14.11.08

Ruokaaaaaa


Japanilaisessa ravintolassa ruokailu menee osapuilleen näin:

Astumme sisään ravintolaan ja henkilökunta kajauttaa meille "Irasshaimase!" Näytämme sormilla, että meitä on kaksi, ja meidät ohjataan pöytään. Samantien joku kiikuttaa meille lasilliset jäävettä, kupilliset vihreää teetä (ilmaista!) ja kuumat pyyhkeet, joilla on tarkoitus pyyhkiä kädet ja kasvot ennen ruokailua.

Tilaamme joko näppärästä englanninkielisestä menusta, näppärästä kuvallisesta menusta tai kömplelösti mainitsemalla ääneen tuntemiamme japanilaisia ruokalajeja. Ruoka tuodaan hyvin nopeasti, ja joku käy alati täyttämässä vesilasejamme/teekuppejamme. Ruokailtuamme poistumme kassan kautta - yleensä maksetaan lähtiessä, ei pöydässä. Hinta on se, mitä menussa luki, sillä Japanissa ei yleensä tipata ollenkaan.

Tähän mennessä erinomaisia ruokakokemuksia: edamame eli keitetyt vihreät soijapavut suolan kanssa, yudofu eli kiotolaisittain keitetty tofu, tsukimi udon eli udon-nuudelit raa'an munan kanssa, bukkake soba eli kylmät soba-nuudelit ja monenmonta ruokaa, joiden nimet eivät ole käyneet selville, ja raaka-aineitakaan emme tunteneet.

Nyt lähden Kioton keisarilliseen palatsiin (avoimien ovien päivä) ja iltapäivällä takaisin Fushimiin. Huomenna vuorossa matka shinkansen-junalla Tokioon.1 kommentti:


  1. Kokeilkaa myös japanilaisia ankeriaita (unagi)!

    VastaaPoista