27.11.08

Okonomiyaki


Söin Japanissa jotain sellaista, mitä länkkärimatkaoppaissa kutsutaan japanilaiseksi pizzaksi. Ei se pizzaa kovasti muistuta, mutta on hyvää. Olen kotona valmistanut omia okonomiyaki-versioita, suunnilleen näin:

Sekoitetaan ensin kolmasosateelusikallinen dashirakeita kupilliseen vettä. Kipataan vesi astiaan ja vatkataan sekaan kupillinen vehnäjauhoja ja yksi kananmuna. Pilkotaan iso kasa kiinankaalia pieneksi. Sotketaan äsken tehtyyn taikinaan pieni osa pilkotusta kiinankaalista.

Loppuihin kiinankaaleihin lisätään maun mukaan erilaisia täytteitä. Minä olen pilkkonut sekaan sieniä, purjoa ja kevätsipulia. Voit laittaa myös vaikka katkarapua tai mitä vain. Paistetaan täytteet pannulla ja muotoillaan ne sellaiseksi näppäräksi ympyräksi. Kaadetaan taikinasekoitus päälle ja paistetaan muutama minuutti. Flipataan toisin päin, ja samalla yritetään pitää homma kasassa. Kun lätty on täysin paistunut, tarjoillaan majoneesin ja tonkatsukastikkeen kanssa.

Tonkatsukastiketta saa valmiinakin etnokaupasta, mutta jos se pitää itse tehdä:

sotke worcesterkastiketta, ketsuppia, inkivääriä ja valkosipulia keskenään, muistaakseni ekoja kupilliset ja jälkimmäisiä ruokalusikalliset. Sitten vielä sokeria maun mukkaa.

(Se ruokablogi aikanaan kuivahti kiireeseen, mutta laitetaan nämä satunnaiset uutuuskokkailut nyt sitten tänne.)4 kommenttia:


 1. Kuulostaa hyvältä. Arvaa kuka laittaa ruoat, kun seuraavaksi tulette meille kylään?...

  VastaaPoista

 2. OK, mutta sä valmistat mutakakun.. :-)

  VastaaPoista

 3. Sovittu! Jee!

  VastaaPoista

 4. Oih, tätä mä haluan maistaa jahka nähdään!

  VastaaPoista