13.11.08

Miyajima & Fushimi Inari_MG_8163

Kelluva torii-portti laskuveden aikaan, Miyajiman saari Hiroshiman edustalla. Pääsinpä samalla käpälöimään Tyyntämerta. Lämmin oli se, ja kovin meduusainen.


_MG_8316

Fushimi Inari -taishan toriiportit. Niitä on satoja ja ne muodostavat kilometrien pituisen käytävän. Kävimme tuolla tänään ryhmässä japanilaisen tehokkaasti; juoksimme puolijuoksua koko nähtävyyden läpi, ja ryhmänjohtajuuden itselleen nakittanut rouva laski koko ajan, että koko porukka on kasassa. Ei auttanut jäädä pahemmin fotaamaan, kun matkanjohtajalle iski seuraavassa käytävänkulmassa hätäännys. Ehkä ehdin vielä uudelleen tuonne - nyt ei nähnyt kiireestä johtuen tarpeeksi.

Sakemesta oli ihan jees. Pieni kierros, paljon tekstiä, jonka sakesetä selosti ja prof G käänsi. Lopuksi saimme maistella kolmea erilaista sakea: makeaa (sitä samaa, mitä Suomestakin gekkeikan-pullossa saa, oletan), kuivaa (parempaa!) ja luumuista (maistui likööriltä). Sakesedän mukaan on terveellistä juoda 100 ml sakea päivässä, mutta ei enempää, sillä silloin tulee sivuvaikutuksia.


_MG_8356

Snapshot Fushimin juna-asemalta.


4 kommenttia:


 1. Suomessa myytävä Gekkeikan tehdään USAssa, joten toivottavasti ei ollut ihan samaa :-)

  VastaaPoista

 2. Joo, tiedän, mutta samantyyppistä sakea.

  VastaaPoista

 3. Heips. Saanko käyttää tuota torii-portin kuvaa opinnäytetyössäni?

  VastaaPoista

 4. R.H: Heips! Pistä mailia: tzt (at) iki . fi niin katsotaan, todennäköisesti toki!

  VastaaPoista