jättävänsä väliin. Oli hieman kiusallista selittää asiaa lehden toimitukselle, joka oli varautunut ryhmävierailuumme ja varannut meille aikaa erittäin kiireisenä aikana. Suorastaan ketutti. Olen kyllä tähän mennessä oppinut jotain taideopiskelijoiden haahuilevasta luonteesta, mutta voisi sitä nyt jumalauta edes laittaa tekstaria, jos aikoo jättää ilmestymättä paikalle.

Nimimerkillä odottelin 25 minuuttia hemmetin kylmässä ja sitten selitin vähäistä osanottoa vierailun isännille.

Vierailu oli joka tapauksessa taas oikein mielenkiintoinen. Kuulemma toimituksessa kukaan ei ole yli 35-vuotias ja lehti rekrytoi tarkoituksella vain nuorta väkeä. Valmistuessani olen siis lähes liian vanha ainakaan tuohon mediaan..

Tiistai-ilta sujui mukavissa merkeissä Rotterdamissa. Istuin ystävän luona kylässä juttelemassa. Yöllä tulin kotiin seuraamaan vaaleja, ja tänään olinkin sitten ihan liian väsy lähtemään liikenteeseen. Onneksi osuuteni ekaluokkalaisten vartijana oli jo suoritettu eikä mitään erityistä ollut ohjelmassakaan. Olen pakkaillut ja tiskannut ja siivonnut, huomenna samaa ohjelmassa. Lisäksi pitää korjata kamera jeesusteipillä. Ajatus 12,5 -tuntisesta lentomatkasta jo vähän hirvittää, mutta päätin olla ajattelematta asiaa vielä.


6 kommenttia:

 1. Ensi kysymykseesi, ota ihmeessä villasukat ja -paita mukaan. Yöllä on kaikkialla kylmä, ainakin kun olet väsynyt.

  Olen itse saanut kokea että poliitikot ovat yhtä huolimattomia tai olisiko parempia sanoa huolettomia, eivät hekään tule luennoille tai excursioille.

  Älä muuten turhia huolehdi työnsaantia, maanantaina tapasin viisikymppisen korkeastikoulutetun ulkomaalaisen naisen joka oli juuri saanut ensimmäisen hollantilaisen työpaikkansa.

  VastaaPoista

 2. Selvä on, villasukat menivät laukkuun... Saa nähdä, pysyykö Hollannin työllisyystilanne samanlaisena, jos talouskriisi pahenee. Mutta en minä sitä ihan kovasti vielä ajattele, varsinkin kun en tiedä, että missä sitten tulevaisuudessa asun.

  VastaaPoista

 3. tuumin, että villasukat voisi olla aika mukavat jalassa pitkällä lennolla?

  VastaaPoista

 4. Villasukat pakkaisin minäkin ja tosiaan ehkä jo lennolle mukaan! Oikein mukavaa reissua!!!

  VastaaPoista

 5. Jeps. Sukat koneeseen ja mahdollisesti yksi lämmin kerrasto vielä paidan päälle. Hyvää musiikkkia tai kirja koneeseen, niin kyllä se siitä - no tämä taisi tulla jo liian myöhään. Hywwää Jaappanin matkaa kuitenkin!

  VastaaPoista
 6. Ei tullut myöhään - aion ostaa kirjan vasta lentokentältä. Kirjan pitäisi olla

  - mielenkiintoinen

  - paksu

  - painoltaan kevyt

  Saa nähdä, mihin päätyy. Musiikkia en ota, kun md11:sta saa luurit ja siellä on radiokanavia. Läppärin otan, voinpa pelata Civilizationia tai Nethackia sen 3,5 tuntia, jonka akku kestää. Ja näyttää ne kai pari leffaakin.

  VastaaPoista