5.10.09

Keskustelua keskustelusta


Mistähän johtuu, että Suomessa tuntuu olevan enemmän metakeskustelua kuin keskustelua? Taannoin Paavo I Suuren aikakaudella keskusteltiin siitä, kuinka pitäisi arvokeskustella. Nyt pitää käydä arvokeskustelua. Yhteiskunnassa on arvokeskustelun paikka. On aihetta ihan oikeaan arvokeskusteluun. Sitä arvokeskustelua vaan en muista koskaan tapahtuneen; ehkä kukaan ei oikeastaan tiennyt, mitä se sitten olisi ollut.


Sitten keskusteltiin NATO-keskustelusta ja sen tarpeesta ja siitä, kuinka ei ole NATO-keskustelua. Eikä ainakaan oikeanlaista NATO-keskustelua.


Nyt keskustellaan siitä, keskustellaanko maahanmuutosta. Vänkytetään, että Suomessa ei saa keskustella maahanmuutosta, ja ollaan niin kovin tuohtuneita, kun ei keskustella siitä mistä pitäisi keskustella, saati sillä tavalla jolla siitä pitäisi keskustella. (Sivumennen sanoen ainoa oikea tapa keskustella maahanmuutosta useiden kriittistä maahanmuuttokeskustelua kaipaavien mielestä on hokea 'mamut ulos Suomesta').


En Panun kanssa ole monesta asiasta samaa mieltä, vaikka hyvissä väleissä ollaankin. Mutta tämä vuoden takainen kirjoitus on asiaa.


(Edit: muistin vasta NATO-keskustelukeskustelun.)

7 kommenttia:


 1. Hah, kirjoitin eilen sattumoisin täsmälleen samasta asiasta.

  VastaaPoista
 2. Mutta mä en pääse lukemaan sitä, koska yrittäessäni sun blogiin on jo viikon ajan tullut "redirection loop exceeded" -virheilmoitus. :-(

  VastaaPoista

 3. Eiku siis limit eikä loop, tietty

  VastaaPoista
 4. No ni, nyt pääsin kun menin suoraan enkä tuosta linkin kautta tai blogilistalta. (Mutta blogilistalta en pääse ilman tuota virheilmoa vieläkään.)  Ja juu, great minds think alike vai mitesenyoli?

  VastaaPoista
 5. Oho, enpäs tiennytkään että se tuollaista tekee. Näköjään sivulle pääsee, kun klikkaa osoiteriville ja painaa enteriä. Mikäköhän helkkari tuollaistakin aiheuttaa...  Great minds think alike, juu. Eikä tuo Vihavaiseen liittyvä keskustelukaan ainakaan vähentänyt halua mainita tästä asiasta parilla sanalla.

  VastaaPoista

 6. Kyllähän tuo maahanmuuttokeskustelu on kovasti edennyt verrattuna kahdenkymmenen - tai ehkä jopa kymmenen - vuoden takaiseen. Nyt argumentti on mamut ulos Suomesta, vielä joku aika sitten se oli neekerit ulos Suomesta. Tuntuu pikku jututlta, mutta mielestäni se kertoo jotain yleisen ilmapiirin muuttumisesta.

  VastaaPoista
 7. Mutta siinä on vain sana korvattu toisella. Sisältö on oleellisesti sama. Ainakin nettipalstojen "mamukriittiset" ovat kyllä sitä toisen polven ulkkariakin vastaan, ainakin jos se on väärän värinen.

  VastaaPoista