2.2.09

Hauuuuukotus


Aamulla olin kiltisti koululla kasin pintaan, ainoa vain että opettaja oli unohtanut tulla paikalle. Pahoitteli sitten ja laittoi spostia että kahden viikon päästä uudestaan. Prkl.


Pienen ranskalaisen sedän tunnilla oli vieraileva sosiologianopiskelija, joten tunnista tuli oikeasti mielenkiintoinen. Mun pitäisi nyt pähkäillä kuudessa viikossa valmiiksi fotosarja kuurojen kulttuurista. Älyttömän mielenkiintoinen aihe, mutta vaikea. Pitää nyt ensin tällä viikolla opiskella asiaa mahd. pitkälle, kontaktit ovat myös haussa.


Pitkän uruguaylaisen tädin mielestä nakuilukuvassani oli vielä säädettävää.


Ja keskellä päivää oli vielä kahden tunnin luento, Paul Reas ja Ken Grant Newportin fotoakatemiasta toiselta puolelta kanaalia, jälkimmäinen puhui niin vankkaa liverpoolia että välillä piti vähän höristää korviaan. Huomenna samat sedät tutkailevat portfolioitamme, pitäisi siis olla taas jotain näytettävää.


Tappelin äsken 45 minuuttia yliopistojen yhteisen hakulomakkeen kanssa. Nyt en saa sitä tulostettua, mutta sähköpostilaatikossa on kyllä viesti siitä, että hakuni Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen koulutusohjelmaan meni perille. Lahteen haetaan vasta ensi kuussa. Tulee hieman kiirus kevät, pitää tuottaa pääsykoetehtävät ja oman koulun tehtävät. Onneksi Taikissa ja Lahdessa on sentään samat. Ja onneksi mulla on jo paljon käyttökelpoista materiaalia.


Ai niin, se vielä piti hakulomakkeesta sanoa, että siinä on sisällöllinen bugi: jos kansalaisuus on Suomen, on pakko valita kotikunta Suomen kuntien joukosta. Osoitteeseen voi silti laittaa ulkomaanosoitteen. Mulla nyt ei satu olemaan kotikuntaa Suomessa, mutta lomakkeesta ei päässyt eteenpäin valitsematta. Arvoin sitten kotikunnaksi Helsingin.

12 kommenttia:

  1. Ompahan sulla kotikunta suomessa - se on se viimmeenen mistä oot ulkomaille muuttanut. Kysy vaikka maistraatilta jos et usko. Nimim. "Kysynyt".

    VastaaPoista
  2. Mä kysyin, kun en saanut kunnallisäänestysvaalilippua! Väittivät, että mulla ei oo. Nimimerkillä myös kysynyt.



    Mutta jos nyt oikeasti olikin niin sitten arvoin ainakin ihan oikean kunnan! Hyvä ettei tullut laitettua siihen Äkäslompoloa.

    VastaaPoista
  3. Heips,



    Saapikos kysyä, miksi haet Suomeen vastaavaan? kouluun? Olen uusi lukija ja en ihan perillä kaikesta.,

    VastaaPoista
  4. Toki saa kysyä!



    Lyhykäisyydessään tilanne on sellainen, että mun mies (H) on viime huhtikuusta asti ollut töissä Ruotsissa. Nyt tänä keväänä selviää, jatkuuko hänen duuninsa Ruotsissa vai Suomessa. Mikä on aika selvää jo on että se ei jatku Hollannissa.



    Olen siis täällä vähänniinkuin keskenäni; mies on Ruotsissa ja suku ja ystävät Suomessa. Ikävä painaa ja tuntuu siltä, että olen onnellisempi jos ja kun pääsen taas lähemmäs omiani.

    VastaaPoista
  5. Ok, kysyin ihan vaan siksi, että mietin koulun tasoa, onko täällä (Hollannissa) huono, kun olet pois lähdössä... poika on opiskellut valokuvausta Suomessa ja on miettinyt yliopistoja (tai mitä taidekorkeita ne ovatkaan) Enkkulassa.



    Aloin ottamaan selvää Hollantilaisista vastaavista, kun kerran täällä muu perhe asumme ja sain tämän osoitteen blogiisi :-) ja nyt ilmoitit että Suomeen pitäisi päästä :-D. Laskin vaan väärin, että yks plus yks onkin ainakin kymmenen.



    Njaa, ymmärrettävät syyt sinulla. Toivottavasti onnistut hauissa! .


    VastaaPoista
  6. Koulun taso on kyllä hyvä, siinä ei vikaa..



    Minkälaista valokuvausta poikasi tekee? Mun koulu KABK on orientoitunut taidekuvauksen lisäksi fotojournalismiin / kaupalliseen puoleen (mainos ja muoti). Amsterdamissa oleva Rietveld-akatemia taas on vapaampi ja ehkä vielä taidepainotteisempi.



    Meillä opinnot ovat kokonaan hollanniksi, Rietveldissä taas englanniksi. Sekin voi vaikuttaa aika paljon viihtyvyyteen.

    VastaaPoista
  7. Hän tähtää ilmeisesti joko muoti- tai mainospuoleen.

    En uskalla täällä kamalasti asioistaan kertoa, olen päikkärisi osoitteen antanut, mutta en tiedä onko vielä käynyt täällä.



    Nyt kuitenkin kun keskusteluyhteyteen asti pääsin täällä, niin onko koulu hollanniksi heti vai onko aikaa opetella kieltä? Poika ei puhu sanaakaan holskua (en tiedä olisiko pojalle silti mikään este :-D).

    VastaaPoista
  8. Koulu on hollanniksi heti. Jotkut opettajat voivat yrittää alussa vähän selittää englanniksikin, mutta siihen ei voi luottaa. Mä olin jo käynyt hollanninkursseja siinä kohtaa kun aloitin ja se auttoi paljon. Muuten kyselin vain paljon opiskelukavereilta. Kyllä sitä on pärjätty!



    On siellä sitten oma hollanninkurssi ulkkareille, mutta sitä on kerran viikossa tunti tai jotain. En käynyt, kun osasin jo alkeet aloittaessani.

    VastaaPoista

  9. Ok, kiitos ajastasi ja infosta :-).

    VastaaPoista

  10. Eipä kiittämistä, kysele vain lisää jos tulee jotain kysyttävää! (Sähköposti on tzt (at) iki.fi jos sitä kautta mieluummin.)

    VastaaPoista
  11. Maistraatin tädin virka-äänellä:

    "Jos muutto ulkomaille on vakinainen eli henkilö muuttaa pysyvästi ulkomaille asumaan,

    siirretään hänet Suomen väestötietojärjestelmässä poissaolevaan väestöön. Hänen

    viimeiseksi kotikunnakseen jää se kunta, josta hän muutti ulkomaille. Muutto katkaisee

    siten myös osan kotikuntaan liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. Tällaisia ovat

    esimerkiksi äänioikeus kunnallisvaaleissa ja kotikuntaan sidotut kunnalliset oikeudet."

    Q.E.D.

    VastaaPoista

  12. No uskotaan sit kun kerran imitoit maistraatintätiäkin..

    VastaaPoista